Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Ο Patrick Gallois παίζει και διευθύνει

Ο Patrick Gallois παίζει και διευθύνει
Ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες του φλάουτου και αρχιμουσικός παίζει και διευθύνει την Καμεράτα , Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο ιδιοφυής μουσικός συνδυάζει μοναδικά και τις δύο αυτές ιδιότητές του: σε ρόλο σολίστ του φλάουτου  εμφανίζεται στο πρώτο μέρος της συναυλίας, να ερμηνεύει μαζί με τον εξαίρετο βιολοντσελίστα Ρενάτο Ρίπο, σε αυτή την περίπτωση υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ, το περίφημο Dances with Time, έργο που ο συνθέτης Ρόναλντ Ρόγερ έγραψε ειδικά γι’ αυτόν.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, ο Πατρίκ Γκαλλουά αναλαμβάνει ρόλο αρχιμουσικού διευθύνοντας την Καμεράτα σε έργα των Τσαϊκόφσκι (οι Παραλλαγές πάνω σε ένα ροκοκό θέμα, για βιολοντσέλο και ορχήστρα , έργο 33) και Σούμπερτ(Συμφωνία αρ. 5 σε σι ύφεση μείζονα D 485).

Η συναυλία ξεκινά με την Καμεράτα να ερμηνεύει τη μεγαλοπρεπή εισαγωγή από την όπερα Η μεγαλοψυχία του Τίτου, KV 621 που ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ έγραψε το 1791 με αφορμή τους εορτασμούς της στέψης του βασιλιά Λεοπόλδου β’ στην Πράγα.

Αναγνωρισμένος διεθνώς ως σολίστ και ως αρχιμουσικός, ο Πατρίκ Γκαλλουά ξεκίνησε τις σπουδές στο φλάουτο στην ηλικία των δεκαεπτά χρόνων στο Ωδείο του Παρισιού και στα είκοσι ένα κατέλαβε την πρώτη θέση φλάουτου στην Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας υπό τον Λόριν Μάαζελ. Από το 1984, όταν αποφάσισε να επικεντρωθεί στην καριέρα του ως σολίστ, συνεργάζεται σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με διάσημους μαέστρους και κορυφαίες ορχήστρες σε συναυλίες στην Ευρώπη και την Ασία, αλλά και σε μουσικά φεστιβάλ. Είναι ο ιδρυτής και ο αρχιμουσικός του συνόλου L’ Academie de Paris, ενώ έχει διευθύνει ορχήστρες στην Ιαπωνία, στη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Καλιφόρνια, την Πορτογαλία, το Ισραήλ, στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Γαλλία. Το 2003 ορίστηκε μουσικός διευθυντής της Sinfonia Finlandia..

 Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση πολλά έργα, πολλά μάλιστα από τα οποία έχουν γραφτεί και αφιερωθεί σε αυτόν από συνθέτες όπως οι : Κριστόφ Μάρατκα, Μαρσέλ Λαντόφσκι, Ρενώ Κανιώ, Χρήστος Χατζής , Ζακ Ντεσμπιέρ, Κάι Νήμινεμ, Φιλίπ Ερσάν, Εμίλ Ταμπακόφ, κ.α.

Σχετικές ειδήσεις
Μπετόβεν - Τσαλαχούρης: Ένας συναρπαστικός μουσικός διάλογος στο Μέγαρο Μουσικής
17.01.2017 14:26
Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στο χτες και το σήμερα με τους μουσικούς της διάσημης πλέον Καμεράτα-ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.
Πρωτοχρονιά με Άρωμα Βιέννης από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.12.2016 11:52
Πιστή στο ραντεβού της με την αρχή της καινούργιας χρονιάς, οι μουσικοί της κοσμοαγάπητης Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ή Αrmonia Atenea, όπως είναι διεθνώς γνωστή, υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού, κορυφαίου έλληνας μαέστρου Γιώργου Πέτρου, μας εισάγουν στο 2017, με το στροβιλισμό των βιεννέζικων βαλς.
Τα Carmina Burana του Καρλ Ορφ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.11.2016 14:38
Μετά την επιτυχία στο Ηρώδειο, η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, το γνωστότερο συμφωνικό - χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημένα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Κάρλ Όρφ.
Η Καμεράτα πάει με… Τρένο στο Ρουφ
04.11.2016 13:03
Η Καμεράτα-ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιβιβάζεται για πρώτη φορά στο Τρένο στο Ρουφ και καλεί τους φίλους της σε μία απολαυστική μουσική αλλά και γευστική διαδρομή
Ξεκινά η προπώληση για τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 10:13
Αρχίζει την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η προπώληση των εισιτηρίων για την πολυαναμενόμενη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου με έργα Φρανκ, Ραχμάνινοφ και Ρίμσκι-Κόρσακοφ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Τουγκάν Σοχίεφ.