Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Το Φυτό της Εύας Γκουντάρα στο Θέατρο Eliart

Το Φυτό της Εύας Γκουντάρα στο Θέατρο Eliart

Στο θέατρο Eliart ανεβαίνει από τις 18 Φεβρουαρίου 2015 ένα νέο θεατρικό έργο της Εύας Γκουντάρα, με τίτλο «Το Φυτό».

 

Το έργο πραγματεύεται τη διαχρονική μάχη των δύο φύλων μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Η προσπάθεια δύο αγνώστων ανθρώπων του αντίθετου φύλου να συγκατοικήσουν με αφορμή το μοίρασμα των εξόδων, τους οδηγεί σε μια άτυπη συμφωνία μεταξύ τους, που πρέπει να τηρηθεί ως το τέλος. Ένας καταιγισμός κωμικοτραγικών καταστάσεων εκτυλίσσεται πάνω στη σκηνή σκορπώντας άφθονο γέλιο και έντονο προβληματισμό. Η συμφωνία τους εμποδίζει να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να εξελιχθούν όπου τους οδηγεί σε αλλεπάλληλα αδιέξοδα. Ο φόβος, η μοναξιά, ο εγωκεντρισμός  και η προσωποποίηση του ανύπαρκτου συναντιούνται για να μας πάρουν από την πραγματικότητα με στόχο να τη δούμε πιο ξεκάθαρα από ποτέ.

 

Η ιστορία ξετυλίγεται με κωμικό τρόπο και καταλήγει σ’ ένα ανατρεπτικό φινάλε.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Εύα Γκουντάρα

Σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης

Σκηνικό - φωτογράφιση: Διονύσης Τέρεχωφ

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά

 

Παίζουν:

Δημήτρης Παπαδάτος

Μαρία Καμακάρη

Σχετικές ειδήσεις
Για μια ανάσα…, της Ζίνι Χάρις στο Θέατρο Διάνα
27.10.2016 12:46
Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με το Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.
Η Ελένη Ράντου επιστρέφει στο Θέατρο Διάνα
17.08.2016 17:20
Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με τον Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.
Το ημερολόγιο ενός τρελλού, του Νικολάϊ Γκόγκολ στο Θέατρο Eliart
20.01.2016 13:28
Στο Θέατρο Eliart παρουσιάζεται το αριστούργημα του Νικολάϊ Γκόγκολ «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΛΟΥ» από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη για 10 μόνο παραστάσεις, με τον Δημήτρη Γιώτη στον ρόλο του Ποπρίστσιν.
Συγκρουόμενα, της Εύας Βλασσοπούλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
04.11.2015 14:55
Ο Κάτω Χώρος του Θεάτρου του Νέου Κόσμου φιλοξενεί, από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, την παράσταση «Συγκρουόμενα» σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία της Εύας Βλασσοπούλου.
Ο Καραγκιόζης φωνογραφιτζής στο θέατρο Eliart
04.11.2015 12:32
Μια μοναδική παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο «Ο Καραγκιόζης φωνογραφιτζής» παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Σάββατο στο θέατρο Eliart.