Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενεί και φέτος το ετήσιο ανεξάρτητο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας Πλατφόρμα Βίντεο8 από τις 7 έως και τις 10 Νοεμβρίου 2008.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει προβολές, παρουσιάσεις και αφιερώματα από σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, ομάδες νέων Ευρωπαίων κινηματογραφιστών, εθνογραφικό ντοκιμαντέρ καθώς και σύγχρονο Ισραηλινό σινεμά.
 
Δύο διαγωνιστικά τμήματα,  της επιλογής Πλατφόρμα και του καθιερωμένου διαγωνισμού για το Βραβείο Κοινού θα πλαισιώσουν την διοργάνωση. Στην πρώτη κατηγορία θα προβληθούν 20 ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες δημιουργήθηκαν με χρήση  βίντεο και νέων μέσων και έχουν μέγιστη διάρκεια 45 λεπτών. Από αυτές θα επιλεγεί η καλύτερη, που θα τιμηθεί με το  Μέγα Βραβείο της Πλατφόρμα Βίντεο8.

Στην δεύτερη κατηγορία συμμετέχει μεγαλύτερος αριθμός ταινιών όλων των ειδών και μέσω ειδικής διαδικασίας, στην οποία συμμετέχει το κοινό, η καλύτερη θα λάβει το Βραβείο Κοινού.

Παράλληλα, θα διοργανωθούν Εκπαιδευτικές δραστηριότητες (Οπτικοαουστικό Εργαστήριο Εν Κινήσει, Σεμινάρια), Ανοικτές συζητήσεις καθώς και άλλες εκδηλώσεις.