Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Μοίραι Εν Χορδαίς για μια παράσταση στο θέατρο Αυλαία

Μοίραι Εν Χορδαίς για μια παράσταση στο θέατρο Αυλαία

Το οργανικό και φωνητικό σύνολο "Ricercar" και η ομάδα χορού "Animotus" ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν στο θέατρο Αυλαία την παράσταση Μοίραι Εν Χορδαίς την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, στις 17:00. Στην παράσταση  το φυσικό στοιχείο δρα παράλληλα με το υπερφυσικό. Ο άνθρωπος είναι συνυφασμένος με τη Μοίρα του. Η κίνηση ακροβατεί ανάμεσα σε νότες εγχόρδων διαμορφώνοντας μια ατμόσφαιρα αναγεννησιακή.

 

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία η Μοίρα έχει συνήθως τριαδική μορφή. Η Κλωθώ, η Λάχεσις και η Άτροπος είναι οι τρεις θεότητες που ορίζουν το ανθρώπινο πεπρωμένο. Η καθεμιά τους έχει αναλάβει ξεχωριστό έργο: η Κλωθώ δημιουργεί και κλώθει το νήμα της ζωής , η Λάχεσις είναι εκείνη που ορίζει την τύχη του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ η Άτροπος αποφασίζει το τέλος για τον καθένα κόβοντας το νήμα της ζωής. Οι Μοίρες παρουσιάζονται σαν τρεις χαρακτήρες αλλά ταυτόχρονα νοούνται σαν μία οντότητα, την Ειμαρμένη, όπως ενίοτε συναντάμε στους αρχαίους συγγραφείς.

 

Η Μοίρα δεν έπαψε να απασχολεί την ανθρώπινη σκέψη του σήμερα. Ορίζει τελικά τη ζωή μας ή όλα εξαρτώνται και επαφίενται στην κρίση του ατόμου; Στο «Μοίραι εν χορδαίς» θα δούμε αν ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να επηρεάσει την τύχη κι αν έχει τη δύναμη να ανατρέψει όσα οι Μοίρες έχουν χαράξει στο χάρτη της ζωής.

 

ANIMOTUS

Η ομάδα "aniMotus" δημιουργήθηκε το 2014 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πήρε το όνομα της απο τον συνδυασμό των λατινικών λέξεων Animus (Ψυχή) και Motus (Κίνηση). Ψυχή και Κίνηση, συναίσθημα και χορός. Με βάση το κλασικό μπαλέτο, το μοντέρνο αλλά και το σύγχρονο χορό, εκφραζόμαστε χορεύοντας και χορεύουμε εκφράζοντας.

 

Χορεύουν: Καϊάφα Ματίνα, Μπουσλέλη Κατερίνα, Στεργιοπούλου Μαρίνα

Χορογραφίες: Βάκα Ελένη

Αρχική Ιδέα: Νουσιοπούλου Κωνσταντίνα

Διασκεύη σεναρίου: Animotus

Art/Video projects: Γεωργακόπουλος Αλέξης

 

RICERCAR

Το οργανικό και φωνητικό σύνολο "RICERCAR" δημιουργήθηκε από το συνθέτη και μαέστρο Μιχάλη Μήρτσιο και αποτελείται από νέους επαγγελματίες μουσικούς. Σκοπός του συνόλου είναι η ανάδειξη του μουσικού δυναμικού της Θεσσαλονίκης με την προσφορά ποιοτικής μουσικής. Το ρεπερτόριο του συνόλου είναι ποικίλο με έργα όλων των μουσικών περιόδων, ξεκινώντας από την Αναγέννηση και φθάνοντας ως τις μέρες μας, η δε εκτέλεσή τους γίνεται διατηρώντας το πνεύμα της εποχής κάτω από το πρίσμα μιας νέας και δημιουργικής προσέγγισης.

 

Διεύθυνση: Μιχάλης Μήρτσιος

Μουσική Επιμέλεια: Γραμμενόπουλος Αντώνης

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Α' Βιολιά: Αντώνης Γραμμενόπουλος, Δημήτρης Αβραμίδης, Αριστείδης Βοσκίδης, Έλλη Καλουτσάκη

Β' Βιολιά: Ευδοκία Βοσκίδου, Έλσα Μήτσα, Άννα Γρυπάρη

Βιόλες: Ευσταθία Χατζηαγόρου, Δημήτρης Θαβώρης

Τσέλα: Αναστασία Αράπη, Αναστασία Λιβάνου

Κοντραμπάσο: Αγάπη Παρθενάκη

Τσέμπαλο- Όργανο: Γωγώ Βαΐτση

Φωνητικό Σύνολο: Ιουλία Σπανού, Λάζαρος Μιτσκόπουλος

Φιλική συμμετοχή: Αγγελική Νικολαΐδου

Σχετικές ειδήσεις
Γύρισε Πίσω, της Χριστίνας Σαμπανίκου στο Θέατρο Άβατον
22.08.2016 15:23
Η Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου, μετά την επιτυχημένη τους συνάντηση στη μαύρη κωμωδία «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν με άπλετο κέφι, χιούμορ και φαντασία το κωμικό, μελλοντολογικό θρίλερ «Γύρισε πίσω».
Το Τέρας κι Εγώ του Σταμάτη Μαλέλη στο Θέατρο Αυλαία
31.05.2016 14:17
H παράσταση «Το Τέρας κι Εγώ» του Σταμάτη Μαλέλη, βασισμένη στο ομότιτλο συγκλονιστικό μπέστ σέλερ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία την Τρίτη 31 Μαΐου και Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 από το Θέατρο Πρόβα σε διασκευή Σωτήρη Τσόγκα και Γιάννη Ζέρβα.
Kafkas’s Freaks στο Θέατρο Αυλαία
14.01.2016 11:35
Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στην Αθήνα στο θέατρο Φούρνος, η παράσταση Kafkas’s Freaks παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη, από τις 20 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.
Απόψε στο Στράτφορντ, της Μάρας Γαβριηλίδου στο Θέατρο Αυλαία: Επανάληψη παραστάσεων
27.11.2015 16:38
Οι NoVanTheatreGroup επιστρέφουν για πέντε τελευταίες παραστάσεις, 2 - 6 Δεκεμβρίου 2015, για να παρουσιάσουν ξανά την ανατρεπτική κωμωδία ‘‘Απόψε στο Στράτφορντ‘’ στο Θέατρο Αυλαία μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε η παράσταση στο κοινό κατά την πρώτη της παρουσίαση.
Το γεφύρι της Άρτας ~ επί του μύθου σύνθεσις, στο Σύγχρονο Θέατρο
24.11.2015 15:50
Με αφορμή το γνωστό δημοτικό τραγούδι και υλικό από την πεζογραφία του Γ. Θεοτοκά και την ποίηση του Γ. Ρίτσου, οι θεατρικοί Οργανισμοί ΕΥΤΟΠΙΑ και ΕΒΔΟΜΗ ΘΥΡΑ ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν από τις 10 Δεκεμβρίου 2015 σε συμπαραγωγή με το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ την παράσταση Το γεφύρι της Άρτας ~ επί του μύθου σύνθεσις.