Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Ο Άγιος Βαλεντίνος ξεκινάει από την Κ.Ο.Θ.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Ο Άγιος Βαλεντίνος ξεκινάει από την Κ.Ο.Θ.

Με το διασημότερο ζευγάρι όλων των εποχών και την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης, που ενέπνευσε κορυφαίους συνθέτες της κλασικής μουσικής, « Ρωμαίος και Ιουλιέτα», υποδέχεται η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τη γιορτή των ερωτευμένων τη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 σε μια μοναδική συναυλία , υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Μίλτου Λογιάδη.

 

Η συναυλία περιλαμβάνει το έργο Σκηνή της Αγάπης από τη δραματική συμφωνία Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Έκτορ Μπερλιόζ, την οποία έγραψε ο συνθέτης όταν ερωτεύτηκε την ηθοποιό Χάριετ Σμίθσον που ενσάρκωνε το ρόλο της Ιουλιέτας το 1827 στο Παρίσι, την Εισαγωγή – Φαντασία Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι που αποτυπώνει μουσικά τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που αναπτύσσονται στο έργο του Σαίξπηρ και τη φημισμένη Σουίτα αρ. 2 έργο 64 από το μνημειώδες μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Σχετικές ειδήσεις
Πρόσφυγες Συνθέτες από την ΚΟΑ στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.10.2016 16:30
Τρία μεγαλειώδη συμφωνικά έργα του 20ου αιώνα, γραμμένα από συνθέτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους, κατορθώνοντας ωστόσο να διατηρήσουν στη νέα τους πατρίδα τη δημιουργικότητά τους και να μεγαλουργήσουν, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας «Πρόσφυγες Συνθέτες» που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ακύρωση - Ρωμαίος και Ιουλιέτα από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.04.2016 10:11
Η Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, παρουσιάζει, σε πρώτη παγκόσμια αναβίωση, την όπερα του Niccolo Antonio Ζingarelli, 
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα». - Η συναυλία ακυρώνεται
Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιώργος Ανδρέου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
08.03.2016 15:13
Την πολυαναμενόμενη μουσική συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Γιώργο Ανδρέου θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς οι δύο σημαντικοί συνθέτες θα βρεθούν μαζί επί σκηνής τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016.
Επιπλέον συναυλία για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.02.2016 16:42
Πέντε sold out και 6η συναυλία της Άλκηστης! Μετά την τεράστια ζήτηση και για την πέμπτη συναυλία της, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ευχαριστεί το κοινό και προσθέτει ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ, τελευταία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου!
Η Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
29.12.2015 14:05
Chronos. Στις 9 Ιανουαρίου θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.