Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το Αμερικάνικο Θέατρο και ο Κινηματογράφος: Κύκλος μαθημάτων με τον Δημήτρη Λάλο

Το Αμερικάνικο Θέατρο και ο Κινηματογράφος: Κύκλος μαθημάτων με τον Δημήτρη Λάλο

Το Θέατρο «Ακαδημία Πλάτωνος» καλωσορίζει τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο και φιλοξενεί τον κύκλο μαθημάτων του με θέμα «Το Αμερικάνικο Θέατρο και ο Κινηματογράφος».


Όπως κάθε τέχνη και κάθε επιστήμη εξελίσσεται, έτσι και το θέατρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Πως όμως εξελίσσεται η υποκριτική τον τελευταίο αιώνα; Πως φτάσαμε από το Στανισλάφσκι και το Θέατρο τέχνης της Μόσχας στον Λι Στράσμπεργκ και το Actor studio; Πως επηρεάζει ο κινηματογράφος το σύγχρονο παίξιμο;


Με την βοήθεια της κάμερας και μελετώντας το σύγχρονο θέατρο του Ντέιβιντ Μάμετ ψάχνουμε την λεπτή αυτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Μαθαίνοντας ο ηθοποιός να καλλιεργεί τον αυθορμητισμό του και να τον ελέγχει ταυτόχρονα επιτυγχάνει την ουσία της υποκριτικής: ένα σύγχρονο, λιτό, αληθινό παίξιμο. 


Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών και επαγγελματίες ηθοποιούς. Η επιλογή θα γίνει μετά από αποστολή βιογραφικού και ακρόαση .


Ο Δημήτρης Λάλος είναι ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Επί Κολωνώ. Μαθήτευσε δίπλα στην Ελένη Σκότη για δέκα χρόνια ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις της. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Δημήτρης Χορν. Τον τελευταίο χρόνο συνεργάστηκε με τους παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες Ολιβιέ Πι στο φεστιβάλ Αβινιόν και τον Λουντοβίκ Λαγκάρτ στη Comedie de Reims για το εθνικό θέατρο. Έχει διδάξει υποκριτικέ στο θέατρο Επί Κολωνώ, στο Bios και στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.

Σχετικές ειδήσεις
«Έρωτας και Κινηματογράφος»: Σεμινάριο στον Κινητήρα
29.12.2016 17:09
Το σεμινάριο "Έρωτας και Κινηματογράφος" θα παρουσιάζεται για δύο μήνες στον Κινητήρα με εισηγήτρια την Νικολέτα Λεούση.
Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής με τον Ανδρέα Φλουράκη στο Επί Κολωνώ
14.10.2016 16:33
Μετά την επιτυχία των οχτώ προηγούμενων ετών, το φετινό εργαστήρι της Θεατρικής Γραφής θα ξεκινήσει καινούργιο κύκλο μαθημάτων στις 30 Οκτωβρίου του 2016 στο Θέατρο Επί Κολωνώ.
Κέντρο Χορού Ακροποδητί: Πρόγραμμα μαθημάτων 2016-17
24.08.2016 16:32
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμα μαθημάτων που θα πραγματοποιήσει. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα στις 17 Σεπτεμβρίου 2016.
Διπλό Θεατρικό Εργαστήριο από τον Δημήτρη Καρατζιά στον Πολυχώρο Vault
25.07.2016 09:47
Ένα διπλό θεατρικό εργαστήριο, για ερασιτέχνες αλλά και για νέους ηθοποιούς ξεκινάει την ερχόμενη σεζόν στον Πολυχώρο Vault με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά.
Θερινά μαθήματα με τον Δημήτρη Λάλο στο Θέατρο “Εν Αθήναις”
20.05.2016 15:32
Ο Δημήτρης Λάλος αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου “Εν Αθήναις” στο Γκάζι και προγραμματίζει σεμινάρια και μαθήματα υποκριτικής, θεάτρου και κινηματογράφου.