Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ολοκλήρωση της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση» και προβολή ντοκιμαντέρ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ολοκλήρωση της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση» και προβολή ντοκιμαντέρ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με αφορμή την ολοκλήρωση της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση, του έκτακτου προγράμματος δωρεών ύψους €100 εκατομμυρίων που το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανήγγειλε πριν τρία χρόνια, πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ Εδώ Έξω, το οποίο παρουσιάζει ενδεικτικά παραδείγματα οργανισμών που υποστηρίχθηκαν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.

 

Στόχος του ντοκιμαντέρ , είναι η παραστατική παρουσίαση του αντίκτυπου που είχε η συγκεκριμένη Πρωτοβουλία στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία, μέσα από βιωματικές αφηγήσεις και πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που βρήκαν έμπρακτη υποστήριξη εν μέσω της κρίσης.

 

Tον Ιανουάριο του 2012, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση», ένα έκτακτο πρόγραμμα δωρεών, ύψους  €100 εκατομμυρίων, επιπλέον των υπόλοιπων κοινωφελών δράσεών του. Στόχος του προγράμματος ήταν να συμβάλει στην πρόληψη, την ανακούφιση και αποκατάσταση φαινομένων που συνδέονταν άμεσα με την επιδεινούμενη κρίση στη χώρα, βοηθώντας, από την πλευρά του, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

 

Τρία χρόνια αργότερα, το συνολικό ποσό των €100 εκατομμυρίων του συγκεκριμένου προγράμματος έχει πλέον διατεθεί μέσω 220 δωρεών, σε όλη την επικράτεια, προσφέροντας, άμεσα και αποτελεσματικά, βοήθεια σε συνανθρώπους μας που βάλλονται περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που φέρει η κρίση στην Ελλάδα.

 

Το ντοκιμαντέρ, που σκηνοθέτησε ο Θωμάς Κιάος, σε παραγωγή της εταιρίας AVION, προβλήθηκε σε επίσημη πρώτη στην Θεσσαλονίκη, καθώς σημαντικός αριθμός αυτών των δωρεών κατευθύνθηκαν σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Θα ακολουθήσει προβολή στην Αθήνα, στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ, στη συνέχεια, η ταινία θα κυκλοφορήσει διαδικτυακά, στα ελληνικά, καθώς και με αγγλικούς υπότιτλους.

 

Με την ολοκλήρωση της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση» το Ίδρυμα συνεχίζει τις δωρεές του στην Κοινωνική Πρόνοια, την Υγεία και τον Αθλητισμό, την Παιδεία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό, ενώ ταυτόχρονα επικεντρώνεται σε μια νέα πρωτοβουλία, ύψους €100 εκατομμυρίων, η οποία στοχεύει στην «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» και στην προσπάθεια μείωσης του ποσοστού νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα.


 

Εδώ έξω υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη από στήριξη αλλά και πολλοί που είναι πρόθυμοι να τους συμπαρασταθούν.

Eδώ έξω υπάρχουν πρωτόγνωρα προβλήματα αλλά και καινοτόμες ιδέες.

Eδώ έξω υπάρχουν αδιέξοδα αλλά και πολλοί νέοι δρόμοι.

Εδώ Έξω: Ένα ντοκιμαντέρ για την Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση

Σχετικές ειδήσεις
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει το ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο
29.12.2016 17:12
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 23 Φεβρουαρίου, η επίσημη τελετή παράδοσης.
Η Laurie Anderson στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
22.06.2016 10:43
Η ανατρεπτική, πρωτοπόρος και πολυτάλαντη Laurie Anderson, με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και την ενεργή συμβολή της στη σύγχρονη μουσική και την τέχνη της performance, έρχεται στην Αθήνα ως προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του προγράμματος Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από τις 23 έως και τις 26 Ιουνίου.
Village Potemkin, του Δομήνικου Ιγνατιάδη: Εκδήλωση για οικονομική ενίσχυση και παρουσίαση του ντοκιμαντέρ
01.06.2016 15:43
Σχεδόν δύο μήνες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ “VILLAGE POTEMKIN” και οι δημιουργοί του κατηφορίζουν στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, για μια εκδήλωση, με προβολή (work in progress) και συζήτηση.
Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για 3η χρονιά!
30.03.2016 17:03
Καθώς η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με δράσεις και εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το Caravan Project κατασκηνώνει στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης!
25.02.2016 16:29
Μετά από 1,5 χρόνο περιπλάνησης στην Ελλάδα, σε πόλεις και χωριά το Caravan Project οδεύοντας σταδιακά προς την ολοκλήρωση του 2ου μεγάλου οδοιπορικού του σταθμεύει για λίγες εβδομάδες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από τις 9 έως τις 27 Μαρτίου 2016 οι δύο κυκλικές βιοκλιματικές σκηνές (yurt) θα βρίσκονται στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης/Προβλήτα Α, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ η ομάδα του Caravan Project, πάντα με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχεδιάζει μια σειρά από ποικίλες δράσεις ανοιχτές για το κοινό της συμπρωτεύουσας.