Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Σουζάνα από την ομάδα Απόφαση στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Σουζάνα από την ομάδα Απόφαση στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

«ΣΟΥΖΑΝΑ - Εκδοχή Α», ένας θεατρικός μονόλογος βασισμένος στο έργο του Γιόν Φόσσε, ΣΟΥΖΑΝΝΑ, έρχεται από την ομάδα «Απόφαση» στο Δημοτικό Θέατρο της Καλαμαριάς στις 13, 14 & 15 Φεβρουαρίου 2015.

 

Η Suzannah Toerensen, συζύγος του Henrik Ibsen, λίγο πριν το θάνατο, διατρέχει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της με λόγο, διακοπτόμενο κι αποσπασματικό• στέκει επίμονα απέναντι στα τραύματα της και μέσω της αέναης λεκτικής επανάληψης τους και του αναστοχασμού, προσπαθεί να αποδώσει νόημα στα πεπραγμένα. Ο χρόνος των συμβάντων, ανάκατος, γίνεται αρωγός σε μια διαδρομή από το «εγώ» στο «εμείς».

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Ηθοποιοί : Μαρία Πέτροβα (Ηλικιωμένη Σουζάνα) Μαριάνα Βογιατζή (Νεαρή Σουζάνα) και Έλλη Τρίμη (Λίνε Γιάκοπσεν)

Σκηνοθεσία-Μετάφραση-Δραματουργική Επεξεργασία : Θάνος Μπουλουγράς

Σκηνικά-Κοστούμια : Θάνος Μπουλουγράς

Φωτισμοί : Jean Michel Perrenoud

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση : Δημήτρης Θαβώρης

Μουσική Πρόταση : Θάνος Μπουλουγράς

Κίνηση-Βοηθός Σκηνοθέτη : Μαριάνα Βογιατζή

Παραγωγή : Θεατρική Ομάδα ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχετικές ειδήσεις
Σωτηρία με λένε, για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη
26.09.2016 15:57
Η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου, με τον Γ. Σκιαδαρέση το φθινόπωρο στο θέατρο Αλκμήνη
03.06.2016 15:53
Ο βραβευμένος από την Πανελλήνια Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών μονόλογος του Κώστα Λεϊμονή «Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου» θα ανέβει, την προσεχή σεζόν, στο θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Γκάμπυ (Μείνατε ευαίσθητοι) στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”
20.04.2016 10:44
Με τη δυναμική που της χάρισαν οι πολυπληθείς θεατές της Αθήνας, η "Γκάμπυ" καταφθάνει με "βήμα ταχύ" στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη", ανήμερα Πρωτομαγιά (Πάσχα) για να συναντήσει τους Θεσσαλονικείς.
Mall, της Στέλλας Παπαδημητρίου από την ομάδα CASUALI στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
19.04.2016 14:25
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», συνεχίζει την παράσταση του έργου «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 22, 23 και 24 Απριλίου.
Between, από την ομάδα δ2 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”
08.04.2016 13:31
Το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη” στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί από τις 20 έως τις 24 Απριλίου 2016, την παράσταση Between, από την ομάδα δ2.