Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικοχορευτικές βραδιές με τους Μεγαλακάκηδες στο Holy Wood Stage

Μουσικοχορευτικές βραδιές με τους Μεγαλακάκηδες στο Holy Wood Stage

Οι δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης με μία ομάδα επίλεκτων χορευτών και των μουσικών Γιώργου Κοντογιάννη (λύρα) και Δημήτρη Βαρελόπουλου (λαούτο) παρουσιάζουν στο Holy Wood Stage από τις 11 Φεβρουαρίου 2015 μία σειρά πρωτότυπων παραστάσεων κρητικών χορών που κάθε φορά ενώνονται, δημιουργούν και συμπράττουν με δημοφιλείς μουσικούς. Με αυτόν τον τρόπο μάς υπενθυμίζουν ότι η μουσική είναι μία «παγκόσμια γλώσσα της ανθρωπότητας» όπως την είχε αποκαλέσει μία μεγάλη μορφή της αμερικανικής λογοτεχνίας ο Henry Wadsworth Longfellow.

 

Τα αδέρφια Μεγαλακάκη, που υπηρετούν την κρητική χορευτική παράδοση με συνέπεια και ψυχή τα τελευταία 17 χρόνια, καλούν επί σκηνής: τον σπουδαίο νέο  λυράρη του Πόντου Ηλία Υφαντίδη , την ταλαντούχα τραγουδίστρια και δεξιοτέχνη στο σαντούρι Αρετή Κετιμέ, τον βιρτουόζο κιθαρίστα του flamenco Χρίστο Τζιφάκη, τον δεξιοτέχνη βιολάτορα Θεολόγο Μιχελή, την εκπληκτική ερμηνεύτρια Μαρία Αναματερού. Για τέσσερις βραδιές  μάς υπόσχονται γλέντια με έντονες χορευτικές και μουσικές στιγμές γεμάτες πάθος και  δυναμισμό. Ένας μουσικός παράπλους με κρητικούς χορούς, χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς και μουσικές από την Κρήτη, το Αιγαίο, τον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Ισπανία.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οι Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης είναι δύο χορευτές - χοροδιδάσκαλοι που έχουν αφιερώσει την επαγγελματική τους καριέρα στη διάσωση και διάδοση των χορών της Κρήτης. Είναι δύο κρητικόπουλα, αδέρφια, που έβαλαν σχεδόν αθόρυβα το στίγμα τους σε ό,τι περήφανο και όμορφο ανέδειξε την Κρήτη τα τελευταία χρόνια. Σφράγισαν την παρουσία της στην Ολυμπιάδα του 2004, έδωσαν ρυθμό και χορό στο «Νησί» της Χίσλοπ και την τηλεοπτική του μεταφορά. Μάς θύμισαν πως ο Κρητικός δεν ήταν μόνο λύρα και τραγούδι αλλά εκφράζει μέσα στους αιώνες τη χαρά ή τη θλίψη του και μέσα από το χορό του. Οι Μεγαλακάκηδες όταν χορεύουν έχουν μαζί τους την ψυχή της Κρήτης. Τα χέρια τους ανοίγουν σαν αγκαλιά και τα πόδια τους δεν ακουμπούν στα γήινα. Αν δεν τους έχετε δει να χορεύουν, χάνετε μάλλον μία από τις στιγμές που αγγίζουν την ευαίσθητη κρητική χορδή. Τα τελευταία 20 χρόνια καταγράφουν γνωστούς και «ξεχασμένους» κρητικούς χορού,  ενώ προσπαθούν να κρατήσουν «ζωντανή» την παράδοση της Κρήτης μαθαίνοντας σε όλη την Ελλάδα τον πραγματικό πολιτισμό του νησιού.

 

11/2 Αρετή Κετιμέ

18/2 Χρίστος Τζιφάκης

25/2 Μαρία Αναματερού - Θεολόγος Μιχελής

4/3 Ηλίας Υφαντίδης

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης με κρητικούς χορούς στη Μεθοδία
15.12.2016 15:57
Μια εντυπωσιακή παράσταση κρητικών χορών με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και την επίλεκτη Ομάδα τους, παρουσιάζεται από 15 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:00 στην μουσική σκηνή Μεθοδία στον Βοτανικό.
Ο Γιώργος Μεράντζας με τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
07.10.2016 12:37
Ο Γιώργος Μεράντζας, από το Σάββατο 22 Οκτωβρίου καλεί στη σκηνή του Γυάλινου - Up Stage μια τετράδα πολυμουσικών- τραγουδιστών και σκαρώνουν ένα πρόγραμμα ευφάνταστο και ενωτικό που φιλοδοξεί να γεφυρώσει γενιές και να ψυχαγωγήσει τους λάτρεις του καλού τραγουδιού.
Παραδοσιακά και όχι μόνο..., με τον Αποστόλη Βαγγελάκη στο Ρυθμός Stage
27.05.2016 10:00
Ένας από τους σπουδαιότερους, σύγχρονους μουσικούς πνευστών στην Ελλάδα, ο Αποστόλης Βαγγελάκης, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Ρυθμό Live Stage στην Ηλιούπολη τη μουσική παράσταση Παραδοσιακά και όχι μόνο...
Λαβύρινθος, από το Σκοτάδι στο Φως στο Θέατρο Παλλάς
19.04.2016 15:00
Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και ο σκηνοθέτης-χορογράφος Παύλος Κουρτίδης παρουσιάζουν στο Παλλάς την χοροθεατρική παράσταση «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, από το σκοτάδι στο φως» με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης και στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Μεγαλονήσου.
Όλα αλλάζουν: Ο Γιώργος και ο Σταύρος Μυλωναδάκης στο Ρυθμός Stage
19.04.2016 13:51
Ο Γιώργος και ο Σταύρος Μυλωναδάκης μετά τις πετυχημένες τους εμφανίσεις στο "Ρυθμός Stage", ανανεώνουν το ραντεβού τους την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και υπόσχονται μία αξέχαστη βραδιά.