Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

200 κιθαριστές παίζουν για τα 20 χρόνια της Μέριμνας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

200 κιθαριστές παίζουν για τα 20 χρόνια της Μέριμνας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή, οι "String Demons" και "Οι Κιθαριστές" επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 για μία μεγάλη συναυλία για τα 20 χρόνια της Μέριμνας.


Για όσους την παρακολούθησαν, η συναυλία με τους 200 κιθαριστές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2012 είχε μετατραπεί σε μια διαμαρτυρία. Εκφράστηκε από την μια μεριά η αντίθεση και η δυσαρέσκεια μας για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν τότε η χώρα μας και, από την άλλη, η πρόθεσή μας να αποδείξουμε ότι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι και ειδικά η νεολαία αυτού του τόπου αντιστέκεται και δημιουργεί. Τότε δεν πιστεύαμε πως μετά από δύο και πλέον χρόνια θα χρειαζόταν να επαναληφθεί.


Σήμερα τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δυσοίωνα! Πέρα από την οικονομική στενότητα, ο ατομικισμός, η ανοργανωσιά και η προχειρότητα, μας έχουν οδηγήσει σε κοινωνικό και πολιτιστικό τέλμα. Αισθανόμαστε ότι η κατάσταση αυτή μας υποχρεώνει να μην μείνουμε με σταυρωμένα χέρια!


Για τους λόγους αυτούς, η πρόταση της "ΜΕΡΙΜΝΑΣ" ώστε να επαναλάβουμε την συναυλία αυτή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Δεχτήκαμε με μεγάλο ενθουσιασμό, που έγινε ακόμα μεγαλύτερος όταν διαπιστώσαμε το κέφι και την όρεξη κιθαριστών, δασκάλων, Ωδείων, και όλων των συντελεστών, να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στην επιτυχία της συναυλίας. Αυτός ο γενικευμένος ενθουσιασμός οφείλεται στο ότι θέλουμε να πάμε κόντρα στην μετριότητα που μας περιβάλλει και να διατρανώσουμε ότι ο πολιτισμός και η αλληλεγγύη είναι τα μόνα μέσα για να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα.


Η ΜΕΡΙΜΝΑ είναι ο Σύλλογος που - αναλαμβάνοντας δράσεις που κανονικά ανήκουν στο κράτος - περιθάλπει κατ' οίκον, μέσω εξειδικευμένων γιατρών, τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες και παρέχει ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που έχουν βιώσει την τραγική εμπειρία του θανάτου συγγενικού τους προσώπου.


Το Σάββατο λοιπόν, 7 Μαρτίου 2015 στις 8 30 το βράδυ στην αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα δοθεί μια γιγαντιαία συναυλία για έναν συγκεκριμένο ιερό σκοπό αφού τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στην Μέριμνα για την ενίσχυση της φροντίδας στα παιδιά αυτά.


Στο πρόγραμμα της συναυλίας εκτός από τον Βαγγέλη Μπουντούνη, την Μάρω Ραζή, τους "String Demons" και τους "Κιθαριστές", συμμετέχουν η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, η Ελεάννα Κωνσταντά τραγούδι, ο Χαράλαμπος Γούλας κιθάρα - κρουστά ο Όσβαλντ Αμιράλης κοντραμπάσσο, ο Χάρης Παναγιωτόπουλος κρουστά, το Τρίο κιθάρας "Αντελετακ'' καθώς και πολλοί Σολίστ και καθηγητές της κιθάρας.

 

Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει τρία μέρη:

Πρώτο μέρος
Κινηματογραφική Μουσική (Anonymous, Nino Rota, Maurice Zarre, Yann Tiersen, Βαγγέλη Μπουντούνη)

Δεύτερο μέρος
Ένα Τραγούδι για τον Μάνο (κλείνουν φέτος 90 χρόνια από την Γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι)

Τρίτο Μέρος
Μια γιορτή για την Κιθάρα (μερικά από τα ωραιότερα έργα από την φιλολογία της κιθάρας σε διασκευή του Β.Μπουντούνη για το μεγάλο αυτό σύνολο)

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Οι πόλεις της μουσικής - Λονδίνο: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.11.2016 10:17
Ένα από τα πιο αγαπημένα και συγκινησιακά φορτισμένα Kοντσέρτα για τσέλο, είναι το, πλήρες σε πηγαίο λυρισμό του και «εξομολογητική» διάθεση, Κοντσέρτο του Άγγλου σερ Έντουαρντ ‘Ελγκαρ. Ενταγμένο στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παραδίδεται στο σολιστικό ταλέντο του Α΄κορυφαίου τσελίστα της Ορχήστρας Γιάννη Τσιτσελίκη.
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Εμείς κι ο κόσμος VIII: Συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.05.2016 15:57
Η, πλήρους δράσης κι αισθητικής ακρίβειας, Πρώτη Συμφωνία που συνέθεσε ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς μόλις στα 19 του χρόνια. Το αειθαλές Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, με σολίστ τον 33χρονο Βασίλη Βαρβαρέσο, παλαιό γνώριμο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και έναν από τους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του. Και ο «Νόστος Ι», το έργο που συνέθεσε πέρυσι ο Χρήστος Σαμαράς, αξιοποιώντας ένα «κολλάζ στοιχείων της λαϊκής και δημοτικής μας μουσικής». Αυτό είναι το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κ.Ο.Α. την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γερμανού Ekhart Wycik, ενός από τους διεθνώς ταχύτατα ανερχόμενους αρχιμουσικούς, γνωστού για την ευρύτητα του ρεπερτορίου του και για τη στυλιστική του ευελιξία.
Αμερικανική βεντάλια: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
28.03.2016 10:33
Έντονοι χορευτικοί ρυθμοί, τζαζ αρμονίες και γνωστές, αισθαντικές μελωδίες συνθετών του 20ου αιώνα από την αμερικανική ήπειρο, κυριαρχούν στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 1η Απριλίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και με σολίστ έναν λαμπρό εκπρόσωπο της νέας γενιάς πιανιστών, τον 27χρονο Αλέξανδρο Σαρακενίδη.