Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, μια βραδιά για το ερωτικό πάθος, αφιερωμένη στο Κλασικό Γαλλικό Θέατρο, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.

Στο πρώτο μέρος, η θεατρολόγος Δηώ Καγγελάρη παρουσιάζει τη σχέση του Κάρολου Κουν με το Γαλλικό Θέατρο.

Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα το δεύτερο μέρος, όπου σε μορφή αναλογίου θα διαβάσουν αποσπάσματα από κορυφαία κλασικά γαλλικά θεατρικά έργα με κύριο άξονα το ερωτικό πάθος οι Κάτια Γέρου, Χρήστος Λούλης, Μάνια Παπαδημητρίου, Ρένη Πιττακή, Αιμίλιος Χειλάκης και η προσκεκλημένη του Θεάτρου Τέχνης και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, γαλλίδα ηθοποιός Marie-Armelle Deguy.

Ενδιάμεσα, παρουσιάζονται επί σκηνής, από τους μαθητές και απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης σπουδαία έργα της γαλλικής δραματουργίας σε σκηνοθετική επιμέλεια της Θεοδώρας Καπράλου, επιλογή κειμένων της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου και ζωντανή μουσική του Κωνσταντίνου Ευστρατίου.

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Γιάννης Δαμάλας, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Δομνίκη Μητροπούλου, Ιωάννα Μπιτούνη, Κωνσταντίνος Σιλβέστρος και Μαρία Τζάνη.