Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η παράξενη οικογένεια Φλέτς

Η παράξενη οικογένεια Φλέτς
Παράξενη, εκκεντρική, σκοτεινή, συναισθηματική και συγκινητική, η οικογένεια Φλετς, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής για να παρουσιάσει το δικό της θέατρο των παραισθήσεων.

Η οικογένεια Φλετς ξεπήδησε από τα σκοτεινά έγκατα της γης σαν κεραυνός για να φτάσει για πρώτη φορά το φως, και αυτό ακριβώς είναι που την έβαλε στο χάρτη του διεθνούς θεάτρου το 1996.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία οικογένεια που υποστηρίζει τη φιλοσοφία μιας εντελώς ξεχωριστής και διαρκώς μεταβαλλόμενης ομάδας θεατράνθρωπων.

Ο θίασος Familie Flöz (Φλετς) αποτελείται από επαγγελματίες του θεάτρου, με ηθοποιούς υψηλής δεξιοτεχνίας, μίμους, κλόουν, μουσικούς, σκηνοθέτες, κατασκευαστές μάσκας, χορευτές, σκηνογράφους, φωτιστές.

Τα  έργα της ομάδας διαμορφώνονται μέσα από μία συλλογική εργασία και ξυπνούν ένα νέο σύμπαν που κατοικείται από χαρακτήρες και ιστορίες που αναδύθηκαν από το σκοτάδι στο φως.

Στο Teatro Delusio (Θέατρο των παραισθήσεων) θα παρακολουθήσουμε το προσκήνιο, με τους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν θριαμβευτικά άριες από δημοφιλείς όπερες αλλά και  τα παρασκήνια, όπου τρεις τεχνικοί δουλεύουν στο σκοτάδι.

Με έναν μαγικό τρόπο ο εκθαμβωτικός θίασος του προσκηνίου συνδέεται και αναμειγνύεται με τον γήινο κόσμο των παρασκηνίων δημιουργώντας μια συνεχή εναλλαγή για την αλήθεια και το ψέμα, για την τραγωδία και την κωμωδία της πραγματικής ζωής .

Η παράσταση ,  μέσα από τους 29 διαφορετικούς ρόλους που παίζουν οι τρεις ερμηνευτές στη σκηνή ,  ανασύρει αρχετυπικά ερωτήματα για το θέατρο.

Μέσα από μεγαλειώδεις σκηνές της όπερας, εκρηκτικές σκηνικές μάχες, εκλεπτυσμένο μπαλέτο, σκληρές αποφάσεις για την ανθρώπινη μοίρα, καυτές ερωτικές σκηνές, η ψευδαίσθηση μπερδεύεται με την πραγματικότητα, ενθουσιάζοντας το κοινό.

Η παράσταση που δείχνει τον κόσμο του θεάτρου μέσα από το ίδιο το θέατρο εντάσσεται στην επιτυχημένη σειρά Γέφυρες που φέτος πραγματοποιείται με την πολύτιμη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς. 

Σχετικές ειδήσεις
«Στα Σκοτεινά - Making Movies» του Γ. Ηλιόπουλου στον Τεχνοχώρο Cartel
23.11.2016 10:30
Βασισμένη στο γνωστό “Bedtime stories” του Γιώργου Ηλιόπουλου, η επιτυχημένη παράσταση «Στα Σκοτεινά - Making Movies» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, επιστρέφει για τρίτη σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel.
Η Οικογένεια Μπες-Βγες του Γιάννη Ξανθούλη ξανά στο Θέατρο 104
04.11.2016 12:51
Η παράσταση Οικογένεια Μπες-Βγες, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, συνεχίζεται για 2ο χρόνο στο θέατρο 104.
Η Χάρις Αλεξίου με το Χειρόγραφο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
06.10.2016 16:26
Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς στην Αθήνα, η Χάρις Αλεξίου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 4 Νοεμβρίου και για 8 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Milo Rau - «The Dark Ages»: Η σκοτεινή ιστορία της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Αθηνών
15.07.2016 17:10
Ο Ελβετός Μίλο Ράου, πρωτοπόρος συγγραφέας, σκηνοθέτης (θεάτρου και κινηματογράφου), δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, πανεπιστημιακός και ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Πολιτικού Εγκλήματος (2007), επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά το «Hate Radio» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Μάιος 2015), για να παρουσιάσει το «The Dark Ages», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.