Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές

Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές

Το Θέατρο Χώρα παρουσιάζει στη Σκηνή – Μικρή Χώρα, από τις 29 Σεπτεμβρίου, ένα σατιρικό μονόλογο για μια αδύναμη ηρωίδα, από τον Alan Bennett.

Το έργο του Alan Bennett, Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές, ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Σταύρου Στάγκου, και πρόκειται για ένα μονόλογο με γερές δόσεις κυνικού χιούμορ για μια ισοπεδωτική πραγματικότητα.

Ο μονόλογος είναι ένας από τους έξι που ο Βρετανός συγγραφέας Alan Bennett έχει συμπεριλάβει στη συλλογή του Talking Heads που έγραψε το 1987 για την τηλεόραση του BBC. Το 1992 ανέβηκε στο Comedy Theatre του Λονδίνου.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Σταύρου Στάγκου, τα σκηνικά της Λίας Ασβεστά, τα κοστούμια του Άγη Παναγιώτου, οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου, η χορογραφία της Πέρσας Σταματοπούλου , η μουσική επιμέλεια του Σταύρου Στάγκου και του Σταμάτη Γιατράκου, η ηχητική επεξεργασία του Λέανδρου Ντούνη, η διεύθυνση φωτογραφίας video του Τάσου Ζαφειρόπουλου, το μακιγιάζ – special effect video της Λίλας Μάρη, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαίρη Ξανθοπουλίδου,

Ερμηνεύει η Λίλη Τσεσματζόγλου και χορεύουν οι Δάφνη Ραμσή, Έλενα Ανδρεουλάκη, Παρασκευή Πάλλα.