Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μπαλλέτο - 15αι. και σήμερα, με την Εμμανουέλα Κορκή στο Baumstrasse

Μπαλλέτο - 15αι. και σήμερα, με την Εμμανουέλα Κορκή στο Baumstrasse

Σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2015 στο Δρόμος με Δέντρα- Baumstrasse, θα ανακαλύψουμε και θα θυμηθούμε τις βασικές αρχές του μπαλλέτου και τί μας προσφέρει, μέσα από την μοναδική αισθητική του, με την Εμμανουέλα Κορκή

 

Στο παρόν και με εμπιστοσύνη θα καλλιεργήσουμε  ένα δυνατό κέντρο  και την αρμονική σχέση με τα άκρα μας. Θα παίξουμε με την ισορροπία, την δύναμη, την ταχύτητα , την αντοχή, την ευλυγισία, τον συντονισμό , την κινητικότητα και την σταθερότητα στο κάθετο άξονα και θα φωτίσουμε την σχέση του μπαλλέτου με το σύγχρονο χορό.  Ένας διάλογος με το παρελθόν και το μέλλον, με τα εκατομμύρια κύτταρα μας, με το σώμα μας, με τους άλλους, με την μουσική , χορεύοντας.

 

Επίπεδο αρχάριο-μεσαίο.

 

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος στο Open space Studio και συνεχίζουμε από τον Φεβρουάριο έως τον  Ιούνιο στο Δρόμος με Δέντρα- Baumstrasse.

 

Η Εμμανουέλα Κορκή είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Ραλλού Μάνου , της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια χορού, αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής και χορογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει  μπαλλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό  και έχει συνεργαστεί με τα στούντιο  Gaz Symphony ,Σχολή Καλών Τεχνών,Dan.c.ce , Λάθος Κίνηση, Σχολή Ρ. Μάνου, Σχολή Ζ. Grecus,  κ.ά.  Ως περφόρμερ έχει συνεργαστεί με την Τ.Ράλλη, Γ. Σίμωνα, Σ.Χατζάκη, Μ.Δραμισιώτη, Γ. Καρούνη,H. Monteiro , J.Britton κ.ά. Το 2012 δημιουργεί την ομάδα “Κόκκου ροιής” μαζί με την Α. Μαραθάκη και τους μουσικούς Χ. Ροζάκη και Γ. Ταμιωλάκη, με τους οποίους ερευνά, χορογραφεί πρωτότυπο υλικό και παραδίδει σεμινάρια. Από το 2013 οδηγεί την έρευνα «Σύγχρονος χορός και Μουσική . Μια συνάντηση δρόμων»  με τους συνεργάτες μουσικούς Χ.Ροζάκη, Γ.Παπαδόπουλο και Σ.Πηλιχό. Η ενότητα των τεχνών , η κίνηση στο φυσικό περιβάλλον και η τεχνική του αυτοσχεδιασμού, βρίσκονται στην καρδιά της χορογραφικής και εκπαιδευτικής  πρακτικής της και έρευνας.

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο υποκριτικής με τη Μαρία Κεχαγιόγλου στο Baumstrasse
27.12.2016 11:35
Στο Baumstrasse-Δρόμος με τα δέντρα πραγματοποιείται τρίμηνο σεμινάριο υποκριτικής με την Μαρία Κεχαγιόγλου, με κείμενα από την Αντιγόνη του Σοφοκλή από 15 Ιανουαρίου μέχρι 2 Απριλίου 2017.
Εργαστήρια αρχαίου δράματος 2016-2017 στο Baumstrasse
17.11.2016 14:41
Τα Eργαστήρια Aρχαίου Δράματος για τη φετινή χρονιά στο Baumstrasse είναι επικεντρωμένα στον μεγάλο τραγικό ποιητή Σοφοκλή. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν τον Ιούλιο του 2017 στο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος στην Ελευσίνα.
 METApolis: Μαθήματα Φωτογραφίας 2016/2017
29.08.2016 16:55
Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ξεκινάει νέους δίωρους εβδομαδιαίους για την περίοδο 2016/2017, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία. Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης.
Κέντρο Χορού Ακροποδητί: Πρόγραμμα μαθημάτων 2016-17
24.08.2016 16:32
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμα μαθημάτων που θα πραγματοποιήσει. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα στις 17 Σεπτεμβρίου 2016.
Masterclass Gypsy Jazz & Manouche βιολιού με τον Tcha Limberger στο Baumstrasse
28.04.2016 12:25
Ένα masterclass από έναν απ' τους σημαντικότερους μουσικούς της jazz manouche παγκοσμίως, τον Tcha Limberger, θα πραγματοποιηθεί στο Baumstrasse τη Κυριακή 8 Μαΐου 2016.