Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

The Nameless King - Αρτέμης Μυρόπουλος

The Nameless King - Αρτέμης Μυρόπουλος

Ο Αρτέμης Μυρόπουλος  παρουσιάζει το βιβλίο του ‘The Nameless King’, 15 μοναδικές, ανέκδοτες ιστορίες Ηγεσίας από την Αρχαία Ελλάδα με την υποστήριξη της Linkage Greece.

 

Με έμπνευση από κορυφαία γεγονότα που ξεκινούν από την Αρχαία Ελλάδα και φτάνουν μέχρι τη σύγχρονη εποχή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Linkage Greece, Αρτέμης Μυρόπουλος, υπογράφει το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο ‘The Nameless King’.

 

Μέσα από 15 τεκμηριωμένα, ελάχιστα γνωστά ιστορικά γεγονότα της αρχαίας μας ιστορίας, ο Αρτέμης Μυρόπουλος μετουσιώνει τις αξίες σημαντικών περιστατικών και προσωπικοτήτων που στιγμάτισαν την ιστορία και καθόρισαν το μέλλον του πολιτισμού παγκοσμίως, συνδέοντάς τα με το σύγχρονο εταιρικό περιβάλλον και τη σύγχρονη διανόηση σε θέματα management και ηγεσίας. Το ‘The Nameless King’ πραγματεύεται συμπεριφορές, όπως η αλαζονεία, η πειθαρχία, η επιμονή, η κριτική, η επίλυση προβλημάτων, η εμπιστοσύνη και η αδικία με τρόπο που αποκτούν μια συναρπαστική προοπτική μέσω της αφήγησης. Προσεγγίζοντας με σεβασμό την ιστορία και μένοντας πιστός σε αληθινά γεγονότα, ο συγγραφέας δημιουργεί ένα μοναδικό μάθημα ηγεσίας  που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για κάθε αναγνώστη.

 

Με τη βοήθεια της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών (American School of Classical Studies), ο Αρτέμης Μυρόπουλος παρακολούθησε ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, συμμετείχε σε ανασκαφές και συζητήσεις με αρχαιολόγους και ιστορικούς, συνθέτοντας μοναδικές ιστορίες που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες ενός σύγχρονου ηγέτη. Το βιβλίο ‘The Nameless King’, το οποίο εκδίδεται με την υποστήριξη της Linkage Greece, προλογίζει ο Πρόεδρος της Linkage Inc., Phil Harkins, ενώ το έχουν οπισθογραφήσει κορυφαίοι ηγέτες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων ο guru του coaching Marshall Goldsmith και ο διεθνώς αναγνωρισμένος ομιλητής Nando Parrado ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: Το “The Nameless King επικεντρώνεται στη σημασία της ηγεσίας στο πέρασμα των αιώνων και πως προέκυψαν οι σπουδαιότεροι ηγέτες, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες”.

 

Περίληψη 'The Nameless King':

Πόσοι γνωρίζουν ότι ολόκληρος ο Αθηναϊκός στρατός αναγκάστηκε να τρέξει το Μαραθώνιο ή ότι μία αλόγιστη υπόθεση ενός ιστορικού αδίκησε και στέρησε τη δόξα από μία ομάδα βετεράνων του πολέμου, των οποίων η ιστορία είναι ίσως πιο συναρπαστική από αυτή των Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες; Οι περισσότεροι από εμάς έχουν δει τον Λεωνίδα να κλωτσάει τους Πέρσες αγγελιοφόρους σε ένα πηγάδι φωνάζοντας "Εδώ είναι η Σπάρτη" στην ταινία “300” - τι συνέβη όμως στη συνέχεια; Ποια είναι η  σχέση ανάμεσα στον  Steve Jobs της Apple και τη Σπάρτη ή του Μεγάλου  Αλεξάνδρου με τα Starbucks του Howard Shultz;  Το βιβλίο αποτελείται από 15 σύντομες και ευκολοδιάβαστες ιστορίες σε 128 σελίδες και είναι πλούσια εικονογραφημένο από δυο νέους καλλιτέχνες τον Βασίλη Ευδοκία και τον ‘Εννιο Γιώγο.

 

Ο Αρτέμης Μυρόπουλος έχει κάνει καριέρα σε ανώτερες διοικητικές θέσεις πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ως Partner της Response International ανέλαβε την επέκταση της εταιρίας στη ΝΑ Ευρώπη, εγκαθίδρυσε και υποστήριξε τα γραφεία HR Development σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία, υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών και είναι Πρόεδρος του AMCHAM Leadership Committee. Από το 2008 είναι συνιδιοκτήτης, μαζί με τον Δημήτρη Παπανικητόπουλο, της Linkage Greece, της κορυφαίας εταιρίας Leadership Development για ανώτερα και μεσαία στελέχη επιχειρήσεων στην Ελλάδα. 

Σχετικές ειδήσεις
Ιστορίες της ζωής σου, και άλλες ιστορίες - Ted Chiang
16.12.2016 13:26
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ted Chiang με τίτλο Ιστορίες της ζωής σου, και άλλες ιστορίες, σε μετάφραση Δημήτρη Αρβανίτη.
50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο - Ian Crofton
08.12.2016 12:02
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο, 50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο του Ian Crofton σε μετάφραση Χρήστου Μπαρουξή.
Έγκλημα στα φιόρδ: Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα από τη Νορβηγία
21.11.2016 10:47
Αν ανήκεις σε εκείνους που αγαπούν τις αστυνομικές ιστορίες με γρήγορη πλοκή και δράση, το «Έγκλημα στα φιόρδ» είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του είδους. Ο συγγραφέας Jorn Lier Horst στήνει το ιδανικό σκηνικό για ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε ένα τουριστικό θέρετρο της Νορβηγίας. Δημιουργεί ένα συναρπαστικό best seller που θυμίζει θρίλερ, το οποίο μάλιστα θα παρουσιάσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και των Public.
Φευγάτες Ιστορίες - Μιχάλης Δήμας
14.06.2016 11:15
Από τις εκδόσεις Έναστρον κυκλοφορεί το βιβλίο, Φευγάτες Ιστορίες του Μιχάλη Δήμα.
Συνεργασία και ανυπακοή - Γρηγόρης Ψαλλίδας
11.04.2016 11:53
Οι εκδόσεις της Εστίας ανακοινώνουν την έκδοση μιας νέας ιστορικής μελέτης στο πλαίσιο της καταξιωμένης σειράς «Ιστορία και Πολιτική» του Γρηγόρη Ψαλλίδα, Συνεργασία και ανυπακοή. Η πολιτική της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Κατοχή (1941-1944).