Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Chico Freeman και Guataca

Chico Freeman και Guataca
O Chico Freeman και οι Guataca μετά την Αθήνα έρχονται και στη Θεσσαλονίκη, στο Ethno Jazz Festival των Δημητρίων, παντρεύοντας –όπως πολύ καλά ξέρουν- Αφρό-Κουβανέζικους και Αφρό-Αμερικάνικους Jazz ήχους.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν μια εμπειρία ρυθμών που ενθουσιάζει  τους ακροατές  σε πολλαπλά διαδοχικά επίπεδα.


Η μουσική ταξιδεύει το κοινό σε ένα μέρος που υπερβαίνει το χώρο - χρόνο και μας γυρνάει πίσω, εκεί που η μυθική Κουβανέζικη αιχμηρή αξίνα \"Guataca\" άνοιξε την γη.


 Η Guataca συνήθως χρησιμοποιείται και σαν μουσικό όργανο για το χτύπημα της κουδούνας.
Στην λαϊκή γλώσσα του δρόμου στη Κούβα o Guataca είναι συνήθως κάποιος με μεγάλα αυτιά η αυτός που ακούει πάρα πολύ καλά .


Ο Chico Freeman  δημιούργησε  τους Guataca εμπνευσμένος  από την συνεργασία αρκετών χρόνων με μουσικούς της Αφρό-Λάτιν σκηνής όπως:o Machito, o Tito Puente, o Chuko Valdez and Irakere, Edie Palmiere και Ray Barreto.


Καθώς και με Αφρό-Αμερικάνους Μύθους της Jazz  όπως:o McCoy Tyner, o Elvin Jones, o Roy Haynes, o Don Pullen, o Jack Dejhonette, o Charles Mingus και ο Dizzy Gillespie.


Η μπάντα αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες και νεαρούς σε ηλικία μουσικούς σε μια καταπληκτική  μίξη παγκόσμιας μουσικής.


 Οι Λάτιν Ρυθμοί, οι Αφρικανικοί Κληρονομιά και οι ενέργεια του HIP HOP ενσωματωμένη στην ευαισθησία της ενορχηστρωμένης  παραδοσιακής Jazz .


Είναι η μουσική που σε κάνει να θέλεις να κουνηθείς,  η μουσική που κατορθώνει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε γενιές με ρυθμούς που δεν γνωρίζουν ηλικία.

Σχετικές ειδήσεις
Paterelis - Tabakis - Papagiannoulis trio στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
04.01.2017 13:23
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Οι Blues fathers and the Swingers στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
27.12.2016 16:18
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
20.12.2016 14:20
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Full Moon Fiesta με τους Chico Trujillo στην Τεχνόπολη
29.06.2016 13:12
Οι Chico Trujillo έρχονται στην Τεχνόπολη την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 για να μας μεταφέρουν την ακατανίκητη επιθυμία τους για τις χαρές της ζωής και την αγάπη τους για την καλή μουσική.
Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος στο θέατρο Λιθογραφείον
30.05.2016 12:13
Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος συνεργάζεται με μουσικούς της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Πατρών και παρουσιάζει στα πλαίσια της πειραματικής πλατφόρμας maydayz ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον στην Πάτρα, σε μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 21:30.