Λόγω μεγάλης προσέλευσης και ανταπόκρισης του κοινού, η θεατρική παράσταση «Η Ιστορία της αυτοθυσίας» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, Μαρίας Φιλίνη και Κατερίνας Μαυρογεώργη, παρατείνεται προσθέτοντας έναν τελευταίο κύκλο παραστάσεων έως τις 4 Απριλίου.

Οι ειδικές δυνάμεις των καμικάζι ετοιμάζονται να επιτεθούν. Η Μαρία Σκουοντόφσκα Κιουρί μας εξηγεί τι είναι η ραδιενέργεια. Ο Σωκράτης ακούει τον βόμβο της αλογόμυγας. Η Ζαν Ντ’Αρκ κάνει ηλιοθεραπεία και δεν φοβάται πια τη φωτιά. Οι σουφραζέτες φωνάζουν «give me liberty or give me death». Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γράφει την Μικρή Γοργόνα.

Ήχοι, ψίθυροι και μουσικές από το παρελθόν ξεπηδούν ασταμάτητα από ένα απόκοσμο τζουκ-μποξ.

Αυτοί και άλλοι πολλοί, γνωστοί και άγνωστοι ήρωες, απολαμβάνουν τα κοκτέιλ τους και την συζήτηση στις ξαπλώστρες μιας παραλίας, ενός μετα-θανάτιου χώρου αναμονής και ατέρμονης ευδαιμονίας, και… περιμένουν. Άραγε η δική τους ιστορία θα μπορούσε να επαναληφθεί;

*Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2014 στις 30 Ιουνίου και από 1 μέχρι 9 Ιουλίου 2014.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Μαρία Φιλίνη, Κατερίνα Μαυρογεώργη
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Video Art: Κώστας Αρβανίτης
Φωτογραφίες: Αλίνα Λέφα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λιάνα Μεσαΐκου

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Μαυρογεώργη, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Μαρία Φιλίνη, Σεραφείμ Ράδης, Δανάη Επιθυμιάδη, Έλια Ζαχαριουδάκη

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Φωτό: Αλίνα Λέφα