Οι τέσσερις έγκριτοι δημοσιογράφοι, Σ. Λιαρέλης, Π. Τσίμας, Ν. Χατζηνικολάου και Μ. Κοττάκης, παρουσίασαν στην Παλαιά Βουλή το βιβλίο του βουλευτή Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, με τίτλο Έπος 1940-41. Ημέρα με την ημέρα ο πόλεμος από τις εφημερίδες της εποχή.

Μέσα από το βιβλίο παρουσιάζεται ο Πόλεμος, για πρώτη φορά, όπως ακριβώς καταγράφηκε, όπως αποτυπώθηκε στις στήλες των εφημερίδων της περιόδου εκείνης. Πρόκειται για μία παρουσίαση, ημέρα προς ημέρα του ελληνοϊταλικού και ελληνογερμανικού πολέμου, πλαισιωμένη από κείμενα και σχόλια του Κ.Γκιουλέκα.

Το έργο ξεκινά με όσα προηγήθηκαν στην Ευρώπη, πριν ξεσπάσει ο Πόλεμος στην Ελλάδα και καταλήγει με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το κυρίως σώμα αφορά στα γεγονότα από την 28η Οκτωβρίου 1940 έως την 31η Μαΐου 1941, δηλαδή έως τη λήξη της Μάχης της Κρήτης.

Το βιβλίο προλογίζουν ο π. υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ο μοναδικός, ίσως, επιζών πολεμικός ανταποκριτής του 1940 Γιώργος  Μανιατάκος και ο επίσης παλαίμαχος δημοσιογράφος Αλέκος Μάλης.

Όλο το υλικό των εφημερίδων προέρχεται από την προσωπική συλλογή του συγγραφέα, ο οποίος επί τριάντα και πλέον χρόνια συγκεντρώνει κειμήλια, έγγραφα, ντοκουμέντα από ιστορικές περιόδους του νεοελληνικού κράτους.

Τα έσοδα που θα προκύψουν για τον συγγραφέα θα τροφοδοτήσουν αποκλειστικά έναν ειδικό λογαριασμό, που θα ενισχυθεί και από άλλους χώρους με σκοπό την ανέγερσή του ανδριάντα του Έλληνα Στρατιώτη του 1940, στο στρατιωτικό νεκροταφείο στο χωρίο Μπουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο στη Βόρεια Ήπειρο.