Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Welcome to Ecumenopolis: Έκθεση και workshop στο metamatic:taf

Welcome to Ecumenopolis: Έκθεση και workshop στο metamatic:taf

Το metamatic:taf φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά το project Welcome to Ecumenopolis  σε επιμέλεια των METASITU, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 14 Μαρτίου 2015.

 

Όλοι ζούμε στην ίδια πόλη. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο σκυρόδεμα και την αστικοποίηση σημαίνει ότι η ύπαρξή μας πραγματώνεται πλέον σε μια σειρά σύνθετων δικτύων που υπερβαίνουν τη διχοτομία αστικού / υπαίθριου: υπερβαίνουν τα τοπικά, περιφερειακά και εθνικά σύνορα. Κανένας τόπος στον πλανήτη δεν έχει αποφύγει τις συνέπειες και επιπτώσεις της νεωτερικότητας και της αστικοποίησης.

 

Το Welcome to Ecumenopolis αποτελεί μια πλατφόρμα για την παρουσίαση της “παγκόσμιας αυθεντικότητας”: νέες ίνες σε έναν διάχυτο αστικό ιστό που συνιστούν ανάλυση ενός παγκόσμιου αστικού τάπητα που ξεπερνά τα νομοθετικά  όρια, τις πλακόστρωτες οδούς και τα σήματα δικτύου.

 

Η έκθεση συγκεντρώνει σύγχρονους καλλιτέχνες , αρχιτέκτονες, μελετητές και στοχαστές του αστικού χώρου από την Ελλάδα, τη Λετονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία οι οποίοι θα επιχειρήσουν να πραγματευτούν, να διερευνήσουν ή να συγκρουστούν με την άποψη-θεώρηση του κόσμου ως μίας αέναης αστικής οντότητας.

 

Μέσα από τα  παράλληλα workshop θα διερευνηθεί η φύση της ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ με σκοπό την εμπλοκή του κοινού σε τεχνητές διαδικασίες οι οποίες θέτουν ερωτήματα πάνω στον μεταβαλλόμενο αστικό κόσμο και τα παγκόσμια δίκτυα των οποίων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος. Αποτελέσματα των workshop, όπως αντικείμενα, βίντεο, κείμενα, ήχοι θα εκτεθούν μαζί με τα  μόνιμα εκθέματα.

 

Συμμετέχουν: Olalla Gomez, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Edurne Herrán, Reinis Hofmanis, Ζήσης Κοτιώνης, METASITU, Γεώργιος Μπουλασίδης, Edijs Vucens, Oliwia Weronika Twardowska, Laura Yuile

 

Επιμέλεια: METASITU (Eduardo Cassina, Liva Dudareva)

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής workshop:

21 Φεβρουαρίου / All The Landscapes You Are (Βικτώρια Δουκοπούλου)

28 Φεβρουαρίου / Profilopolis (Αντιγόνη Κατσαδήμα)

7 Μαρτίου / Resounding Cities (Σοφία Γρηγοριάδου, Γιώργος Σαμαντάς, Μαρία Μεθυμάκη, Ζωή Αρβανίτη, Ντάνα Παπαχρήστου, Μαρίζα Παρασύρη)

Σχετικές ειδήσεις
Ο Marcin Knyziak στο  CTRL+T του metamatic:taf
31.01.2017 17:07
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T με τη συμμετοχή του Marcin Knyziak και το project Go West, το οποίο εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 24 Φεβρουαρίου.
Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf
22.08.2016 15:39
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.
Are We Moving?: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
22.06.2016 15:41
To metamatic:taf ανακοινώνει την καλοκαιρινή έκθεση Are we Moving?, σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30.
Οι Arhi.tek & Privateprint στο CTRL+T του metamatic:taf
15.06.2016 15:42
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, με τη συμμετοχή των Arhi.tek & Privateprint και το project τους Everything you always wanted to know about your neighbour but were afraid to ask. Το project θα παρουσιαστεί στο metamatic:taf για μια ημέρα, στις 22 Ιουνίου στις 18.00.
Με τη συγκατάθεσή σας: έκθεση στο metamatic:taf
18.03.2016 12:23
Το metamatic:taf και οι METASITU με ενθουσιασμό παρουσιάζουν την έκθεση Με τη συγκατάθεσή σας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου. Η έκθεση αποτελεί ένα project σε εξέλιξη το οποίο ξεκινά με μια σειρά εκδηλώσεων - εργαστηρίων και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τη Δευτέρα 4 Απριλίου.