Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι Blues Wire στο θέατρο Φαργκάνη

Οι Blues Wire στο θέατρο Φαργκάνη

Οι Blues Wire, μετά από 33 χρόνια ιστορικής πορείας, εκατοντάδες εμφανίσεις και συνεργασίες με διάσημους μουσικούς σε όλο τον κόσμο, ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι στο θέατρο Φαργκάνη για 4 μοναδικές παραστάσεις από 7 Φεβρουαρίου 2015.

 

Σε μια μουσική και όχι μόνο αφήγηση γεμάτη από εμπειρίες, ελπίδα, προσπάθεια, επιμονή, αγάπη για τα blues, φιλία, καυγάδες, έρωτες, αναγνώριση … ακολουθούμε την διαδρομή τους από τα πρώτα χρόνια έως και σήμερα.

 

Μαζί τους η ομάδα χορού Jazz Theatre Dance διηγείται και οπτικοποιεί την μουσική τους μέσα από μία σειρά εμπνευσμένων χορογραφιών.

 

Μία παράσταση για την ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος που με αφετηρία την Θεσσαλονίκη κατέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση, τον θαυμασμό και τον σεβασμό μουσικών και φίλων των blues.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

 

Κείμενα: Ηλίας Ζάικος

Μουσική: Blues Wire

Κιθάρα: Ηλίας Ζάικος

Μπάσο: Σωτήρης Ζήσης

Τύμπανα: Νίκη Γουρζουλίδου

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης

 

Χορεύει η ομάδα Jazz Theatre Dance:

Άννα Αηδινίδου, Λίτσα Τζούρου, Φανή Σιώτη, Ναταλία Μαρτίνη, Εύη Κουρσαράκου, Ελένη Χαραλαμπίδου, Ξένια Παπαδοπούλου, Νικολέτα Γιανκάκη

Σχετικές ειδήσεις
Denise King και Gas Blus Band live στο Half Note
22.02.2017 14:52
Μια μεγάλη φωνή της jazz, η πολυτάλαντη Denise King, που βαδίζει στα χνάρια της Sarah Vaughan, τραγουδάει τα blues μαζί με την σπουδαία μπάντα Gas Blues Band στις πρώτες της εμφανίσεις στην Ελλάδα. Για τέσσερις μόνο βραδιές, από Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6 Μαρτίου, θα την απολαύσουμε στη σκηνή του Half Note Jazz Club να βάζει γκάζια στην blues διάθεση μας!
Οι Kollektiva live στο Κύτταρο
25.11.2016 17:32
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 οι KollektivA ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορική σκηνή του Κυττάρου, για να πραγματοποιήσουν την πιο ορμητική συναυλία της μέχρι τώρα πορείας τους.
Sharrie Williams  & The Wiseguys live στο Half Note
09.11.2016 14:43
Μια φωνή που συγκλονίζει τραγουδώντας τα soulful blues του 21ου αιώνα. Με ένα ρεπερτόριο που πιάνει όλη την γκάμα: από το κλασικό gospel ως το σύγχρονο rockin’ funk. H Sharrie Williams μαζί με το γκρουπ της Wiseguys έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Ο Σταμάτης Μορφονιός ζωντανά στο ΚΕΤ
25.10.2016 14:12
Ο τραγουδοποιός Σταμάτης Μορφονιός έρχεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για δύο μοναδικές εμφανίσεις, που διαφοροποιούνται με ό,τι έχει κάνει στο παρελθόν ζωντανά. Χωρίς άλλους μουσικούς, παρουσιάζει παλιότερες και νέες μουσικές του, σε ένα ακουστικό unplugged set, μόνος, με τη συνοδεία της κιθάρας του.
Βιεννέζικα βαλς με την Ορχήστρα του Γιόχαν Στράους στο Ηρώδειο
14.07.2016 15:52
Η «Wiener Johann Strauss-Capelle» έρχεται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Ηρώδειο το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, με τους διάσημους μουσικούς, σπουδαίους Βιεννέζους χορευτές και τη σοπράνο Alexandra Reinprecht.