Η ομάδα Κωμικού Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού “Γλυκές Ρέγγες” παρουσιάζει τη παράσταση “The DA REGGES CODE” ξανά στο Θέατρο Eliart, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015.

Η παράσταση “Τhe DA REGGES CODE” βασίζεται στην έμπνευση της Ομάδας και στο αυτοσχεδιαστικό της ταλέντο με σκοπό οι Γλυκές Ρέγγες να χαρίσουν γέλιο στους θεατές και να οδηγήσουν το κοινό τους σε μια άλλη ξεχωριστή διάσταση, ξεφεύγοντας από τις ‘’σταθερές συνταγές’’ της καθημερινότητας.   Επίσης, η Ομάδα μαζί με τους θεατές στόχο έχουν να ανακαλύψουν τον «μυστικό κώδικα», μέσα από αξέχαστες επί σκηνής ιστορίες και μαζί να καταφέρουν να ‘’ξεκλειδώσουν”, όμορφες στιγμές και πολύ γέλιο.

Λίγα λόγια για το έργο:

«Ο χειμώνας είχε μπει πλέον για τα καλά και μια αίσθηση του χρόνου που περνάει πλανιόταν στον αέρα…

Εκείνη τη νύχτα, οι ρέγγες είχαν γι’ ακόμη μια φορά μαζευτεί στο μυστικό τους καταφύγιο, το ρεγγόσπιτο με τον τριανταφυλλί τοίχο και το φλιτζανάκι της γιαγιάς, πίνοντας τσάγια, λουίζες, μελισσόχορτα, φασκόμηλα, βαλεριάνες και φλισκούνια και τρώγοντας μαύρες ελιές Αμφίσσης.

Αυτό το βράδυ όμως ήταν διαφορετικό από τα άλλα…

Τα αφεψήματα δεν είχαν την ίδια γεύση, ακόμη κι ελιές ήταν σαφρακιασμένες.

Το χαμόγελο είχε χαθεί απ’ τα πρόσωπά τους και ρυτίδες αγωνίες χαράκωναν τα λέπια τους.

Η ΓΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ  (έτσι απλά…!)

Στη θέση της βρισκόταν ένα σημείωμα γραμμένο ανορθόγραφα…..»

Τη συνέχεια της παράστασης και το αίσιο –ή όχι- τέλος της, θα το δώσει το κοινό, όπου μαζί με τις Γλυκές Ρέγγες θα λύσουν το μυστήριο, αφού πρώτα, καταφέρουν να «σπάσουν» τον …Kώδικα Da Regges!

Οι Γλυκές Ρέγγες* αποτελούνται από τους: Β. Αριανούτσου, Γ. Βαμπίρη, Π. Δαμουλή, Λ. Σταματελάτου, Ι. Τροβά, Κλ. Χατζηγιάννη, Ε. Χριστοδουλάκη.

Η ομάδα «Γλυκές Ρέγγες» απέσπασε πρόσφατα το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Κωμικού Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού του Bob Τheatre Festival 2014.