Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Κανελόριζα της Σμαρώς Πλατιώτη στο Μπενσουσάν Χαν

Κανελόριζα της Σμαρώς Πλατιώτη στο Μπενσουσάν Χαν

Η «Κανελόριζα» της Σμαρώς Πλατιώτη έρχεται στο Μπενσουσάν Χαν από τις 28 Φεβρουαρίου 2015 από το kontakt^ensemble σε συνεργασία με τους SourLiBooM.

 

Η Κανελόριζα είναι ένα σκηνικό πρότζεκτ που συνδυάζει το σωματικό θέατρο, σύγχρονα ποιητικά κείμενα και το παραδοσιακό τραγούδι. Ταξιδεύει σε εικόνες και καταστάσεις του παρελθόντος, πραγματεύεται τη Μνήμη, τον Έρωτα και τον Αποχωρισμό μέσα από το πρίσμα του σύγχρονου- σε απόλυτη συνδιαλλαγή, ωστόσο, με τον παραδοσιακό "καμβά".

 

Ο έρωτας δύο νέων, ο ξενιτεμός των πολλών, η μοίρα/ το ριζικό του ανθρώπου, η κοινωνία και οι ταγές της, η θάλασσα στην ψυχή του ναυτικού, ο αποχωρισμός ως αποχαιρετισμός- παροδικός ή και μόνιμος, ο θρήνος...εικόνες μιας άλλης εποχής που συμβολοποιούνται και αποκωδικοποιούνται κατά το δοκούν από τον καθένα σας, ξεχωριστά και μοναδικά.

 

Τι ήχο έχει το ταξίδι μακριά; Τι άρωμα έχει η θάλασσα; Τι χρώμα έχει η μη επιστροφή; Πόσα βήματα μετράς ως την αγάπη;

 

"Τ'ακροδάκτυλα μου / καμία ακτή / καλή μου / καμιά ακτή / καλή μου / δεν ορίζουν / παρεκτός  /  του κορμιού σου το περίγραμμα." (Αναστασία Γκίτση)

 

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία: Σμαρώ Πλατιώτη

Κείμενα/ Ποίηση: Αναστασία Γκίτση

Σκηνικά/ Κοστούμια/ Μάσκες: Λίζα Ψωμιάδου

Μουσική Διδασκαλία: Βασιλική Αλεξίου, Γρηγόρης Πυριαλάκος

Επιμέλεια Κίνησης: Αναστασία Δίγκα

Σχεδιασμός Αφίσας: Λευκή Χαρίτου

Φωτογραφίες/ video: Σμαρώ Πλατιώτη, Απόστολος Καρουλάς

Κατασκευές: Μπάμπης Πεΐδης

Φωτισμοί: Κέλλυ Εφραιμίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Παπαχρήστου

 

Εμφανίζονται (με αλφαβητική σειρά):

Βασιλική Αλεξίου, Αναστασία Γκίτση, Αναστασία Δίγκα, Κωστής Κώτσος, Ματίνα Νούτσου, Γιώργος Πανόπουλος, Γρηγόρης Πυριαλάκος

 

Ευχαριστούμε τη Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου για την παραχώρηση του κειμένου της με τίτλο "ΠατριδΑγνωσία" και τη φιλική της συμμετοχή στην παράσταση .

Σχετικές ειδήσεις
«The Garden» από τις ομάδες Προσεχώς Subway & Via Contact στο Μπενσουσάν Χαν
22.09.2016 15:35
Η performance «The Garden» έρχεται στις 6, 7, 8, 9 Οκτωβρίου 2016 στο Μπενσουσάν Χαν από τη θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway και την ομάδα χορού Via Contact by Katerina Tsoumana.
Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι από το Θέατρο του 'Αλλοτε ξανά στο Μπενσουσάν Χαν
07.09.2016 12:32
Μετά από τις περσινές sold out παραστάσεις, ''Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι'' από το Θέατρο του 'Αλλοτε ανοίγει ξανά το Μπενσουσάν Χαν για 4 μόνο επισκέψεις – παραστάσεις στις 22, 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016.
Αθηναϊκά Θέατρα: Θεατρικές παραστάσεις 2016-17
05.09.2016 16:25
Τα «Αθηναϊκά Θέατρα» συνεχίζουν δυναμικά την παρουσία τους τη νέα θεατρική περίοδο 2016-2017 με ένα ρεπερτόριο από κλασικά και σύγχρονα έργα συγγραφέων της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας.
Σίσυφος, του Κώστα Παπαγεωργίου σε περιοδεία
23.08.2016 17:24
Η παράσταση «Σίσυφος», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του γνωστού ηθοποιού και stand up comedian Κώστα Παπαγεωργίου, είναι μια θεατρική κωμωδία Αριστοφανικού τύπου, η οποία παντρεύει τον αρχαίο κλασικό μύθο του Σίσυφου με πολλά από τα σύγχρονα στοιχεία μιας Ελλάδας αν μη τι άλλο… χρεοκοπημένης...
Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι από το Θέατρο του 'Αλλοτε στο Μπενσουσάν Χαν
01.06.2016 15:12
Η παράσταση Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι, ένας σκοτεινός ερωτικός μονόλογος από το Θέατρο του 'Αλλοτε, θα παρουσιαστεί στο Μπενσουσάν Χαν στις 13, 14 και 15 Ιουνίου 2016.