Το Μουσικό Βαγόνι Orient Express φιλοξενεί μία συναρπαστική συνάντηση με τη σαγηνευτική τραγουδίστρια της jazz, πιανίστρια και συνθέτρια Tamuz Nissim και τον κορυφαίο κλακετίστα Θάνο Δασκαλόπουλο.

Το Tamuz Nissim Trio, που αποτελείται από την πολυτάλαντη τραγουδίστρια Τamuz Nissim και τους έμπειρους jazzmen Γιώργο Νάζο στην κιθάρα και Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο, παρουσιάζει jazz standards με παιχνιδιάρικη διάθεση δίνοντας έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και την επικοινωνία. Θα τους συνοδεύσει o Θάνος Δασκαλόπουλος, δημιουργώντας ρυθμό με το σώμα του και τις εκρηκτικές κλακέτες του.

Η τραγουδίστρια, συνθέτης και πιανίστα Tamuz Nissim από το Τελ Αβίβ, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει ήδη περάσει τα τελευταία έξι χρόνια περιοδεύοντας ανά την Ευρώπη, συμπράττοντας με ταλαντούχους μουσικούς σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, δημιουργώντας τα δικά της μουσικά πρότζεκτ και τραγουδώντας με διάφορα μουσικά σχήματα.

Το δισκογραφικό ντεμπούτο της το 2013 την έφερε στο προσκήνιο, με παρουσία σε ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και πολλά φεστιβάλ. Τα κοινό την αγάπησε αμέσως, ενώ ο Τύπος την περιέγραψε ως «πολύ χαρισματική καλλιτέχνιδα», «μία φωνή που αγκαλιάζει την ψυχή σου» και «απόδειξη ότι η τζαζ είναι ένα ζωντανό είδος τέχνης που ακόμη γεννά αστέρια».

Τέκνο καλλιτεχνικής οικογένειας, άρχισε πιάνο από τα έξι της χρόνια και τραγούδι από τα δεκατέσσερα, οπότε τη δέχθηκαν και στο τμήμα Τζαζ του Καλλιτεχνικού Λυκείου Ironi Alef. Ακολούθησαν δύο υποτροφίες από το American Israeli Art Foundation και μεταπτυχιακές σπουδές στις Δραματικές Τέχνες στο περίφημο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης. Έκτοτε η Τamuz Nissim έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαίνοντες καλλιτέχνες κι έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμα φεστιβάλ.

Όπως λέει η ίδια «πιστεύω ότι η μουσική και η ζωή είναι ένα. Όλες οι εμπειρίες της ζωής και τα συναισθήματα μπορούν να μεταφραστούν μουσικά, αν αφήσουμε τη μελωδία να εισχωρήσει στη ζωή μας. Γι αυτό κι εγώ πάντα προσπαθώ να δώσω τη δυνατότητα στο κοινό μου να βιώσει τη μουσική σ’ ένα βαθύτερο επίπεδο.»

Χορευτής και δάσκαλος, ο Θάνος Δασκαλόπουλος είναι εξέχουσα φιγούρα της ελληνικής σκηνής του Tap Dance (κλακέτες), ενώ περιοδεύει και διδάσκει ανά τον κόσμο. Εμπνεόμενος και συνεργαζόμενος με την Heather Cornell και τον Max Pollak, επικεντρώνει τη δουλειά του στην μουσική που δημιουργείται μέσω του σώματος, των ήχων και της κρουστής κίνησης, αναμειγνύοντας και επεκτείνοντας διάφορα μουσικά στυλ, τζαζ και φανκ, άφρο και λάτιν, με τις προσωπικές του ανατολίτικες και βαλκανικές ρίζες.

Ενεργά αναμεμειγμένος στην αθηναϊκή τζαζ σκηνή, μετρά πολυάριθμες συνεργασίες με κορυφαίους έλληνες τζαζίστες και πολλούς καλλιτέχνες διεθνούς φήμης. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σταθερά με τους “Funkollectiv” ως τραγουδιστής και χορευτής, είναι μέλος ελληνικών και έθνικ συγκροτημάτων και έχει συμπράξει μεταξύ άλλων με τις Νίνα Λοτσάρη και Κατερίνα Πολέμη.

Παράλληλα διευθύνει το τζαζ τρίο “Acoustic Movement”, όπου ερμηνεύει δικές του συνθέσεις και μελωδίες τζαζ , αναμορφώνοντάς τις με τις κλακέτες και την κίνηση του σώματός. Πάνω σ’ αυτή τη φιλοσοφία, έχει ιδρύσει μαζί με τον κρουστό Simone Mongelli το «σωματικό ανσάμπλ» Kantu Korpu, χρησιμοποιώντας την ελληνική παράδοση ως όχημα για τη δημιουργία ενορχηστρώσεων, συνθέσεων και χορογραφιών με μοναδικό μέσο το ανθρώπινο σώμα.

Ακόμη, ο Θάνος Δασκαλόπουλος διδάσκει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνδυάζοντας με επιτυχία την αγάπη του για την παράδοση, τις ανατρεπτικές ιδέες του και την άριστη τεχνική του. Μ’ αυτό το πνεύμα έχει ιδρύσει μαζί με την Γιώτα Πεκλάρη και τον Πέτρο Κούρτη τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Playground”, με σκοπό να εκπαιδεύσει, να παρουσιάσει και να υποστηρίξει κάθε τέχνη που βασίζεται στον ρυθμό. Τέλος, με την εταιρεία του Tapmotif διοργανώνει εδώ και μία δεκαετία  με επιτυχία εκδηλώσεις tap dance και σωματικής μουσικής στην Ελλάδα, ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, παρουσιάζοντας τη δουλειά του.

Ο κιθαρίστας Γιώργος Νάζος, παλιός γνώριμος της Tamuz Nissim ήδη από την διαμονή της στην Ολλανδία, συνεργάζεται σταθερά μαζί της ως μέλος του γκρουπ της τα τελευταία έξι χρόνια. Μετά τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τον κέρδισε οριστικά η μουσική. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη τζαζ κιθάρα και τώρα είναι καθηγητής σε γνωστά ωδεία των Αθηνών.

Ο Περικλής Τριβόλης, με αρχικές σπουδές μουσικής, θεωρίας, αρμονίας και ηλεκτρικού μπάσου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, συνεχίζει στο Berklee College of Music της Βοστώνης όπου παρακολουθεί μαθήματα τζαζ σύνθεσης και κοντραμπάσου. Από το 2003 εργάζεται στην Αθήνα ως επαγγελματίας μουσικός και συνεργάζεται με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, έλληνες και ξένους, από τον χώρο της τζαζ.