Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Guess who’s coming to dinner: Ομαδική έκθεση στη Gallery Genesis

Guess who’s coming to dinner: Ομαδική έκθεση στη Gallery Genesis

Η Gallery Genesis γιορτάζει τα 5 χρόνια λειτουργίας της με την ομαδική έκθεση “Guess who’s coming to dinner” από την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

 

ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗ, ΑΚΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ, ΑΛΕΞΙΑ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΑΛΜΑ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΑΝΝΑ ΑΜΠΑΡΙΩΤΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ , ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΑΜΠΑΒΙΡΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΑΟΥΡΗΣ, ΒΑΣΩ ΤΡΙΓΚΑ, ΓΕΥΣΩ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΚΡΕΜΟΥΤΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΛΑΤΣΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΤΑΦΕΡΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ, ΔΑΦΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΑΦΝΗ ΡΟΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ, ΔΙΚΑΙΑ ΔΕΣΠΟΤΑΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΟΝΟΥ,

 

ΕΙΡΗΝΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΥΗ ΡΟΥΜΑΝΗ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΤΣΙΠΑΝΟΣ, ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΚΟΣΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗ,

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΣΣΛΙΝ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΛΗΔΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΓΑΛΑΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΚΡΟΝΤΙΡΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑΤΟΥ,

 

ΜΑΡΙΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ, ΜΗΝΑΣ ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ, ΟΛΓΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΒΛΟΣ ΧΑΜΠΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΛΝΤΕΚΟΣ,

 

ΡΟΙΛΑ ΜΠΟΥΖΕΑ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,  ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΤΖΙΝΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΙΜΟΣ ΜΠΑΤΙΝΑΚΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΠΡΕΣΣΑΣ,

 

ΧΑΡΙΤΩΝ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΡΡΑ , ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΡΑΛΗ, STEVEN SISTOVARIS, VACANCESENGRECE

 

Η ομαδική εικαστική έκθεση “Guess who’s coming to dinner ”, σχεδιάστηκε για τον εορτασμό των πέντε χρόνων λειτουργίας της Γκαλερί Genesis τον Φεβρουάριο του 2015.

 

Η έκθεση στήνεται με αφετηρία έμπνευσης τον πολλά υποσχόμενο τίτλο της εμβληματικής ομώνυμης ταινίας του 1967 σε σκηνοθεσία του Stanley Kramer, σενάριο του William Rose και τους χαρισματικούς Spencer Tracy, Sidney Poitier and Katharine Hepburn να πρωταγωνιστούν σε μια σπαρταριστή πλοκή.

 

Ακολουθώντας τα απολαυστικά ίχνη της προετοιμασίας ενός ήσυχου δείπνου για δύο από τον εκδότη Matt Drayton (Spencer Tracy) και της γκαλερίστας γυναίκας του Christina Drayton (Katharine Hepburn) στο κομψό μεγαλοαστικό σπίτι τους του νοσταλγικού San Francisco των 60’s, που καταλήγει σε μια αναπάντεχη βραδιά γεμάτη ανατροπές, εκπλήξεις και εκρηκτικά κοκτέιλ, καλέσαμε σε «δείπνο εκπλήξεων» τους συμμετέχοντες διακεκριμένους και νέους καλλιτέχνες , επιλέγοντάς τους για την εφευρετική δημιουργικότητά τους στη διαχείριση των ιδεών και των υλικών. Κατασκευές, γλυπτά , αλλά και λίγα επιτοίχια έργα με σχετική θεματική συνομιλούν μεταξύ τους προτείνοντας αντίστοιχα ένα ανατρεπτικό «εικαστικό δείπνο».

 

Μαζί, στρώνουμε το τραπέζι της Genesis, γιορτάζοντας συμβολικά τα πέντε χρόνια της δυναμικής πολυφωνικής παρουσίας της γκαλερί στην εικαστική σκηνή της Αθήνας.

 

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Σχετικές ειδήσεις
13.02.2017 15:54
Η gallery genesis γιορτάζει τα 7 χρόνια λειτουργίας της με την ομαδική έκθεση «Από τον Μεσοπόλεμο στον Μοντερνισμό: μικρά σενάρια για την Αθήνα».
Κωνσταντινούπολη: έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη στη gallery genesis
05.12.2016 17:29
Η gallery genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο “Κωνσταντινούπολη”, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Νοματαίοι: Έκθεση γλυπτικής της Ελένης Ζευγαρίδου στην gallery genesis
12.09.2016 15:57
Η gallery genesis παρουσιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την πρώτη έκθεση της νέας εκθεσιακής χρονιάς 2016 – 2017, της Ελένης Ζευγαρίδου με τίτλο «Νοματαίοι».
Η Ελληνική Σημαία: Ομαδική έκθεση στην Gallery Genesis
05.07.2016 15:28
H gallery genesis κάνει τα τελευταία εγκαίνια της σαιζόν 2015 – 2016, στις 14 Ιουλίου 2016 με την ομαδική έκθεση «Η Ελληνική Σημαία».
Η σημασία τού να είσαι ζώο: ομαδική έκθεση στη gallery genesis
05.05.2016 10:15
Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στις 20.00 εγκαινιάζεται στη gallery genesis η έκθεση «Η σημασία τού να είσαι ζώο», σε επιμέλεια Μαρίας Γιαγιάννου. Αφορμή για την έκθεση αποτελεί το ομώνυμο δοκίμιο της επιμελήτριας στο βιβλίο «Μεταμοντέρνο Σώμα» (συλλογικό, Γαβριηλίδης 2016) όπου μελετά το φαινόμενο της θηριανθρωπίας στις εικαστικές τέχνες.