Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Φίλοι της Μουσικής με στόχο την εκπαίδευση

Φίλοι της Μουσικής με στόχο την εκπαίδευση
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής- που φέτος συμπληρώνει 55 χρόνια ζωής – πιστός στον κυρίαρχο στόχο του, την εκπαίδευση, ανακοίνωσε το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα για την τριετία 2009-2011 με ενδιαφέροντα προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης νέων και διδασκόντων.

Ο Σύλλογος έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον τομέα του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης στη χώρα μας και βασικός άξονας που διαπερνά την αντίληψη των Φίλων της Μουσικής για την εκπαίδευση στον πολιτισμό είναι η έννοια της Κοινωνικής Δικαιοσύνης που προαπαιτεί ίσες ευκαιρίες για όλους στη ζωή και την τέχνη.

Οι μεγάλες ενότητες που συνιστούν το νέο φιλόδοξο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής, είναι τα Μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού για νέους σε τομείς ανθρωπιστικών σπουδών και δραστηριοτήτων, το Πρόγραμμα για σπουδαστές Ωδείων και διδασκόντων σε όλη την Ελλάδα, το Πρόγραμμα για τα Ωδεία που βρίσκονται στην περιφέρεια της πρωτεύουσας (Αττική, Βοιωτία, Κορινθία κ.α.) και επισκέψεων των σπουδαστών και των διδασκόντων τους στο Μέγαρο Μουσικής και το Πρόγραμμα ακροάσεων στα Ωδεία πέντε πόλεων της ελληνικής περιφέρειας.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λαμία, το Βόλο, το Ρέθυμνο, την Καλαμάτα και την Πάτρα.

Επίσης, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη θα εμπλουτιστεί με αρχεία, εκπαιδευτικό υλικό(βιβλία κλπ) σε τομείς τεχνών και πέραν της μουσικής, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η ψηφιοποίηση του αρχείου της Βιβλιοθήκης και του πολιτιστικού υλικού του Μεγάρου Μουσικής.

Σχετικές ειδήσεις
Το πιο όμορφο τανγκό: από τον Σουγιούλ στον Γούναρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.09.2016 15:17
Η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ για δύο μοναδικές εμφανίσεις στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2016, συμμετέχει πλαισιώνοντας το αφιέρωμα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στην «χρυσή εποχή» του ελληνικού τανγκό σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Το πιο όμορφο τανγκό» που θα ταξιδέψει το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».
Wagner vs Brahms από την ΚΟΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.11.2015 15:43
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει ένα έντονα συναισθηματικό πρόγραμμα, με υπέροχα έργα των Βάγκνερ και Μπραμς, των κορυφαίων εκπροσώπων των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων στον ξακουστό ‘Πόλεμο των Ρομαντικών’, ο οποίος ξέσπασε στο χώρο της μουσικής το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα με επίκεντρο τη Γερμανία και αφορούσε τις διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το μέλλον της μουσικής στη μετά-Μπετόβεν περίοδο.
Ευγενία Συριώτη: Η ζωή μου. 60 χρόνια τραγούδι: αφιέρωμα στον πολυχώρου του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
17.11.2015 17:08
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής γιορτάζει την προσφορά της Ευγενίας Συριώτη σε μια συναυλία με τη συμμετοχή παλιών και νέων συνεργατών της. Η εκλεκτή τραγουδίστρια θα πλαισιώσει τα τραγούδια της με αφηγήσεις από το ταξίδι της ζωής της, από τα 8 της χρόνια έως σήμερα.