Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

ΕΣΩ Design & Αρχιτεκτονική: ημερίδα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

ΕΣΩ Design & Αρχιτεκτονική: ημερίδα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί στις 18 Φεβρουαρίου 2015, μία ημερίδα με θέμα το interior design και την αρχιτεκτονική.


Το ΕΣΩ, ημερίδα για το interior design και την αρχιτεκτονική, είναι μια πλατφόρμα συζητήσεων και ζυμώσεων γύρω από τον σχεδιασμό και τη δημιουργία όλων εκείνων που μας περιτριγυρίζουν στην καθημερινή μας ζωή – είτε πρόκειται για κτίρια στον δημόσιο χώρο είτε για την αισθητική του διακόσμου στον εσωτερικό, προσωπικό μας χώρο.


Πρόκειται για έναν τομέα βαρύνουσας σημασίας, που επιδρά ποικιλοτρόπως σε κοινωνικό, ατομικό, οικονομικό αλλά και πολιτισμικό επίπεδο. Προσφέρει προστιθέμενη αξία, διαμορφώνει αισθητικά κριτήρια, χαράσσει πολιτισμικές προτεραιότητες και αξίες. Οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων συμβάλλουν στην ποιότητα της καθημερινότητάς μας και, μέσα από το έργο τους, μας επηρεάζουν συνεχώς και αδιαλείπτως. Στο ΕΣΩ, οι άνθρωποι αυτοί συζητούν και αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται, λειτουργούν και δημιουργούν.


Στην τέταρτη, ετήσια διοργάνωσή του, το ΕΣΩ συνεχίζει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται. Φιλοξενεί σημαντικά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέρει μια εκ των έσω ματιά στη δυναμική, τους προβληματισμούς, τη θέση και τις προοπτικές του ενδιαφέροντος αυτού τομέα στο πλαίσιο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας και, τέλος, εισάγει πρακτικά εργαστήρια.


Πρόγραμμα

18:00 Γιώργης Γερόλυμπος
18:20 Ρένα Σακελλαρίδου | Sparch Architects
18:40 Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος | Klab Architects
19:00 Δημήτρης Κολιαδήμας
19:20 Μαριάνθη Τατάρη UN STUDIO
19:40 Coffee break
20:00 Πρόδρομος Νικηφορίδης | Νικηφορίδης -  Cuomo
20:20 Σταύρος Παπαγιάννης  & Γιώργος Κυριαζής | Stage Design Office
20:40 Carlotta de Bevilacqua

Την ημερίδα συντονίζει ο Σταύρος Μαρτίνος, Αρχιτέκτων, Αρχισυντάκτης ARCHISEARCH.gr

Σχετικές ειδήσεις
Επανακατοικήσεις: Ημερίδα από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση στη Στέγη
01.06.2016 11:20
Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο Επανακατοικήσεις από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.
Design for Growth: Ημερίδα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το  INNOVATHENS
11.03.2016 10:43
Είναι εφικτό να αξιολογήσουμε το προϊόν της δημιουργικής βιομηχανίας με οικονομικούς όρους; Πώς μπορεί το βιομηχανικό design να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας οικονομίας; Μπορεί να δημιουργηθεί ένα ενιαίο brand identity για την Ελλάδα; Πώς οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν τις εξελίξεις στο design;
Ο Don Delillo στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
29.02.2016 14:40
Ο Ντον Ντελίλο, ένας από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς των τελευταίων 30 ετών, επιστρέφει στην Ελλάδα –αγαπημένο τόπο της νιότης του– για μία συζήτηση με τον δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη στις 16 Μαρτίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Ο Βασίλης Παπαβασιλείου Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών
19.02.2016 16:31
O Mikaël Hautchamp, Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, εκπροσωπώντας την Υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, επέδωσε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών στον Βασίλη Παπαβασιλείου.
Δημιουργικά εργαστήρια για ανθρώπους με και χωρίς προβλημάτα όρασης από τη Στέγη
01.02.2016 16:45
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ξεκινά ένα νέο κύκλο εργαστηρίων δημιουργικής αφήγησης, κίνησης και ήχου για ανθρώπους με και χωρίς προβλήματα όρασης.