Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Σκιές (ΙΙ) στα Charts

Σκιές (ΙΙ) στα Charts
H αίθουσα τέχνης Tsatsis Projects Artforum εγκαινίασε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου την ατομική έκθεση του Κ. Σταματίου με τίτλο Charts και της Α. Καββαθά με τίτλο Σκιές ΙΙ.

H Αντιγόνη Καββαθά με τίτλο Σκιές ΙΙ, δημιουργεί συνθέσεις με ονειρικά και αφηγηματικά τοπία. Πραγματεύεται σε άσπρο-μαύρο τον κόσμο των σκιών, που τις χειρίζεται για να υπαινιχθεί αυτό που δεν είναι παρόν. Τους προσδίδει νόημα, ξεκόβοντας τες από τα πραγματικά αντικείμενα. Τους δίνει ρόλο καθρέφτη, φτιάχνοντας εικόνες και σενάρια με το είδωλο και όχι με τη μορφή. Παραπλανά τις αισθήσεις και μας παρουσιάζει έναν κόσμο φάντασμα. Η σκιά εδώ είναι σχόλιο και όχι άλλοθι.

Γεννήθηκε  στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ ( Νέα Υόρκη και Βοστόνη). Έχει εκθέσει στην Ευρώπη και Αμερική.

Τα έργα του Κωνσταντίνου Σταματίου  με τίτλο Charts, είναι μέρος μιας σειράς βασισμένης σε διαφορετικούς τύπους διαγραμμάτων και παιχνίδια με ανακυκλωμένα υλικά. Είναι τρισδιάστατες απεικονίσεις διαγραμμάτων από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εταιριών που παράγουν εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού, ηλεκτρικά καλώδια και πλαστικά καλαμάκια.

Ο Κωνσταντίνος Σταματίου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε γλυπτική και media στo San Francisco, Austin Texas και New York. Έχει δείξει δουλειά του στην Ελλάδα και τις  ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις
The Symptom Projects 7
20.09.2016 15:23
Το The Symptom Projects συνεχίζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Άμφισσας και στους Δελφούς το εκθεσιακό του πρόγραμμα.
Encounters with Memory: έκθεση των UHHI Projects στο metamatic:taf
12.04.2016 09:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει την έκθεση Encounters with Memory των UHHI Projects, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 20.30 και διαρκεί μέχρι και τις 19 Μαΐου.
Reflections on Human: Έκθεση της Λαμπρινής Μποβιάτσου στην Artforum Gallery
01.03.2016 15:15
Η ARTFORUM Gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και ώρα 20.00 την ατομική έκθεση της Λαμπρινής Μποβιάτσου με τίτλο "Reflections on Human".
Tapetum Lucidum: Έκθεση της Αντιγόνης Καββαθά στην αίθουσα τέχνης «έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου»
27.11.2015 15:34
Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 ατομική έκθεση της Αντιγόνης Καββαθά με τίτλο «Tapetum Lucidum» σε επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη.
Έκθεση του Κωστή Σπανόπουλου στην Artforum Tsatsis Gallery
09.11.2015 13:14
Η ARTFORUM/TSATSIS GALLERY εγκαινιάζει την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ώρα 18.00-22.00 την ατομική έκθεση του Κωστή Σπανόπουλου, με μία εγκατάσταση και έργα της τελευταίας του δουλειάς.