Μία «τζαμαϊκανή ρούμπα». Ένα… «δολοφονικό» βραζιλιάνικο τάνγκο. Ένας τρελός μεξικανικός ρυθμός. Απρόσμενα κάτι από το περίφημο «Καρναβάλι των Ζώων» του Καμίγ Σαιν-Σανς. Και ύστερα γιατί όχι κάτι από… π.χ. Φρανκ Σινάτρα;

Να τι θα μπορούσε να είναι η play-list σ’ ένα χαρούμενο αποκριάτικο πάρτυ! Είναι, ακόμα καλύτερα, μία πρόγευση του ρεπερτορίου και των αποκριάτικων μουσικών διαθέσεων που έχει το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Metallon» για τη συναυλία «Καρναβάλι για… Χάλκινα» που θα δώσει τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στο Gazarte.

Συνεπώς φανταστείτε στη σκηνή του Gazarte, τέσσερις Τρομπέτες (Παναγιώτης Καίσαρης, Γιάννης Καραμπέτσος, Φάνης Βερνίκος, Αποστόλης Καλογιάννης), τρία Κόρνα (Κωνσταντίνος Σίσκος, Δημήτρης Φρόνιμος, Γρηγόρης Ασωνίτης), τέσσερα Τρομπόνια (Κωνσταντίνος Αυγερινός, Ευάγγελος Καραμπάς, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου), μία Τούμπα (Γεώργιος Ραράκος) και Κρουστά (Κώστας Σερεμέτης).

Σύνολο 13 σπουδαίοι μουσικοί της Κ.Ο.Α. με εύθυμο… τέμπο και αποφασισμένοι να σας κάνουν να σηκωθείτε από τη θέση σας και να χορέψετε ή έστω να ακολουθήσετε ρυθμικά τις μουσικές τους. Και τι δεν έχουν επιλέξει! Και κυρίως έχουν επιλέξει να κάνουν ένα αποκριάτικο…ζιγκ-ζαγκ στο μουσικό χάρτη του κόσμου που φυσικά δεν περιορίζεται μόνον στους λατινοαμερικανικούς ρυθμούς και σε μερικά από τα διασημότερα και καταλληλότερα για την περίσταση λατινοαμερικανικής καταγωγής μουσικά κομμάτια, αλλά προβλέπει και σταθμούς στη Νέα Υόρκη, την Ισπανία, τη Δανία και την Ελλάδα με πολλές-πολλές εκπλήξεις…

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει συνθέσεις των H.Ch Lumbye, Henry Mancini, J.H.Kander, Zequinha de Abreu, C.Saint-Saens, S.Kompanek κ.ά., αν και βάζουμε στοίχημα ότι τα περισσότερα από αυτά τα ονόματα είναι λιγότερο γνωστά από τις μελωδίες τους. Είναι άλλωστε απολύτως διαπιστωμένο στα χορευτικά παρκέ!