Μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συμπράττουν για να παρουσιάσουν μερικές από τις ωραιότερες σελίδες της μουσικής τέχνης.

Το μουσικό τοπίο του Piano trio εξερευνάται και αναδεικνύεται με το σύνολο “Καλλιστώ” και τρία αντιπροσωπευτικά έργα του ρεπερτορίου.

Η συναυλία του συνόλου τιτλοφορείται “Φαντασιακή μελαγχολία” και θα δοθεί τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας.

Το “Καλλιστώ” συγκροτούν οι: Μαρίνα Χαραλαμπίδου – Λελάκη (βιολί), Αστέριος Πούφτης (βιολοντσέλο), Θάλεια Αθανίτη (πιάνο).

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

L.v. Beethoven: Piano trio op.11 “Gassenhauer-Trio”

S. Rachmaninoff: Trio élégiaque No 1

Α. Dvořák: Piano trio No 4 op.90 “Dumky”

Το ζωηρό τρίο του Μπετόβεν αντλεί την ονομασία του από το τρίτο μέρος του, μια μελωδία από την όπερα του Josef Weigl The Corsair, η οποία υπήρξε πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους άστεγους της Βιέννης την εποχή εκείνη. Ο Ραχμάνινοφ συνέθεσε το ελεγειακό τρίο του σε σολ ελάσσονα σε ηλικία 19 ετών, μέσα σε τρεις ή τέσσερις ημέρες, τον Γενάρη του 1892, και παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφήνει στο μέρος του πιάνου να διαφανεί η ικανότητά του να καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα ήχων και χρωμάτων και κορυφώνεται σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά πένθιμα εμβατήρια. Η βραδιά ολοκληρώνεται με το μελαγχολικό, εσωστρεφές Dumky Trio του Ντβόρζακ.