Στη gallery ArtΠρίσμα, η ζωγράφος Δέσποινα Τσάκνη θα εκθέσει από την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, μια νέα σειρά σχεδίων της. Όπως αναφέρει η ίδια «με αφέλεια αντιπαλεύουμε ανάμεσα στο φυσικό και στο φτιαχτό, το απλό και το σύνθετο ,το λίγο και το πολύπλοκο».

Η τέχνη στον ανατολικό κόσμο επικεντρώνεται στη χάρη της καλλιγραφίας, στη δύναμη της χειρονομίας και στο βάρος του νοήματος. Είναι αλληλένδετα και αδιαχώριστα. Η ζωγραφική στο δυτικό κόσμο μπορεί να έχει στερηθεί αυτή τη φυσικότητα και στη θέση της να έχει τοποθετήσει την προσωπική έκφραση του καλλιτέχνη , όμως  στο κέντρο κάθε ζωγραφικής πράξης παραμένει πάντα η γραφή-χειρονομία που αποδίδεται ως εικόνα, ως δομή, ως σύνδεση και κυρίως ως νόημα που είναι η αφορμή και το επιστέγασμα κάθε ζωγραφικού έργου.

”Είναι παντού γύρω μας ,δεν αρκεί να τις αναγνωρίζουμε αλλά πρέπει να μάθουμε να τις αγαπάμε” Μίλαν Κούντερα

Η εικαστικός Αννέτα Σπανουδάκη σχολιάζει για τη καλλιτέχνη Δέσποινα Τσάκνη «αντιδρά στα διακοσμητικά στοιχεία ,ο θεατής καλείται να επανατοποθετηθεί ως προς τι καθιστά ένα έργο ενδιαφέρον, καθώς και η προσοχή του εστιάζεται στη σχεδιαστική ικανότητα ,τη γραφή και τη σύνθεση του έργου της».