Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο κύριος Επισκοπάκης στη σκηνή

Ο κύριος Επισκοπάκης στη σκηνή
Ο βραβευμένος συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου μεταφέρει τον κύριο Επισκοπάκη, από τις σελίδες του βιβλίου του στη θεατρική σκηνή του 104 Κέντρου Λόγου και Τέχνης σε σκηνοθεσία Στέλιου Μάινα.

O κύριος Eπισκοπάκης ζει συμβατικά. Πανικόβλητος, έχει συνηθίσει να στέκεται έξω από τα πράγματα και από εκεί να τα παρατηρεί, χωρίς να αποτολμά να μπει στη ζωή και να τη βιώσει. Στα πενήντα περίπου χρόνια του συναντά όμως τον έρωτα στο πρόσωπο της Αντιγόνης.

Τώρα του παρουσιάζεται η καίρια ευκαιρία. Εμπλέκεται στο παιχνίδι, ερωτεύεται με πάθος, αλλά, εν τέλει, αποσύρεται. Προκρίνει την επιστροφή στην ασήμαντη καθημερινότητά του. Η τιμωρία του όμως θα είναι τρομακτική.

Ο Κώστας Καζανάς, η Κάτια Σπερελάκη και ο Στέλιος Μάινας, δίνουν ζωή στα τρία πρόσωπα του δράματος.

Ένα ξενοδοχείο συνευρέσεων στα Εξάρχεια είναι ο στίβος όπου αγωνίζονται το παράνομο ζευγάρι Επισκοπάκης-Αντιγόνη (Μάινας-Σπερελάκη) και ο εκβιαστής Χελιδονόπουλος (Καζανάς), σε έναν αγώνα επικράτησης, ανατροπής και επιβεβαίωσης.

Σχετικές ειδήσεις
''Joan of mArc'', από την ομάδα Splish-Splash στο Θέατρο Φούρνος
17.01.2017 16:15
Η θεατρική ομάδα Splish-Splash pantomime+more ωστόσο, την μεταφέρει στην σκηνή του θεάτρου Φούρνος την ζωή της Ζαν Ντ' Αρκ με έναν πρωτότυπο και σατιρικό τρόπο, υπό τον τίτλο ''Joan of mArc''.
Το κορίτσι του λύκου, από την ομάδα Terre de Semis στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
24.11.2016 17:24
Από τις 16 Ιανουαρίου 2017 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η Ειρήνη Φαναριώτη και η ομάδα Terre de Semis μας συστήνουν Το κορίτσι του λύκου, τη Λουσί, που ξεπηδά μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος του Κριστιάν Μπομπέν, «La folle allure». Τόσο το συγκεκριμένο κείμενο όσο και ο ίδιος ο συγγραφέας με την παράσταση αυτή πραγματοποιούν την παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα.
Πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι
19.09.2016 12:36
Ο Αμερικανός συγγραφέας του διάσημου θεατρικού έργου «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», Έντουαρντ Άλμπι, «έφυγε» σε ηλικία 88 ετών στο σπίτι του στο Μoντόκ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Ιππής, του Αριστοφάνη από την Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας στα Αισχύλεια 2016
26.08.2016 15:50
Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας παρουσιάζει τους ΙΠΠΗΣ του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστούν στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στις 18 Σεπτεμβρίου 2016.
Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 17:10
Είκοσι τέσσερις αθλητές και αθλήτριες συναντώνται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, «κολυμπούν» στα νερά της λογοτεχνίας και «καταδύονται» στις σελίδες ενός ναυτικού διηγήματος με ιστορία 115 ετών.