Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Traverse: έκθεση της Εοζέν Αγκοπιάν στην Eleftheria Tseliou gallery

Traverse: έκθεση της Εοζέν Αγκοπιάν στην Eleftheria Tseliou gallery

Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Εοζέν Αγκοπιάν με τίτλο "Traverse". Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου 2015.


Το έργο των τελευταίων επτά ετών της Εοζέν Αγκοπιάν εξελίσσεται συνεχώς. Γίνονται ολοένα πιο  πολύπλοκες οι συνθέσεις και πιο φιλόδοξες οι βλέψεις.

 

Η Αγκοπιάν χρησιμοποιεί διαρκώς και εναλλάξ τις δομές του πλέγματος και την ελεύθερη κίνηση. Η δομή των συνθέσεων συχνά βρίσκεται σε αντίθεση με μικρότερες ή μεγαλύτερες περιοχές όπου κυριαρχεί η ύφανση, υπάρχουν μορφές που παραπέμπουν σε θραύσματα και τεθλασμένες γραμμές. Έτσι οδηγεί σε έναν διάλογο δύο αντιφατικά λεξιλόγια. Και τα συμφιλιώνει.  


Σε αυτή τη διαρκή έρευνα, η Εοζέν Αγκοπιάν εμπλέκει το ξεχωριστό της ταλέντο να συνδυάζει μοναδικά σε κάθε έργο της το άσπρο-μαύρο-γκρί με την πολυχρωμία. Έτσι εξομαλύνει την αντιπαράθεση ανάμεσα στο λιτό και στο δαπανηρό.


Είναι σημαντική η αδιάκοπα αναπτυσσόμενη ικανότητα της Αγκοπιάν να ενορχηστρώνει και να εναρμονίζει τις εμφανείς διχοτομίες σε κάθε της έργο. Αυτό της έχει ως αποτέλεσμα ό,τι η ίδια ονομάζει «συνέχεια και διακοπή», ένα στοιχείο που καθορίζει ουσιαστικά το συνολικό της έργο.

Michael Walls
Νέα Υόρκη, Δεκέμβριος 2014
(Μετάφραση: Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης)

Σχετικές ειδήσεις
Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά: Έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
12.12.2016 15:00
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Ευσταθίου με τίτλο 'Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά'. Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2017.
Αυτόπτες: έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου στην Eleftheria Tseliou gallery
21.11.2016 14:44
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου με τίτλο "Αυτόπτες". Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2016.
Αφαίρεση, απόκρυψη & αποκάλυψη: έκθεση του Γιάννη Σπυρόπουλου και της Εοζέν Αγκοπιάν στο Radisson Blu Park hotel
19.10.2016 10:54
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 20.00, η διεύθυνση του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel, Athens στα πλαίσια του αφιερώματος «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» και με αφορμή τον εορτασμό των 40 ΧΡΟΝΩΝ από την ίδρυση του ξενοδοχείου, παρουσιάζει την έκθεση δύο μεγάλων καλλιτεχνών, του Γιάννη Σπυρόπουλου και της Εοζέν Αγκοπιάν.
Tom Sawyer: έκθεση της Μαργαρίτας Μυρογιάννη και του Γιώργου Χατζημιχάλη στην Eleftheria Tseliou gallery
28.09.2016 13:29
Η Eleftheria Tseliou gallery εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την έκθεση 'Tom Sawyer', μια συνεργασία της Μαργαρίτας Μυρογιάννη με τον Γιώργο Χατζημιχάλη. Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2016.
Multiples: ομαδική έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
14.06.2016 09:55
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο ‘Multiples’. Η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.