Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το άτομο στο πλήθος μέσα από τον χορό

Το άτομο στο πλήθος μέσα από τον χορό
Η ομάδα χορού YELP παρουσιάζει τη  χορογραφία 2 UNDO της Μαριέλα Νέστορα στο θέατρο Δίπυλο για τέσσερις παραστάσεις.

Η ομάδα YELP ερευνά την κίνηση με στόχο τη δημιουργία κινητικών γλωσσών που είναι ταυτόχρονα σωματικές και εγκεφαλικές με σκοπό τον πειραματισμό με συναισθηματικό περιεχόμενο και επίδραση. Ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τη χορογράφο Μαριέλα Νέστoρα .

Το 2 UNDO είναι το τελευταίο μέρος της τετραλογίας ODD, η οποία μελετά την συμπεριφορά της μονάδας υπό διαφορετικές συνθήκες πολιτικές, θρησκευτικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αθλητικοί αγώνες, χρηματιστήριο. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων τον Απρίλιο 2008.

Η ταυτότητα του ατόμου θυσιάζεται ή ισχυροποιείται μέσα στο πλήθος; Η ασφάλεια τού να ανήκει κανείς σε ένα μεγαλύτερο σύνολο, τελικά, προτείνει την αποσιώπηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της μονάδας; Πόση δύναμη παράγεται από την ένωση πολλών για ένα συγκεκριμένο σκοπό; Χειραγωγείται η μάζα, και αν ναι, το γνωρίζει;  Όλα αυτά τα ερωτήματα θα προβληθούν  μέσα από τις χορογραφίες της ομάδας YELP.

Ερμηνεύουν οι Αντιγόνη Αυδή, Ίρις Καραγιάν,Κατερίνα Μπέλλα, Μαριλένα Πετρίδου, Βάσω Πολυμένη, Σάνια Στριμπάκου, Ιωάννα Τουμπακάρη .

Σχετικές ειδήσεις
“About Sex” με την Κατερίνα Βρανά στο θέατρο Αριστοτέλειον
08.12.2016 16:59
Μετά τις 3 sold out παραστάσεις της τον προηγούμενο Μάρτιο και αφού πέρασε στους ημιτελικούς στον διεθνή διαγωνισμό «Το Πιο Αστείο Άτομο Στον Κόσμο» του "The Laugh Factory", η Κατερίνα Βρανά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.
Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος: Παραστάσεις χειμερινής περιόδου 2016-17
28.09.2016 15:49
Το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το πρόγραμμα παραστάσεων για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017.
To Meeting the Odyssey project στην Ελλάδα
27.05.2016 10:46
Τέσσερα χρόνια προετοιμασίας. Πενήντα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Τέσσερις διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα. 68 μέρες με παραστάσεις, workshops και instants με φόντο το θρυλικό Αιγαίο. Μια ιδέα.
Διάλειμμα Χαράς – Joy Break, για έξι παραστάσεις στο φαράγγι του Λυκαβηττού
17.05.2016 13:02
Τέσσερις νύμφες κατεβαίνουν από τις 27 Μαΐου 2016 στο φαράγγι του Λυκαβηττού, μεταμορφώνονται προσωρινά σε θνητές γυναίκες και μας προσκαλούν σε ένα υπερβατικό ταξίδι μέσα από ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και του Ουώλτ Ουίτμαν.
Tο Ρολόι, για λίγες παραστάσεις στο Σχολείον
28.03.2016 12:54
Η επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της «Ανοιχτής πλατφόρμας» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα», παρουσιάζεται στο θέατρο «Σχολείον», για τέσσερις παραστάσεις από τις 31 Μαρτίου 2016.