Μια βραδιά με μουσική επένδυση τα τραγούδια που συνεπήραν τον λαό από το ’50 μέχρι σήμερα. Η Κατερίνα Ντίνου, γνωστή από το τραγούδι “Σ’ αναζητώ”, ανεβαίνει στη σκηνή του Ρυθμός Stage στις 13 Φεβρουαρίου 2015 και τραγουδά τα πάθη των Ελλήνων, μέσα από τις αθάνατες συνθέσεις των εμβληματικών Ελλήνων συνθετών.

Μια μάχη ανάμεσα στο πολιτικό τραγούδι 6 δεκαετιών (και κάτι) κόντρα στο διαχρονικό ντάλκα/καψούρα (οι λέξεις που εμφανίζονται στις δεκαετίες αυτές για να ορίσουν τον έρωτα) που όριζε τον απλό Έλληνα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Ντίνου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκόπελο, όπου και ξεκίνησε να τραγουδάει.

Αν και πτυχιούχος Φαρμακευτικής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής στο ωδείο Αττικής, ενώ γράφει και στίχους. Παίζει κιθάρα και μπαγλαμά.

Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Μ. Πλέσσα, Γ. Σπανό, Θ. Πολυκανδριώτη αλλά και  τη Βίκυ Μοσχολιού, τη Γλυκερία τον Κ. Μακεδόνα, τον Γ. Κούτρα, τον Γ. Ανδρεάτο, Αν. Μουτσάτσου κ.α.

Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2002 με τίτλο «ΦΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ» σε συνθέσεις του Φίλιππου Περιστέρη και στίχους του Χρίστου Ξένου, Πάνου Παπαγιαννόπουλου, και της Κατερίνας.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί η συμμετοχή της Κατερίνας στιχουργικά με το τραγούδι «Ιστορία» στον δίσκο του Παντελή Θαλασσινού με τίτλο «Στης καρδιάς μου τ’ ανοιχτά» αλλά και σε δικά της τραγούδια.

Αμέσως μετά η Κατερίνα κυκλοφορεί ένα CD single, το οποίο περιέχει σε διασκευή την μεγάλη επιτυχία των Γ. Σπανού και Α. Αλεξόπουλου, με τίτλο «Σ’ αναζητώ».

Δισκογραφικά, εκτός από τη συμμετοχή της στη συλλογή «Στου τραγουδιού την όχθη 7», η Κατερίνα ετοίμασε το επόμενο cd με τίτλο «Σε όνειρο ζω» σε καινούργιες συνθέσεις του Γ. Σπανού του Ν. Ζιώγαλα και Γ. Αλουπογιάννη.

Για προσωπικούς λόγους απουσίασε από τον χώρο της μουσικής για ένα χρονικό διάστημα και επανέρχεται με καινούργια δισκογραφική δουλειά.

Το καινούργιο της CD, έχει τίτλο, «σε λίγο ξημερώνει», με συνθέσεις του Θοδωρή Παπαδόπουλου και στίχους της Σμαρώς Παπαδοπούλου, της Ανθούλας Αθανασιάδου και της Κατερίνας.