Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Rot: Η Μαρίκα Κλαμπατσέα στο Cabaret Voltaire

Rot: Η Μαρίκα Κλαμπατσέα στο Cabaret Voltaire

Μαρίκα  Κλαμπατσέα   σοπράνο πιανίστρια και συνθέτης  στην πρωτοποριακή μουσική γνωστή για τις συνθέσεις της και την  ελεύθερη χρήση της φωνής της στο σύγχρονο αυτοσχεδιασμό, μετά τις   τελευταίες  της  συναυλίες   “The Shark” στον Ιανό  και ‘Strange fruit’ στο μουσείο Μπενάκη  παρουσιάζει το   ‘ROT’  στο Cabaret Voltaire, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015.

 

H performance ROT και η επιλογή του τίτλου είναι και ο χαιρετισμός της Μαρίκας στο ιστορικό γεγονός ότι η  αριστερά  πρώτη φορά εκλέγεται στην Ελλάδα. Το ROT είναι  μια επιλογή από blues, gospels ,rock ,cabaret ,  musical  ,canzone ,αυτοσχεδιασμούς σε άριες   και νέες συνθέσεις . Η απόληξη της μουσικής  διαδρομής   ολοκληρώνεται  με   τραγούδια από τον Μεγάλο Ερωτικό του Μανού Χατζηδάκη   ,Reflections, τραγούδια, του Νικόλα Άσημου και της Edith Piaf.

 

Όλα ενώνονται μέσα από μια διαφορετική ερμηνεία για κάθε είδος, μιας και είναι αλήθεια διαφορετικά. Όλα επιτρέπονται και πλέκονται το ένα μέσα στο άλλο.

               

Στο ROT ακόμη  η Μαρίκα με μια φωνή που φτάνει τα άκρα  θα τραγουδήσει  και τα αγαπημένα της Blues  αυτό που  ερμήνευσε η Nina Simone  ΄ I Put a Spell on you. ΄και η  Billie Holiday  το ‘ Lady sings the blues .

 

To  ROT!   είναι  μια κατάθεση  συναισθημάτων ,  και αφήγησης   που ηχούν μέσα από  τους αλαλαγμούς  και τις διαφορετικές χροιές του ελευθέρου αυτοσχεδιασμού  που ακολουθεί η φωνή  της Μαρίκας Κλαμπατσέα με μια ξεχωριστή ερμηνεία .

Σχετικές ειδήσεις
08.11.2016 10:59
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα θα κάνει μια σειρά εμφανίσεων για το αγαπημένο της κοινό, με αφετηρία το art bar Ρότα στις 11 Νοεμβρίου, όπου θα παρουσιάσει την performance «Smile».
Morricone 60’ -  Ennio Morricone: Νέο άλμπουμ
07.10.2016 12:25
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ιταλός συνθέτης Ennio Morricone υπέγραψε με την Decca Records ένα σημαντικό δισκογραφικό συμβόλαιο γιορτάζοντας την επαγγελματική καριέρα του που εκτείνεται σε 60 χρόνια και 600 συνθέσεις.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.
Η Εύα Λουκάτου και η Σωτηρία Σουσάνη στο Cabaret Voltaire
06.04.2016 11:16
Δυο ξεχωριστές μουσικές βραδιές υπόσχονται η Εύα Λουκάτου και η Σωτηρία Σουσάνη από τη σκηνή του Cabaret Voltaire, στο Μεταξουργείο, την Παρασκευή 8 & 22 Απριλίου 2016.
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Floral, με uptempo live και ελεύθερη είσοδο!
23.12.2015 10:45
Το ΦΛΟΡΑΛ μας καλεί να περάσουμε μοναδικά τις ημέρες των εορτών, με δυνατά, χορευτικά και φουλ εορταστικά live, με ελεύθερη είσοδο.