Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Πλατφόρμα Βίντεο8

Πλατφόρμα Βίντεο8
Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενεί και φέτος το ετήσιο ανεξάρτητο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας Πλατφόρμα Βίντεο8 από τις 7 έως και τις 10 Νοεμβρίου 2008.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει προβολές, παρουσιάσεις και αφιερώματα από σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, ομάδες νέων Ευρωπαίων κινηματογραφιστών, εθνογραφικό ντοκιμαντέρ καθώς και σύγχρονο Ισραηλινό σινεμά .
 
Δύο διαγωνιστικά τμήματα,  της επιλογής Πλατφόρμα και του καθιερωμένου διαγωνισμού για το Βραβείο Κοινού θα πλαισιώσουν την διοργάνωση. Στην πρώτη κατηγορία θα προβληθούν 20 ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες δημιουργήθηκαν με χρήση  βίντεο και νέων μέσων και έχουν μέγιστη διάρκεια 45 λεπτών. Από αυτές θα επιλεγεί η καλύτερη, που θα τιμηθεί με το  Μέγα Βραβείο της Πλατφόρμα Βίντεο8.

Στην δεύτερη κατηγορία συμμετέχει μεγαλύτερος αριθμός ταινιών όλων των ειδών και μέσω ειδικής διαδικασίας, στην οποία συμμετέχει το κοινό, η καλύτερη θα λάβει το Βραβείο Κοινού.

Παράλληλα, θα διοργανωθούν Εκπαιδευτικές δραστηριότητες (Οπτικοαουστικό Εργαστήριο Εν Κινήσει, Σεμινάρια), Ανοικτές συζητήσεις καθώς και άλλες εκδηλώσεις. 
 
        

Σχετικές ειδήσεις
Στα
15.11.2016 10:09
Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για την καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς στα 90 χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το μέλλον του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
To AGORA του Γιώργου Αυγερόπουλου κερδίζει το βραβείο Gold Hugo στο Σικάγο
26.04.2016 14:15
Στο AGORA – Από τη Δημοκρατία στις Αγορές του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Αυγερόπουλου, απονεμήθηκε το μεγάλο βραβείο «Gold Hugo» για το καλύτερο ντοκιμαντέρ στην κατηγορία κοινωνικών και πολιτικών ταινιών των Τηλεοπτικών Βραβείων του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο.
Δύο ακόμα βραβεία για το Un Condor του Γιάννη Κολόζη
30.12.2015 13:35
Δύο ακόμα βραβεία πήρε το ντοκιμαντέρ Un Condor του Γιάννη Κολόζη, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας.
Lab Project Award: Το νέο βραβείο του Eurimages στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2016!
15.12.2015 15:31
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά ανακοινώνει πως επιλέχθηκε απ΄ το Eurimages, για να απονέμει στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς ένα νέο βραβείο που θα χρηματοδοτεί παραγωγές πρωτοποριακού χαρακτήρα έως και 50.000 ευρώ. Το νέο βραβείο, με τίτλο Lab Project Award, έχει την υψηλότερη χρηματοδότηση από όλα τα βραβεία που δίνει ήδη το Ταμείο για ταινίες σε ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι το βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016.