Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

5 πρόσωπα κι 1 καναπές του Αντώνη Παπαδόπουλου στο θέατρο Γκαράζ

5 πρόσωπα κι 1 καναπές του Αντώνη Παπαδόπουλου στο θέατρο Γκαράζ

Το Ιωνικό Θέατρο ξεκινά παραστάσεις στο θέατρο Γκαράζ του Κορυδαλλού, από Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 και κάθε Δευτέρα ως το Πάσχα, με το έργο του Αντώνη Παπαδόπουλου "5 πρόσωπα κι 1 καναπές".

 

Πρωταγωνιστούν : Μαρία Λεβαντή, Νάσια Καραγιάννη, Σίμος Σταυρόπουλος, Κυριάκος Ψαρράκος και Στέφανος Γεωργιάδης

 

Μουσικές επιλογές : Σίμος Σταυρόπουλος

Φωτισμοί : Λουλούδης Χατζής

Φωτογραφίες-Δημιουργικό : Γεωργία Σιέττου-Στέλιος Δανιήλ

Μακιγιάζ : Ζωή Γάσπαρη

Κείμενα-Σκηνοθεσία : Αντώνης Παπαδόπουλος

 

Πρόκειται για 4 μονόπρακτα και 4 μονολόγους που έχουν εξελίσσονται γύρω από ένα καναπέ : Στον ψυχολόγο, στη Τράπεζα, στο σπίτι το βράδυ κάνοντας τσατ, σε ένα κατάστημα επίπλων, σ' ένα σαλόνι.

 

Ιστορίες με αρκετή δόση μαύρου χιούμορ, κάποιες πικρές και κάποιες πολύ αστείες, προσπαθούν να εξηγήσουν και να καταγράψουν το σύγχρονο φαινόμενο που θέλει ένα απλό και λειτουργικό έπιπλο όπως ο καναπές, να γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής της καθημερινότητάς μας. Οι τελειωμένες σχέσεις, η κακή επίδραση της τηλεόρασης, οι επιφανειακοί καλλιτέχνες , το απρόσωπο ιντερνετ, και  οι άδειες μας τσέπες ειδομένες με τρόπο "ανάλαφρο" και χιουμοριστικό.

Σχετικές ειδήσεις
To Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Κορυδαλλού
15.02.2017 10:33
Το Εθνικό Θέατρο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής) στο πλαίσιο της νέας, πρωτοπόρας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συνεργασίας τους, συμφώνησαν τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού.
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γ. Βιζυηνού στο Θέατρο Παραμυθίας
10.02.2017 17:24
Το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει από τις 10 Φεβρουαρίου για λίγες παραστάσεις το έργο του Γεώργιου Βιζυηνού, Το Αμάρτημα της Μητρός μου, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αντώνη Στελιανέση.
Relax... Mynotis, το νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου ξανά στο Θέατρο Τέχνης
19.01.2017 15:47
Το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, μια κωμωδία σε τρεις εικόνες, με θέμα κάποιες "μορφές της ελληνικής αθανασίας" έκλεισε θριαμβευτικά τον προγραμματισμένο πρώτο κύκλο παραστάσεων στο "Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν" της οδού Φρυνίχου 14 (Πλάκα) και επανέρχεται από το Σάββατο 4 Φεβρουαριου για άλλες 8 παραστάσεις ως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 μ.μ.
Αναβολή - Ennio, το ζωντανό «καρτούν» με τα 100 πρόσωπα για δύο βραδιές στο Passport Κεραμεικός
08.11.2016 12:41
Ο Ennio Marchetto έρχεται στην Αθήνα για να μας παρουσιάζει τον Ennio, το ζωντανό «καρτούν» με τα 100 πρόσωπα για δύο βραδιές, στις 9 και 11 Δεκεμβρίου 2016 στο Passport Κεραμεικός. - Οι παραστάσεις αναβάλλονται
Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, του Πιραντέλλο από τους τελειόφοιτους της σχολής «δήλος»
08.07.2016 11:56
Με τα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», του Λουίτζι Πιραντέλλο, συνεχίζουν οι τελειόφοιτοι της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος, από Τρίτη 12 έως Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.