Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το Φυτό της Εύας Γκουντάρα στο Θέατρο Eliart

Το Φυτό της Εύας Γκουντάρα στο Θέατρο Eliart

Στο θέατρο Eliart ανεβαίνει από τις 18 Φεβρουαρίου 2015 ένα νέο θεατρικό έργο της Εύας Γκουντάρα, με τίτλο «Το Φυτό».

 

Το έργο πραγματεύεται τη διαχρονική μάχη των δύο φύλων μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Η προσπάθεια δύο αγνώστων ανθρώπων του αντίθετου φύλου να συγκατοικήσουν με αφορμή το μοίρασμα των εξόδων, τους οδηγεί σε μια άτυπη συμφωνία μεταξύ τους, που πρέπει να τηρηθεί ως το τέλος. Ένας καταιγισμός κωμικοτραγικών καταστάσεων εκτυλίσσεται πάνω στη σκηνή σκορπώντας άφθονο γέλιο και έντονο προβληματισμό. Η συμφωνία τους εμποδίζει να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να εξελιχθούν όπου τους οδηγεί σε αλλεπάλληλα αδιέξοδα. Ο φόβος, η μοναξιά, ο εγωκεντρισμός  και η προσωποποίηση του ανύπαρκτου συναντιούνται για να μας πάρουν από την πραγματικότητα με στόχο να τη δούμε πιο ξεκάθαρα από ποτέ.

 

Η ιστορία ξετυλίγεται με κωμικό τρόπο και καταλήγει σ’ ένα ανατρεπτικό φινάλε.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Εύα Γκουντάρα

Σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης

Σκηνικό - φωτογράφιση: Διονύσης Τέρεχωφ

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά

 

Παίζουν:

Δημήτρης Παπαδάτος

Μαρία Καμακάρη

Σχετικές ειδήσεις
Οι Δέκα Μικροί Νέγροι της Αγκάθα Κρίστι, στο θέατρο Eliart για δεύτερο χρόνο
07.11.2016 15:12
Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε την προηγούμενη χρονιά η παράσταση «Δέκα μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, ανεβαίνει πάλι ανανεωμένη, με νέα διανομή στο Θέατρο ELIART.
Για μια ανάσα…, της Ζίνι Χάρις στο Θέατρο Διάνα
27.10.2016 12:46
Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με το Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.
Το ημερολόγιο ενός τρελού, του Νικολάϊ  Γκόγκολ για 2η χρονιά στο Eliart
01.09.2016 15:30
Στο Θέατρο Eliart επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, το αριστούργημα του Νικολάϊ Γκόγκολ «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ» από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 20:00.
Η Ελένη Ράντου επιστρέφει στο Θέατρο Διάνα
17.08.2016 17:20
Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με τον Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.
Για μια ανάσα…, της Ζίνι Χάρις με την Ελένη Ράντου στο θέατρο Διάνα
28.07.2016 14:18
Επιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με το Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.