Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Κυκλώνοντας τη Μεσόγειο με το Kyklos Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Κυκλώνοντας τη Μεσόγειο με το Kyklos Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το KYKLOS ENSEMBLE, συνεχίζοντας την ακατάβλητη φετινή του διαδρομή, θα βρεθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για μια συναρπαστική συναυλία όπου θα ερμηνεύσει έργα νεότερων αλλά και πιο ώριμων συνθετών από τη λεκάνη της Μεσογείου.


Το σύνολο μουσικής δωματίου, του οποίου οι συναυλίες καλύπτουν το σύνολο του μουσικού φάσματος της δημιουργίας, από τη μπαρόκ έως και τη μεταμοντέρνα σύνθεση , επέλεξε σε αυτή του την εμφάνιση να δώσει ιδιαίτερο βάρος στη σύγχρονη μουσική δημιουργία των χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα –με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.


Σε μια βραδιά που συνδυάζοντας αρμονικά τις λέξεις, τις σκέψεις με τη μουσική θα κλείσει το συνέδριο με τίτλο: «Σύνθεση και η Μεσόγειος: νέα μουσική χωρικότητα, νέες χρονικότητες».


Το KYKLOS ENSEMBLE αποτελείται από κορυφαίους σολίστ, που κάνουν καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το σύνολο ερμηνεύει έργα από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου, παρουσιάζει μια διαρκή εκπαιδευτική δραστηριότητα και αναπτύσσει, μέσα από προγράμματα κοινωνικής προσφοράς, την προσέγγιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Η συνεχής επαφή του συνόλου με τους νέους -και μέσω της πραγμάτωσης μουσικών διαγωνισμών-, η σύνδεση των παλαιότερων με τους νέους δημιουργούς, καθώς και η συνεργασία με κορυφαίους δασκάλους από το εξωτερικό και με παγκοσμίου φήμης μαέστρους, όπως ο Θεόδωρος Κουρεντζής και ο Γιώργος Πέτρου, καθιστούν το KYKLOS ENSEMBLE ένα σημαντικό παράγοντα στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.
 

* Το KYKLOS ENSEMBLE έχει την χαρά, μέσω της σύμπραξης με τον σολίστ κλαρινέτου Slava Cernavca, να ανακοινώσει τη νέα συνεργασία του με το διεθνές καλλιτεχνικό δίκτυο opus21musikplus -με έδρα το Μόναχο, που βρίσκεται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου και συνθέτη Κωνστάντιας Γουρζή.
 

Πρόγραμμα

Maurice Ohana (1913-1992)
Kipris

Gianvincenzo Cresta (γενν. 1968)
In amoroso canto
 
Γιώργος Κουμεντάκης (γενν. 1959)
Concertino
Σολίστ: Στέφανος Θωμόπουλος (πιάνο)

Zaid Jabri (γενν. 1975)
Solo for cello

Zeynep Gedizlioglou (γενν. 1977)
Kesik

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Μιχάλης Αδάμης (1929-2013)
Ροδανόν
για μικρό σύνολο, ψάλτη και βυζαντινή χορωδία
Με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία
Διεύθυνση χορωδίας: Γεώργιος Κωνσταντίνου
Ψάλτης: Αναστάσιος Στέλλας

Δημήτρης Σκύλλας (γενν. 1987)
Grief Gestures

Saed Haddad (γενν. 1972)
The Sublime

Zad Moultaka (γενν. 1967)
Où en est la nuit
Μουσική Διεύθυνση: Artem Abasev
Συμμετέχουν οι σολίστες του KYKLOS ENSEMBLE


Γενική Διεύθυνση: Δημήτρης Δεσύλλας
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Κουμεντάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Άγης Γυφτόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Το In Vain, του Georg Friedrich Haas από το  Ergon Ensemble στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
23.11.2016 17:24
Mια κορυφαία σύνθεση που οδηγεί τον θεατή μέσα από το φως και το σκοτάδι σε ένα τοπίο όμοιο με λιθογραφία του Escher.
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Plaza Ensemble μεταφράζει μουσικά το σύμπαν του Φερνάντο Πεσσόα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
23.03.2016 12:13
Το Plaza Ensemble θα ερμηνεύσει, επί της σκηνής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μια σειρά συνθέσεων και τραγουδιών που συμπλέκονται με ποιήματα και κείμενα του Φερνάντο Πεσσόα, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.