Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

In Progress Feedback Festival 2015 στον Κινητήρα

In Progress Feedback Festival 2015 στον Κινητήρα

Ο Κινητήρας διοργανώνει και φέτος το In Progress Feedback Festival με θέμα «Παιδί, ισότιμος πολίτης» από τις 21 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2015.

 

Κύριος στόχος του φεστιβάλ In Progress Feedback είναι η έρευνα, ο πειραματισμός και η εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας, αλλά και το πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού μέσω της ανταλλαγής ιδεών με αυτό.

 

Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους, η οποία δεν αποτελεί ακόμη ολοκληρωμένο έργο αλλά βρίσκεται "υπό διαμόρφωση", δοκιμάζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους. Έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό που συμμετέχει ενεργά στο τέλος κάθε παράστασης μέσα από δημιουργικές συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών, λαμβάνοντας το feedback που θα τους οδηγήσει σε μια μελλοντική ολοκληρωμένη παράσταση .

 

Πρόκειται για το φεστιβάλ-θεσμό του Κινητήρα, για ένα φεστιβάλ-γιορτή.

 

Φέτος, επιλέξαμε να έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και το θέμα του να είναι το Παιδί. Παράλληλα, θα φιλοξενήσουμε παράλληλες δράσεις, στο πλαίσιο του φεστιβάλ και σε συνεργασία με αξιόλογους φορείς και ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με το παιδί όπως το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, την ομάδα Creo, το Σύνδεσμο Χορού, το Child Space Athens και τις Μαγικές Σβούρες. Στόχος μας είναι η δημιουργία για το παιδί, η συζήτηση και το χτίσιμο των βάσεων για τη σχέση του χορού και του θεάτρου στην εκπαίδευση.

 

Σε μια ακόμα κίνηση του Κινητήρα να έρθει πιο κοντά στη γειτονιά και την κοινότητα, όλες οι δράσεις, διαδραστικές και παραστατικές, θα έχουν ελεύθερη είσοδο ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι. Επιπλέον, ανοίγει ένας ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας με την επαρχία μιας και φέτος στο φεστιβάλ συμμετέχουν ενεργά τόσο το Πανεπιστήμιο της Πάτρας όσο και η ομάδα Ρόδα από την Καρδίτσα.

 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

 

-Πάρτυ έναρξης με εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους από τους συντελεστές του φεστιβάλ το Σάββατο 21/3 σε κάποιο στέκι της γειτονιάς του Κινητήρα (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα)

 

-Σάββατο 28 και Κυριακή 29/3: παραστάσεις με feedback από το κοινό και την κριτική επιτροπή (Δημήτρης Αδάμης, σκηνοθέτης, ηθοποιός , σεναριογράφος, παραγωγός/ Αντιγόνη Γύρα, χορογράφος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κινητήρα/ Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, δραματουργός, σκηνοθέτης) από τις ομάδες:

CRONOPIO / ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΧΟΥ

ΛΑΘΟΣ / A HUMAN NAMED CHILD

TRAVALA / ΤΡΟΧΑΔΗΝ

ΡΕΤΡΟ / Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΖΕΛΙ

ΡΟΔΑ / ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

 

-Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2/4: Residency στον Κινητήρα και το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν με θέμα «Ο Χορός στην Εκπαίδευση». Συμμετέχουν: Πανεπιστήμιο Πάτρας, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν, ομάδα Creo/ καλλιτεχνική ομάδα Ρέον, Σύνδεσμος Χορού και η ομάδα του Κινητήρα

 

-3 δωρεάν σεμινάρια για μεγάλους και παιδιά το Σάββατο 4/4 και την Κυριακή 5/4:

Σάββατο 10.30-11.30 Κινητήρας Family, γονείς και παιδιά

Σάββατο 17.30-19.00 Μάρθα Κλουκίνα, γονείς και μωρά

Κυριακή 17.00-18.00 Χαρά Γαλενιανού, παιδιά με αναπηρία

 

-Σάββατο 4/4 στις 19.30: ένα παραμυθένιο ταξίδι στον κόσμο του «Φεγγαράκι μου χοντρό...» από τη συγγραφέα Χαρά Γιαννακοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Εσύ, Εγώ, Εμείς: Συλλογική performance στον Κινητήρα
13.12.2016 13:32
Η Βρετανίδα χορογράφος και εικαστικός Florence Peake παρουσιάζει στις 6 Ιανουαρίου μια εναλλακτική πρόταση για τη συλλογική performance με τίτλο Εσύ, Εγώ, Εμείς στον Κινητήρα.
In Progress Feedback Festival 2017: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων
02.12.2016 11:06
Για το 2017, η θεματική ομπρέλα για το In Progress Feedback Festival είναι ο Έρωτας. Η αναγκαιότητα του έρωτα, του έρωτα ως επανάσταση και κινητήρια δύναμη για αντίσταση.
Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη, της Χριστίνας Σαμπανίκου στον Κινητήρα
17.10.2016 13:50
Οι Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου - από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ- επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.
Ανύποπτος Χρόνος από την ομάδα του Κινητήρα στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016

14.04.2016 10:45
Η ομάδα του Κινητήρα παρουσιάζει στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016 την παράσταση Ανύποπτος Χρόνος.

In Progress Feedback Festival 2016: Αστικές εκπλήξεις / Urban Surprises
10.03.2016 16:22
Το In Progress Feedback Festival 2016 επιστρέφει και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, με ανανεωμένο χαρακτήρα και έτοιμο να …βγει στους δρόμους! 
Γνωστά σημεία της πόλης αλλάζουν για λίγο χαρακτήρα και από τις 28 Μαρτίου ως τις 25 Απριλίου, γειτονιές της Αθήνας γεμίζουν χαμόγελα, φαντασία, ρυθμό, δημιουργικότητα.