Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

20 χρόνια χωρίς Μελίνα… με τη Τίνα Αλεξοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

20 χρόνια χωρίς Μελίνα… με τη Τίνα Αλεξοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Παρίσι τον Μάρτιο  αλλά και στην Νάντη της Γαλλίας το φθινόπωρο του 2014, το μουσικό αφιέρωμα στην μνήμη της Μελίνας Μερκούρης «20 χρόνια χωρίς Μελίνα…» παρουσιάζεται  στην Ελλάδα την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 20.30.

 

Το αφιέρωμα και την ηθοποιό  Τίνα Αλεξοπούλου έχει τιμήσει ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων απονέμοντας  το βραβείο για την «προσφορά στον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο» από τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

 

Η παράσταση αποτελείται από 18 τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα  και Γαλλία όπως «Μεσόγειος», «Μέτοικος» του Μουστακί, Είμαι Ρωμιά/ Je suis grecque, "Σε πότισα ροδόσταμο" του Μ. Θεοδωράκη, «Τα παιδιά του Πειραιά» του Μ. Χατζιδάκι κ.α. Ανάμεσα από το μουσικό μέρος υπάρχουν ολιγόλεπτα βίντεο που με συμπυκνωμένο τρόπο παρουσιάζουν τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της Μελίνας Μερκούρη . Επιπλέον, μικρά κείμενα φωτίζουν την πολύπλευρη  προσωπικότητας της.

 

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε  στις  6 Μαρτίου 2014 ανήμερα της επετείου από τα 20 χρόνια, παρουσία του  Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι,  κ. Θεόδωρο Πασσά στο θέατρο “La Reine Blanche”.

 

Τραγούδι: Τίνα Αλεξοπούλου 

Πιάνο: Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου

Μπουζούκι : Πάνος Τσιφτσής

Χορογραφία: Έλενα Λιναρδάκη

Σκηνοθεσία: Αγάθη Δαρλάση

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πιερ Μαραβάλ

Παραγωγή: Le Chant des Poètes

Ευχαριστούμε θερμά τον Βασίλη Ζούλια για την ευγενική χορηγία για το φόρεμα της Τ. Αλεξοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μελίνα Κανά για δύο μοναδικά live στην Θεσσαλονίκη
15.12.2016 13:42
Μετά το πρώτο εκρηκτικό διήμερο στη Βεντέτα Live Stage, η Μελίνα Κανά επιστρέφει στη φιλόξενη σκηνή της Βεντέτας για δύο ακόμα εμφανίσεις την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου!
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
Καλοκαίρι, Αγκαλιά μου: οι καλοκαιρινές συναυλίες της Μελίνας Ασλανίδου
23.06.2016 15:30
Η Μελίνα Ασλανίδου με μια αγκαλιά τραγούδια, θα ταξιδέψει τις νύχτες μας... Νύχτες καλοκαιριού με φόντο την πανέμορφη Ελλάδα!
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!
Γύρω από τον Scriabin: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.03.2016 14:09
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στη συναυλία - αφιέρωμα με τίτλο Γύρω από τον Scriabin, με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του.