Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Musica Femina στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Musica Femina στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Τα ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ παρουσιάζουν MUSICA FEMINA μια βραδιά με ιστορίες και συνθέσεις γυναικών από τον Μεσαίωνα μέχρι τον 20ό αιώνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2015 & τα 15 χρόνια της ραδιοφωνικής εκπομπής του Τρίτου Προγράμματος «Τα Μήλα των Εσπερίδων».

 

Η ραδιοφωνική παραγωγός Τζουλιέττα Καρόρη μας ταξιδεύει στον κόσμο της γυναικείας μουσικής, αναζητά και αφηγείται ιστορίες γυναικών που θέλησαν να αφιερωθούν στην τέχνη τους στο πέρασμα των αιώνων. Μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή-συναυλία στην αίθουσα του «Παρνασσού», το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ., που θα ντύσουν μουσικά η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, οι φλαουτίστες Δημήτρης Κούντουρας και Ναταλία Γεράκη, ο τσελίστας Αλέξανδρος Μποτίνης, η αρπίστα Φλώρα Παπαδοπούλου και ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος.

 

Hildegard Ηγουμένη του Bingen, Κοντέσσα Beatritz de Dia, Barbara Strozzi, Anna Maria dal Violin, Élisabeth de la Guerre, Anna Maria Mozart, Fanny Mendelssohn, Cécile Chaminade, Clara Schumann, Alma Mahler, Lili και Nadia Boulanger: είναι μερικές μόνο από τις γυναίκες που καταγράφονται στα λεξικά μουσικής. Ποιες ήταν; Τι τις ενέπνευσε; Πώς ήταν η ζωή τους σε κοινωνίες, όπου το δικαίωμα στη μουσική δημιουργία ήταν προνόμιο ανδρικό; Κάτω από ποιές συνθήκες έκαναν μουσική; Γυναίκες που έζησαν από τον Μεσαίωνα μέχρι τον 20ό αιώνα. Κατάφεραν να δημιουργήσουν όσα ονειρεύτηκαν και να σταθούν αυτόνομα;

 

Παραγωγή: Arte Atene

 

Υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Με την Υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών

Σχετικές ειδήσεις
Requiem Aeternam: Εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.04.2016 14:03
Η Orion Productions παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 20:00, στην ιστορική κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός μια ξεχωριστή εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στο πνεύμα των ημερών με τίτλο “Requiem Aeternam”.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Ο πιανίστας Sergey Belyavskiy για ένα ρεσιτάλ στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.01.2016 12:54
Ο σπουδαίος Ρώσος πιανίστας Sergey Belyavskiy, νικητής του Grand Prize του "eMuse" online Μουσικού Διαγωνισμού θα δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:30.
Η όπερα «Ελένη» του Αντώνη Καρατζίκη στον Φ. Σ. Παρνασσός
07.12.2015 16:26
Ο συνθέτης Αντώνης Καρατζίκης παρουσιάζει για πρώτη φορά την όπερα του «Ελένη» σε λιμπρέτο της Μαρίας Αθήνη, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:00 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό.
The Swing Era από την Big Band στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
02.11.2015 11:09
Η μοναδική στο είδος της Big Band του Δήμου Αθηναίων θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία μουσικής jazz, με τίτλο The Swing Era, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων του Συλλόγου.