Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής 2008

Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής 2008
Το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης οργανώνει στις 25, 26 και 27 Οκτωβρίου μια σειρά συναυλιών με τίτλο Ημέρες Ηλεκτροακoυστικής Μουσικής 2008.

Οι συναυλίες αυτές γίνονται στα πλαίσια της 6η ετήσιας συνάντησης των μελών του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ). Στόχος της διοργάνωσης είναι να παρουσιασθούν οι σύγχρονες τάσεις της ηλεκτροακουστικής μουσικής στην Ελλάδα και να συνευρεθούν σημαντικοί Έλληνες συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε μια σειρά από συναυλίες θα παρουσιασθούν έργα για μαγνητοταινία, live electronics, μικτά έργα για ακουστικά όργανα και ηλεκτρονικό υπολογιστή ή μαγνητοταινία, έργα για video και μαγνητοταινία, διαδραστικές performance, κ.α.

Συνολικά 36 έργα Ελλήνων συνθετών σε 8 διαφορετικές συναυλίες. Στις φετινές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί, επίσης δύο συναυλίες με έργα μελών της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ICEM - International Confederation of Electroacoustic Music) και μία συναυλία με έργα από το Sonic Arts Research Center - SARC του πανεπιστημίου Queens στο Belfast της Βορείου Ιρλανδίας.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων έχει σχεδιαστεί ειδικό πολυκάναλο σύστημα διάχυσης του ήχου το οποίο θα αποτελείται από 36 διακριτά ηχεία τοποθετημένα περιμετρικά των ακροατών. Η διάχυση του ήχου θα διευθύνεται ζωντανά από τους συνθέτες μέσω κονσόλας και ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Παράλληλα με τις συναυλίες θα παρουσιασθούν ηχητικές εγκαταστάσεις και διαδραστικές πολυμεσικές εφαρμογές που θα παρουσιαστούν με την μορφή έκθεσης στον Θόλο και στην αίθουσα του Πυροβολικού στη Φορτέτζα, με έργα μεταξύ άλλων και των σπουδαστών του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής.

Σχετικές ειδήσεις
20 χρόνια Γέφυρες στο Μέγαρο Μουσικής
18.01.2017 17:21
Η Σειρά Γέφυρες, η σειρά συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που ξεκίνησε το 1997, κλείνει φέτος τα 20 χρόνια της, μέσα στα οποία μας χάρισε μοναδικές συναυλίες από μοναδικούς καλλιτέχνες.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Ο Brian Eno έρχεται με το «πλοίο» του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση!
27.09.2016 10:25
Ο Brian Eno, θεμελιωτής της ambient μουσικής, μάς καλεί να βυθιστούμε στην τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης The Ship, από 3 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
17η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Οι εκδηλώσεις της Αττικής
15.06.2016 10:52
Η 17η διοργάνωση του Αττικού Δικτύου διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής συνεργατικής προσπάθειας, και έχει σαφώς ιδιαίτερο συμβολισμό όταν για 3 ήμερες διοργανώνεται ταυτόχρονα 120 εκδηλώσεις, συμμετέχουν 140 καλλιτέχνες και γίνονται δεκάδες δράσεις σε 58 σημεία της Αττικής.