Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι Λέξεις που τραγουδάμε: εργαστήρι με τη Σάσα Βούλγαρη στο ΚΕΚ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ

Οι Λέξεις που τραγουδάμε: εργαστήρι με τη Σάσα Βούλγαρη στο ΚΕΚ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ

Το ΚΕΚ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ διοργανώνει το εργαστήρι Οι Λέξεις που τραγουδάμε, ένα αφηγηματικό εργαστήρι για το πώς μπορούμε να ψάξουμε τη μαγεία των παραμυθιών, με εμψυχώτρια τη Σάσα Βούλγαρη .


Πώς λέγονται τα παραμύθια; Και λέγονται με τον ίδιο τρόπο ακόμα κι όταν μεταξύ τους διαφέρουν τόοοοσο πολύ; Πώς γίνονται πιο «νόστιμα»... πιο εντυπωσιακά;


Και τι κάνει ο αφηγητής με το σώμα , τη φωνή του, τις εκφράσεις του προσώπου του, όλους αυτούς που τον ακούν και τον κοιτάνε... την καρέκλα του, τα ρούχα του... Αχ! Και τόσες άλλες απορίες!


Ένα μικρό εργαστήρι που θα προσπαθήσει να απαντήσει με λιτό τρόπο σε βασικά ερωτήματα για την Τέχνη της Προφορικής Αφήγησης. Δεν θα είναι δύσκολο: θα το κάνουμε παίζοντας!


Αλλά θα πρέπει να έχετε όρεξη να παίξετε λίγο με τη φωνή σας, να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο να πειραματιστεί, να χαρεί... να δώσει και να πάρει ιδέες για το απίστευτο μαγικό ταξίδι των Παραμυθιών!


Ευπρόσδεκτο:

-Εάν φέρετε κάποιο μουσικό όργανο έστω κι αν είναι μικρό, έστω κι αν είναι απλό!
-Εάν φοράτε άνετα ρούχα!


Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη είναι Ψυχοπαιδαγωγός με ειδίκευση σε εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας. Σχεδίασε και συμμετείχε σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Από το 1993 ανήκει στους πρωτεργάτες της επαγγελματικής νεο – αφήγησης με σταθερές συνεργασίες σε Μουσεία, Βιβλιοθήκες και άλλους Πολιτιστικούς χώρους. Από το 2010 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου συντονίζει σεμινάρια  για την Τέχνη της Αφήγησης και δημιουργεί διαθεματικά προγράμμματα για ενήλικο και παιδικό κοινό με παραδοσιακές ή και επώνυμες ιστορίες. Διδάσκει την Τέχνη της Αφήγησης από το 1995 ενώ ο αφηγηματικός της τρόπος έχει επηρεάσει σημαντικά τις νεότερες γενιές αφηγητών.

-Από το 2014 είναι υποψήφια της SCBWI – Greece ως storyteller για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award, η πρώτη φορά που επαγγελματίας αφηγητής αντιπροσωπεύει την Ελλάδα.

-Τα Χριστούγεννα του 2014 έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε με την Παιδική Χορωδία , «Το Παραμύθι  των Χριστουγέννων» με ανάθεση της  Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σχετικές ειδήσεις
Όλη η αλήθεια για τα παραμύθια με τη Σάσα Βούλγαρη!
19.01.2017 16:34
Η Σάσα Βούλγαρη μας προσκαλεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συναντήσεις και αφηγήσεις που θα μας μάθουν μυστικά των παραμυθιών.
Εργαστήριο αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό στο Εργαστήρι Μαιρηβή
07.12.2016 10:08
Το Εργαστήρι Μαιρηβή και ο Στέλιος Πελασγός, στο πλαίσιο της Διεθνούς σχολής προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης 2016-2017, διοργανώνουν μια σειρά εργαστηρίων αφήγησης με τίτλο Τα μυστικά του παραμυθά.
Εργαστήριο Αφήγησης Τσιγγάνικων Παραμυθιών στο Εργαστήρι Μαιρηβή
23.09.2016 10:48
Το Εργαστήρι Μαιρηβή μας προσκαλεί σε ένα εργαστήριο αφήγησης τσιγγάνικων παραμυθιών, με τους Αρμέλ και Πεππό Ωντιγκάν.
Χαρτογραφώντας τις ιστορίες: νέο εργαστήρι από τη Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.05.2016 14:16
Η προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη διοργανώνει και παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το εργαστήρι δημιουργίας και καταγραφής ιστοριών μέσα από χάρτες, με τίτλο Χαρτογραφώντας τις ιστορίες.
Παρα - μυθέομαι: Εργαστήρι παραμυθογραφής με με τη Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.03.2016 16:07
Η Σάσα Βούλγαρη παρουσιάζει για 6η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη τα σεμινάρια Παρα - μυθέομαι και μας προσκαλεί στον Γ' Κύκλο με το Εργαστήρι Παραμυθογραφής, κάθε Τρίτη από 5 Απριλίου ως 7 Ιουνίου (10 τρίωρες συναντήσεις).