Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι Moody Sanchez, Kill Emil, Mononome, Apanemic live στο Block33

Οι Moody Sanchez, Kill Emil, Mononome, Apanemic live στο Block33

Οι καλύτεροι Έλληνες beatmakers έρχονται την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 στο Block33 και ενώνουν τις μουσικές δυνάμεις τους για μια μοναδική βραδιά.

 

Apanemic

O Apanemic, γεννημένος στα Ιωάννινα, παρακολουθεί το hiphop από τα τέλη του '90, συμμετέχοντας από το 2002 σε αρκετά εγχώρια hiphop σχήματα και projects.

Οι επιρροές του, η συλλογή παλιών δίσκων και η αισθητική πάνω στην καλή μουσική ήταν οι λόγοι που τον έκαναν να καθίσει μπροστά από το MPC και τα samplers του και να δημιουργήσει beats. Οι ήχοι του προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα που φτάνει από τις αρχές του ‘50 έως τα τέλη του ‘70, με επίκεντρο κομμάτια ξεχασμένα εδώ και δεκαετίες.

Ένας σπάνιος, groovy, ρετρό και ζεστός ήχος, μερικές φορές αναμεμιγμένος ομαλά με swing και shake μελωδίες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η προσθήκη των psych και downtempo στοιχείων είναι αισθητή. Ο ίδιος περιγράφει τη μουσική του σαν ένα μίγμα από Trip Hop / Downtempo / Instrumental Hip Hop, βασιζόμενη στα samples και τον αναλογικό ήχο.

 

Μοοdy Sanchez

Ο Moody Sanchez γεννημένος στη Καβάλα και ασχολείται ενεργά με το Hip-Hop από τις αρχές του 2000. Συμμετέχοντας στους Gozar Studio Production και σε άλλα projects. Στις αρχές του 2012 ασχολείστε αποκλειστικά με το beat making φτιάχνοντας Hip-Hop/Trip hop downtempo beats βασισμένα σε Blues και Soul δείγματα. Μετά από συνεργασίες με πολλούς μουσικούς φτιάχνει την Rebel Funk Orchestra ένα instruemental σχήμα που συνδυάζει Mpc set και jam από μουσικά όργανα . Το 2014 ιδρύει τους "The Gangsters of Love" μια full band με 2 τραγουδιστές, 2 πιανίστες, μπάσο και σαξόφωνο. Μαζί με το Στέφανο Λαζαρίνο (Kashmir, Superclean, Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες, Ξαξακες) συνδιαζουν Mpc grooves με saxophone jams σε ένα uplifting, ρομαντικό, χορευτικό και soulful set.

 

Μononome

Ο Mononome είναι από τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε να δημιουργεί beats το 2007 και από τότε εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους νέους παραγωγούς της ελληνικής σκηνής. Τα κομμάτια του δεν μπορούν να ενταχθούν σε ένα μόνο είδος μουσικής αν κα σε γενικές γραμμές κινούνται μεταξύ hip-hop και trip-hop. Πειραματίζεται με samples από τα 50’s εώς και τα τέλη των 80’s διατηρώντας jazz στοιχεία στη μουσική του, δουλεύοντας με αναλογικό hardware μόνο. Οι δουλειές του τα τελευταία χρόνια είναι από τα καλύτερα δείγματα της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής χωρίς να περνάει απαρατήρητος και στο εξωτερικό.

 

Κill Emil

O Kill Emil είναι  Hip Hop - Downtempo παραγωγός από την Αθήνα. Δημιουργεί τον ήχο του, κυρίως με τη χρήση samples και τα πειράζει ηλεκτρονικά δημιουργώντας κάτι μοναδικό.

Χρησιμοποιώντας μια μικτή τεχνική μιξάροντας αναλογικά samples και MIDI controllers, χειρίζεται τον ήχο με μόνο σκοπό να δημιουργήσει μια ηχητική ιστορία. 

Έχει παίξει στα live των : Bonobo,Guts,Quantic and His Combo Barbaro,Ondatropica,Chinese Man,Gramatik,Dub Pistols,Looptroop Rockers,Barry Ashworth,Andy Smith,The Herbalizer και άλλοι.

Σχετικές ειδήσεις
Το Ziad Rajab Trio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.01.2017 11:54
Ιδιαίτερα ανανεωμένες και εμπλουτισμένες, oι Γέφυρες διευρύνουν ακόμη περισσότερο την επαφή τους με τους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου. Η νέα χρονιά αρχίζει με ένα οδοιπορικό στα μουσικά σταυροδρόμια της Μεσογείου.
Οι Blues fathers and the Swingers στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
27.12.2016 16:18
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Block33 στην Θεσσαλονίκη
09.11.2016 14:46
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα εμφανιστεί για δύο βραδιές στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2016 στο Block33 της Θεσσαλονίκης!
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Poldoore & Sax - Mononome live στο Gazarte
06.04.2016 11:27
O Poldoore, o «μάγος» του beat making, έρχεται στο Gazarte για ένα ξεσηκωτικό live!