Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Τριάντα Χρόνια Ακριβώς του Θ. Γράμψα στο Praxi Epta Studio

Τριάντα Χρόνια Ακριβώς του Θ. Γράμψα στο Praxi Epta Studio

H Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά παρουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 το έργο του Θ. Γράμψα με τίτλο «Τριάντα Χρόνια Ακριβώς».

 

Όπως φαίνεται κι απ’ τον τίτλο, το έργο καταπιάνεται μ’ αυτή την ιδιαίτερη ηλικία των τριάντα χρόνων. Είναι η ηλικία όπου συμβαίνει, ενστικτωδώς ίσως, μια μετάβαση στη ζωή. Μέχρι τότε κάποιος – κάποια, χαίρεται τη σύμπτωση που τον έκανε να βρεθεί στη ζωή, ή τουλάχιστον προσπαθεί να τη χαρεί. Να απολαύσει τη ζωή. Να τη γευτεί και συγχρόνως να τη γνωρίσει. Τότε διαισθάνεται πως αυτή η περίοδος τελειώνει για ν’ αρχίσει μια άλλη. Μια περίοδος δημιουργικότητας, παραγωγής, προσφοράς, ευθύνης. Τα πρόσωπα του έργου βρίσκονται σ’ αυτήν την ηλικία και διαισθάνονται την ανάγκη γι’ αυτή τη μετάβαση. Και το έργο και η παράσταση αντιμετωπίζουν αυτόν τον κόσμο, με ευαισθησία και χιούμορ.

 

Το «Τριάντα Χρόνια Ακριβώς» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης το 1995, σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή.

 

Ο Θίασος αποτελείται από δεκατρείς νέους ηθοποιούς, όλοι απόφοιτοι και μαθητές της Δραματικής Σχολής Πράξη Επτά.

 

Παίζουν:

Μαρία Κουθούρη, Marius Ιaurum, Αναστασία Καραμπίνη, Μαριάννα Μαυριανού, Σταύρος Μαρκάλας, Τρύφων Μπάρκας, Σταύρος Λιλικάκης, Βαγγέλης Κουφάκος, Κατερίνα Δημάτη, Ελευθερία Κρατημένου, Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, Κυριάκος Σαλής, Χρήστος Τσουλιάης. Μαζί τους και ο Θόδωρος Γράμψας.

Κιθάρα – Μπάσο: Χρήστος Τσουλιάης

Κιθάρα: Κυριάκος Σαλής

Φωνή: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θ. Γράμψας

Επιμέλεια Σκηνικών και Κοστουμιών: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική Τραγουδιών: Θοδωρής Οικονόμου

Μουσική Παράστασης: Χρήστος Τσουλιάης

Φωτισμοί: Μαρία Γοζαδινού

Επιμέλεια Κίνησης: Γιάννης Νικολαΐδης, Κατερίνα Λιόντου

Σπαθογραφία: Τάσος Παπαδόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου

Φωτογραφίες: Γιούλη Τσατσοπούλου,  Κωσταντίνος Μαραγκός

Video Art: Σταύρος Μαρκάλας

Σχετικές ειδήσεις
Κοταμανίδου, Παπαδημητρίου και Γέρου στο Studio Μαυρομιχάλη
21.02.2017 11:19
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό συνεχίζεται, με καλεσμένες για την εικοστή συζήτηση, τρεις σημαντικές ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου: Εύα Κοταμανίδου, Μάνια Παπαδημητρίου, Κάτια Γέρου. Και οι τρεις ηθοποιοί αποφοίτησαν από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και έχουν συνδέσει το όνομά τους με επιτυχίες του θεάτρου. Παράλληλα και οι τρεις έχουν αναπτύξει πολιτική δράση στην Αριστερά.
Σειρά συζητήσεων για «Το Κιβώτιο»: Η Άλκη Ζέη στο Studio Μαυρομιχάλη
03.10.2016 13:45
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ξεκινά και ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό που εγκαινιάστηκε πέρσι, με πρώτη καλεσμένη για τη φετινή σαιζόν τη συγγραφέα Άλκη Ζέη. Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η Δρ. Θεατρολογίας Κωνσταντίνα Ζηροπούλου.
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
20.09.2016 11:12
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.
Αλμανάκ, της Μαριάννας Κάλμπαρη για 2η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
16.09.2016 14:57
Ύστερα από μεγάλη ζήτηση του κοινού, ο θίασος «εν Εξάλλω» επιστρέφει με το θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη «ΑΛΜΑΝΑΚ» στο Studio Μαυρομιχάλη για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Μιά πέτρα λάθος, του Θεόδωρου Γράμψα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
01.08.2016 13:31
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν τον Οκτώβριο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πετρα λάθος».