Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την ταινία "Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Viviane Amsalem"!

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την ταινία

Κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Viviane Amsalemπου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 στις 20:15 (ώρα προσέλευσης 19:45) στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ. Δηλώστε συμμετοχή και διεκδικήστε μία από τις 10 διπλές προσκλήσεις που διαθέτουμε.

 

Προσοχή: Οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής επιλέγοντας την ημερομηνία που θα γίνει η πρεμιέρα (16/02).

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μία μέρα πριν, μέχρι τις 17.00 μ.μ., στη σελίδα των νικητών: http://www.culturenow.gr/invitationswinners


Η ταινία, Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Viviane Amsalem, που εκπροσώπησε το Ισραήλ στο “Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών” του 67ου Φεστιβάλ των Καννών (2014) και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας (και η πρόταση του Ισραήλ για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ) καταπιάνεται με την ανδροκρατούμενη ισραηλινή κοινωνία. 

 

Το Gett (το έγγραφο που κατοχυρώνει ένα διαζύγιο στο Ισραήλ) είναι ένα άρτιο δικαστικό δράμα, που εναλλάσσει τις δηκτικές με τις κωμικές διαστάσεις μιας συγκλονιστικής ιστορίας σε διάρκεια πέντε ετών.

 

Η μελετημένη πλάνο προς πλάνο σκηνοθεσία και το καθηλωτικό σενάριο αιχμαλωτίζουν τον θεατή, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες –πρωταγωνιστικός ρόλος για την Ronit Elkabetz- αποδίδουν σε βάθος το παράλογο και άδικο στοιχείο της υπόθεσης.

 

Πρόκειται για το τρίτο μέρος μιας τριλογίας που σκηνοθετούν και γράφουν τα αδέλφια Ronit and Shlomi Elkabetz, με βασικό πυρήνα τη σχέση δύο συζύγων μέσα από το πρίσμα της αντρικής κυριαρχίας που χαρακτηρίζει την Ισραηλινή οικογένεια.  Στην πρώτη ταινία (To Take a Wife) η Viviane επιθυμεί να εγκαταλείψει την ψυχρή συζυγική εστία μετά από είκοσι χρόνια γάμου. Στο δεύτερο μέρος (The Seven Days) το ζευγάρι δεν είναι πια μαζί, αλλά ο σύζυγος είναι εξαιρετικά φορτικός. Κάθε ταινία έχει το δικό της κινηματογραφικό στυλ: η πρώτη χρησιμοποιεί καθηλωτικά κοντινά και σταθερή κάμερα για να αποδοθεί η περιοριστική ατμόσφαιρα της συζυγικής εστίας, ενώ στο δεύτερο μέρος υιοθετείται μία πιο ανέμελη δομή, περικλείοντας περισσότερους χαρακτήρες. Στο τρίτο μέρος, ο κλοιός είναι πιο ασφυκτικός και το επίκεντρο αποδίδεται σε διαφορετικό χαρακτήρα κάθε φορά, εξασφαλίζοντας μία αξιοπρόσεχτη κινηματογραφική διάσταση σε αυτήν την κωμικοτραγική ιστορία χαρακτήρων.

 

Σύνοψη

Στο Ισραήλ, δεν αναγνωρίζεται ο πολιτικός γάμος , πόσω μάλλον το διαζύγιο. Μόνο οι ραβίνοι νομιμοποιούν έναν γάμο και, αν χρειαστεί, τη διάλυση του. Όμως στην τελευταία περίπτωση χρειάζεται η συναίνεση του συζύγου, ο οποίος έχει μεγαλύτερη εξουσία ακόμα και από τους δικαστές. Η Viviane Amsalem κάνει αιτήσεις διαζυγίου για τρία ολόκληρα χρόνια, όμως ο σύζυγος της Elisha δεν συμφωνεί.


Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Viviane Amsalem / Gett: The Trial of Viviane Amsalem


Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Επίσημη Συμμετοχή, Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών, Φεστιβάλ Καννών 2014

Επίσημη Συμμετοχή, Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Τορόντο 2014

Επίσημη πρόταση του ΙΣΡΑΗΛ για OSCAR Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

 

Ένα συνολικά ασυνήθιστο και εκπληκτικό επίτευγμα, Hollywood Reporter

Αριστοτεχνικά γραμμένο με εξαιρετικές ερμηνείες, Variety

Μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο μέρος να βρεθείς, αλλά σίγουρα είναι συναρπαστικό, Screen Daily

Πανέμορφα γυρισμένο, με καθηλωτικές ερμηνείες, The Huffington Post


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ronit & Shlomi Elkabetz 
Σενάριο: Ronit & Shlomi Elkabetz 
Παίζουν: Ronit Elkabetz, Simon Abkarian 
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Jeanne Lapoirie
Μοντάζ: Joel Alexis
Διάρκεια: 115’

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας
14.02.2017 14:56
Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας "Γιατρός στο Χωριό" του Thomas Lilti, που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Αθήναιον την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στις 20:30. Δηλώστε συμμετοχή και διεκδικήστε μία από τις διπλές προσκλήσεις που διαθέτουμε.
17.01.2017 13:26
Η ταινία του Γιώργου Μπακόλα "God's fans", παρουσιάζεται στο Χυτήριο με ελεύθερη είσοδο.
Η φωτογραφία του Νίκου Παπατάκη στο Cine-club του Γαλλικού Ινστιτούτου
01.12.2016 14:31
Ο κύκλος CINÉ-CLUB συντονίζεται τον Δεκέμβριο με την έκθεση φωτογραφίας "Αθήνα Θέα. Γιάννα Ανδρεάδη" στο Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς και προβάλλει την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00, την ταινία "Η φωτογραφία" του Νίκου Παπατάκη.
The Man Who Lies, του Αλέν Ρομπ - Γκριγιέ
08.08.2016 12:16
Η New Star παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 11 Αυγούστου 2016, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την avant-garde ταινία "THE MAN WHO LIES" του ALAIN ROBBE-GRILLET, σεναριογράφου του αριστουργηματικού "ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΜΑΡΙΕΝΜΠΑΝΤ".
Εβδομάδα με Γκοντάρ, Παζολίνι και Μπουνιουέλ στον Ζέφυρο
30.06.2016 10:55
Ο θερινός κινηματογράφος των σινεφίλ "ΖΕΦΥΡΟΣ new star art cinema" την εβδομάδα από 30 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2016 θα προβάλει τέσσερα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου: "ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ", "ΖΟΥΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ", "Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ", "ΑΛΦΑΒΙΛ".