Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Lang, βλέπωντας μακριά...

Lang, βλέπωντας μακριά...
Μετά από τις εμφανίσεις της στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο Φεστιβάλ χορού Βερολίνου η Κατερίνα Παπαγεωργίου επιστρέφει στην Αθήνα για την πρώτη παρουσίαση της νέας παραγωγής της AdLibdances Lang στο Θέατρο Χώρα.

Το Lang είναι ένα κινητικό πείραμα μια αέναη κυκλική αναπαράσταση της γραμμής. Το Δεκέμβριο του 2007, η Κατερίνα Παπαγεωργίου ξεκινά να εμβαθύνει στο ζήτημα της σχέσης ανάμεσα στο φυσικό και στον υπαρξιακό χρόνο.

Με τη σύμπραξη του Βέλγου δραματουργού Guy Cools, ο οποίος συνέβαλε στη διαδικασία από τη θέση του μέντορα, η δημιουργός απωθεί εκούσια κάθε προσωπική χορευτική μνήμη και θέτει εαυτή στην υπηρεσία μιας κίνησης καθαρής και ουσιαστικής όσο η συνείδηση.

Η δουλειά έφτασε μέχρι εδώ χωρίς τελεία, περνώντας στα χέρια των δραματουργών, Νίκου Φλέσσα και Μαριαλένας Μαμαρέλη, οι οποίοι μαζί με την Παπαγεωργίου, παραδίδουν σήμερα ένα έργο που διατηρεί σταθερή την επιδίωξη να εξελίσεται και να διανύει νέους δρόμους. Lang σημαίνει μακριά.

Μετά τις παραστάσεις στην Αθήνα το Lang πρόκειται να παρουσιαστεί στο New Europe Festival, στην Πράγα και στο Βερολίνο.

Ερμηνεύουν: Νίκος Καμόντος, Κατερίνα Παπαγεωργίου.

Σχετικές ειδήσεις
Σίσυφος, του Κώστα Παπαγεωργίου στο Κηποθέατρο Παπάγου
09.09.2016 15:59
Ο «ΣΙΣΥΦΟΣ» του Κώστα Παπαγεωργίου, σε σκηνοθεσία Ακίνδυνου Γκίκα, θα παρουσιαστεί τη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Ρεματιάς
30.08.2016 14:40
Την επιτυχημένη παράσταση Η πόρνη από πάνω του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.
Σίσυφος, του Κώστα Παπαγεωργίου σε περιοδεία
23.08.2016 17:24
Η παράσταση «Σίσυφος», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του γνωστού ηθοποιού και stand up comedian Κώστα Παπαγεωργίου, είναι μια θεατρική κωμωδία Αριστοφανικού τύπου, η οποία παντρεύει τον αρχαίο κλασικό μύθο του Σίσυφου με πολλά από τα σύγχρονα στοιχεία μιας Ελλάδας αν μη τι άλλο… χρεοκοπημένης...
Η απολυμένη, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Φεστιβάλ
17.08.2016 10:54
Με την «Απολυμένη» επιστρέφει η Κατερίνα Διδασκάλου στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που διεξάγεται από τις 7 Αυγούστου στον πολιτιστικό Πολυχώρο Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι. Στο περσινό, 2ο Φεστιβάλ, είχε ερμηνεύσει την εξαιρετικά επιτυχημένη «Πόρνη από πάνω».
Κατερίνα του Γιώργου Νανούρη, στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου
05.02.2016 17:13
Λόγω μεγάλης ζήτησης, η Κατερίνα για λίγες μόνο παραστάσεις στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου!