Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Τέχνη ποιώ δια της παραθεήσεως: Δημιουργία έργων στη Vlassis Art Gallery

Τέχνη ποιώ δια της παραθεήσεως: Δημιουργία έργων στη Vlassis Art Gallery

Στα πλαίσια του καλλιτεχνικού συμποσίου με τίτλο «Τέχνη ποιώ δια της παραθεήσεως», οι καλλιτέχνες Βασίλης Καρκατσέλης και Θάνος Καρώνης μαζί με τις ομάδες καλλιτεχνών που συντονίζουν, οι οποίες αποτελούνται από τους εικαστικούς και φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ., Γιάννη Μονογιό, Βασίλη Αλεξάνδρου, Μαρία Μιλιώτη, Άννα Λιόκα, Δημήτρη Παλλάντζα, Ηλία Σαμαρά, Μαρία Παναγιώτου, Ιωάννα Τσόγκα, Αλεξανδρα Νακου, θανασης Πουλιος, Γκανη Λιτσα, Ελενη Παπαδοπουλου, θα βρίσκονται στο χώρο της Αίθουσας Τέχνης Vlassis Art Gallery, για τα επόμενα Σάββατα 14, 21 & 28 Φεβρουαρίου 2015 και ώρες 11:00-14:00 με σκοπό την δημιουργία των έργων που θα εκτεθούν τον ερχόμενο Μάρτιο στον ίδιο χώρο.

 

Με θεματικό άξονα την κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα και υλικά του φυσικού τοπίου άλλοτε επεξεργασμένα και άλλοτε όχι, εικάζουν και διαπραγματεύονται τις ισορροπίες που καλούμαστε να βρούμε στη καθημερινότητα, μέσω της παραθέησης, πορευόμενοι δηλαδή ο ένας δίπλα στον άλλο.

 

Τις ίδιες μέρες και ώρες ο χώρος της γκαλερί θα είναι επισκέψιμος, ώστε το φιλότεχνο κοινό της πόλης να παρακολουθήσει τους καλλιτέχνες αλλά και τη διαδικασία δημιουργίας των έργων, να συζητήσει μαζί τους, να εμπνεύσει τους ίδιους αλλά και να εμπνευστεί.

 

Τον γενικό συντονισμό έχει ο καθηγητής Σ.Κ.Τ., Γιώργος Τσακίρης και η ιστορικός της τέχνης και επιμελήτρια Στέλλα Μανικάτη.

Σχετικές ειδήσεις
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.
Η Τέχνη του Σχεδιάζειν: ομαδική έκθεση στην Alma Gallery
15.06.2016 13:57
Η Γκαλερί ALMΑ στην Αθήνα (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι), εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου την έκθεση «Η τέχνη του σχεδιάζειν» με σχέδια σε χαρτί έξι Ελλήνων καλλιτεχνών των: Μαρία Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, Τάσου Μαντζαβίνου, Καλλιρρόης Μαρούδα, Βασίλη Παπανικολάου, Μανταλίνα Ψωμά. Η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη γράφει χαρακτηριστικά για τους καλλιτέχνες της έκθεσης:
Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery
30.03.2016 14:19
Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική, αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.
Τέχνη, ένας άλλος κόσμος: έκθεση στην Chili Art Gallery
14.01.2016 16:04
Η Chili Art Gallery και η ART WΑΥ παρουσιάζουν τα έργα 30 καλλιτεχνών σε μία ομαδική έκθεση με τίτλο Τέχνη, ένας άλλος κόσμος.
SEX S.O.A.P: Έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Αποφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών
14.12.2015 15:29
Ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Αποφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών παρουσιάζει από τις 14 Δεκεμβρίου 2015 στην Vlassis art gallery τη νέα του έκθεση με τίτλο SEX S.O.A.P. (Specific Object Access Protocol).