Το DanceVacuum στο Χαλάνδρι φιλοξενεί την Ιώ Χριστοδουλοπούλου, η οποία θα πραγματοποιήσει ένα κύκλο 7 συναντήσεων, με θέμα Η έννοια του Διαλογισμού και η σημασία του στην ζωή μας.

 
Ο διαλoγισμός είναι μία διανοητική, σωματική και συγκινησιακή εμπειρία, μια  διαδικασία εσωτερικής καλλιέργειας. Μέσω του διαλογισμού μας δίνεται η δυνατότητα να  γνωρίσουμε  τις διανοητικές και συναισθηματικές μας  καταστάσεις, αποκτώντας παράλληλα συναίσθηση του σώματός μας. «Μαθαίνουμε» να «είμαστε». Συμφιλιωνόμαστε με την πραγματικότητά μας. Αναγεννάται το σώμα μας, καθαρίζει το συναίσθημα, εξαγνίζεται ο νους μας. Αποδεικνύεται πλέον κι επιστημονικά πως ο διαλογισμός επιβραδύνει τη διαδικασία γήρατος, μειώνει τον καρδιακό μας ρυθμό, θωρακίζει τον οργανισμό μας έναντι των ασθενειών, βοηθά να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις όπως κάποια κρίση πανικού και άγχους (π.χ. επαγγελματικές συνεδρίες-παρουσιάσεις), αλλά και να λαμβάνουμε γρήγορες και ορθότερες αποφάσεις στα καθημερινά μας θέματα. Νιώθουμε αληθινά χαρούμενοι, γαλήνιοι κ.λπ.

Ο διαλογισμός μάς βοηθά να «είμαστε στο παρόν» (παρελθόν, παρόν, μέλλον όλα βρίσκονται στο Τώρα). Επίσης ένα από τα βασικότερα οφέλη του είναι ότι μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας. Όσο καλά κι αν ζούμε με αφθονία υλικών αγαθών, πολλούς φίλους, καλές σχέσεις, ο χαρακτήρας μας διαμορφώνεται από τις αλληλεπιδράσεις και τις προκλήσεις που μας παρουσιάζονται, με τη σχέση μας με τον κόσμο που βρίσκεται έξω και  γύρω από μας. Δηλαδή βιώνουμε άλλου είδους εμπειρίες από αυτές, τις πιο ουσιαστικές, όπως της αναζήτησης του εαυτού μας και της παρατήρησής του, οι οποίες επιτυγχάνονται μ’ έναν απλό τρόπο: το διαλογισμό. Με τον διαλογισμό αναπτύσσεται η αντίληψή μας… Αποκτούμε συνειδητή επίγνωση, πνευματική διαύγεια, βαθύτερη κατανόηση αυτού που είμαστε κάθε στιγμή! Ηρεμεί το σώμα και ο νους. Και μέσα στην…ησυχία του νου επιτρέπουμε στη συνείδησή μας να παρακολουθεί καθαρά όλη μας την καθημερινότητα.Κατανοούμε τις σχέσεις μας – επίκτητες και εγγενείς. Κατανοούμε τις αξίες και τις αρετές…Αναπτύσσεται έτσι η συνειδητή επίγνωση της ψυχής μας οδηγώντας μας στην πλήρη κατανόηση του Εαυτού χωρίς συγκρούσεις, μα μέσα στο φως και την αγάπη.

Η Ιώ Χριστοδουλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έπειτα από πολύχρονη επαγγελματική εξειδίκευση στον τομέα της λογιστικής και της δημοσιογραφίας – τελεί μέλος της Ενώσεως Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) – η Ιώ αφιερώθηκε στους εναλλακτικούς τρόπους ενεργειακής θεραπευτικής, στην έρευνα, μελέτη και διδασκαλία της μεταφυσικής, του εσωτερισμού και του διαλογισμού, καθώς και στην συγγραφή βιβλίων καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας τις έμφυτες τάσεις της, οι οποίες  ήταν αρκετά έκδηλες ήδη από την προσχολική της ηλικία.

Από το 1999 εργάζεται πάνω στην ενεργειακή θεραπεία και την μελέτη των ανθρωπίνων σωμάτων. Είναι δασκάλα Διαλογισμού έχοντας αρκετά μεγάλη βιωματική εμπειρία (άνω των 25 ετών), προσφέροντας ολοκληρωμένα ένα έργο Τεχνικής Δόμησης Διαλογισμού με εξαιρετικά αποτελέσματα.  

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και ως Spiritual Communication Counselling διοργανώνοντας ατομικά και ομαδικά readings στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι Master/Teacher του Traditional Reiki Usui System of Natural Healing,  Master/Teacher του Angelic Reiki System of Spiritual and Natural Healing  και  Master/Teacher του Karuna Reiki.

Εχει κάνει σπουδές Εσωτέρας Θεραπευτικής πάνω στη διδασκαλία του Διδασκάλου Θιβετανού, συνεχίζοντας ατέρμονα την μελέτη και έρευνα της Θεοσοφίας, καθώς επίσης και σεμινάρια Merkaba κ.ά.

Είναι επίσης δημιουργός των εμπνευσμένων και κατοχυρωμένων «Καρτών Διαλογισμού» με Σπερματικούς Ήχους. Έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο για την Ιόχρου Φλόγα (Violet Flame) του Αγίου Γερμανού (Saint Germain).

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε Φεστιβάλ σχετικά με θέματα εναλλακτικής θεραπευτικής και Διαλογισμού και έχει δώσει πολυάριθμες ομιλίες σε βιβλιοπωλεία της Αθήνας. Σεμινάρια και επικοινωνίες (channeling) έχουν επίσης λάβει χώρα με μεγάλη επιτυχία σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό όπως στον Άγιο Μαυρίκιο, στην Γαλλία και αλλού.  

Η Ιώ διοργανώνει σεμινάρια Reiki, Violet Flame, καθώς και ατομικές ενεργειακές συνεδρίες, channeling ομαδικό και ατομικό reading.