Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Rot: Η Μαρίκα Κλαμπατσέα στο Cabaret Voltaire

Rot: Η Μαρίκα Κλαμπατσέα στο Cabaret Voltaire

Μαρίκα  Κλαμπατσέα   σοπράνο πιανίστρια και συνθέτης  στην πρωτοποριακή μουσική γνωστή για τις συνθέσεις της και την  ελεύθερη χρήση της φωνής της στο σύγχρονο αυτοσχεδιασμό, μετά τις   τελευταίες  της  συναυλίες   “The Shark” στον Ιανό  και ‘Strange fruit’ στο μουσείο Μπενάκη  παρουσιάζει το   ‘ROT’  στο Cabaret Voltaire, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015.

 

H performance ROT και η επιλογή του τίτλου είναι και ο χαιρετισμός της Μαρίκας στο ιστορικό γεγονός ότι η  αριστερά  πρώτη φορά εκλέγεται στην Ελλάδα. Το ROT είναι  μια επιλογή από blues, gospels ,rock ,cabaret ,  musical  ,canzone ,αυτοσχεδιασμούς σε άριες   και νέες συνθέσεις . Η απόληξη της μουσικής  διαδρομής   ολοκληρώνεται  με   τραγούδια από τον Μεγάλο Ερωτικό του Μανού Χατζηδάκη   ,Reflections, τραγούδια, του Νικόλα Άσημου και της Edith Piaf.

 

Όλα ενώνονται μέσα από μια διαφορετική ερμηνεία για κάθε είδος, μιας και είναι αλήθεια διαφορετικά. Όλα επιτρέπονται και πλέκονται το ένα μέσα στο άλλο.

               

Στο ROT ακόμη  η Μαρίκα με μια φωνή που φτάνει τα άκρα  θα τραγουδήσει  και τα αγαπημένα της Blues  αυτό που  ερμήνευσε η Nina Simone  ΄ I Put a Spell on you. ΄και η  Billie Holiday  το ‘ Lady sings the blues .

 

To  ROT!   είναι  μια κατάθεση  συναισθημάτων ,  και αφήγησης   που ηχούν μέσα από  τους αλαλαγμούς  και τις διαφορετικές χροιές του ελευθέρου αυτοσχεδιασμού  που ακολουθεί η φωνή  της Μαρίκας Κλαμπατσέα με μια ξεχωριστή ερμηνεία .

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
20.02.2017 12:36
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, Σοπράνο, Συνθέτρια και Πιανίστα της Avant Garde σκηνής, θα παρουσιάσει τη νέα της συναυλία “I Have a Dream” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, 21:00.
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα παρουσιάζει το KALT στο Μουσείο Μπενάκη
27.12.2016 11:56
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, σοπράνο, συνθέτις και πιανίστα της avant-garde σκηνής, γνωστή για τις τολμηρές ερμηνείες και συνθέσεις της στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό αλλά και την ανασύνθεση της κλασσικής φόρμας, παρουσιάζει την performance «KALT» στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στις 27 Ιανουαρίου 2017.
Folies de cabaret: Μουσική παράσταση στον Αυλητή Art
21.12.2016 15:47
Πέντε βραδιές μουσικού θεάτρου με μελωδίες από τα πιο γνωστά μιούζικαλ θα μας ταξιδέψουν στην εποχή του cabaret, από την ποτοαπαγόρευση μέχρι τα φημισμένα night clubs και τις λαμπερές βραδιές τζαζ του Μεσοπολέμου.
08.11.2016 10:59
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα θα κάνει μια σειρά εμφανίσεων για το αγαπημένο της κοινό, με αφετηρία το art bar Ρότα στις 11 Νοεμβρίου, όπου θα παρουσιάσει την performance «Smile».
Η Εύα Λουκάτου και η Σωτηρία Σουσάνη στο Cabaret Voltaire
06.04.2016 11:16
Δυο ξεχωριστές μουσικές βραδιές υπόσχονται η Εύα Λουκάτου και η Σωτηρία Σουσάνη από τη σκηνή του Cabaret Voltaire, στο Μεταξουργείο, την Παρασκευή 8 & 22 Απριλίου 2016.