Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Low @ Fuzz Live Music Club: Live review

Low @ Fuzz Live Music Club: Live review

Μέσα στον προεκλογικό πυρετό, καθώς κάποιες ώρες μόνο μας χώριζαν από την κατάθεση της ψήφου μας, το κατηφόρισμα της Χαμοστέρνας προμήνυε ένα ιδιαίτερο λάιβ. Ο καιρός ιδανικός για τον ήχο των Low αφού η βροχή μας έκανε παρέα ολόκληρη την ημέρα.

 

Από τον Μιχάλη Χρυσό

 

Η προσέλευση του κόσμου μάλλον μικρή για το μέγεθος της μπάντας. Οι λόγοι που έρχονται αβίαστα στο μυαλό είναι ο καιρός, οι εκλογές, ένα εξίσου δυναμικό λάιβ σε άλλη σκηνή και μια μικρή αμφιβολία για το κατα πόσο μπάντες του είδους ευδοκιμούν στα γεμάτα ταπεραμέντο αυτιά του ελληνικού κοινού.

 

Το πρώτο πράγμα που έκανε εντύπωση ήταν ένα τεράστιο χρονόμετρο που μετρούσε αντίστροφα και προμήνυε την εμφάνιση της μπάντας στη σκηνή. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, ακριβώς με το τελευταίο δευτερόλεπτο, που σήμανε την λήξη, ακούστηκε και η πρώτη νότα απο την κιθάρα, δείγμα μιας αξιόλογης μπάντας που σέβεται το κοινό της!

 

Από το πρώτο τραγούδι καταλάβαινες εύκολα το δέσιμο των μελών της. Σχεδόν υπνωτιστικά αργές μελωδίες απλώνονται και κάπου εκεί ξεκινάει και η βίντεο προβολή που σε έκανε να στρέψεις τα μάτια σου στο βάθος και να αφεθείς στις ασπρόμαυρες εικόνες από μετεωρίζουσες υπάρξεις και αντικείμενα.

 

Τα υπέροχα φωνητικά του Alan Sparhawk και της Mimi Parker σε άφηναν έκπληκτο με την ατμοσφαιρικότητα και το δέσιμο τους. Σαν να ξεπήδησαν ξαφνικά απο τα παρασκήνια δύο σκοτεινοί αφηγητές και εσύ κρεμόσουν από τα χείλη τους για το τέλος κάθε μικρής ιστορίας. Λιτές ενορχηστρώσεις και μία ένταση που δεν ξεπερνούσε το όριο. Κάποιες στιγμές νόμιζες ότι ακούς την βροχή που έπεφτε έξω ή τους ήχους που κάνουν τα μηχανήματα του χώρου.

 

Ο όρος μυσταγωγία -με μια πιο αμερικάνικη προσέγγιση- στα αυτιά πολλών έλαβε τις διαστάσεις που της αρμόζει. Η μελαγχολία και αυτή παρούσα σε όλη την διάρκεια της εμφάνισης, ακόμα και στα δυνατά κομμάτια της μπάντας, καθώς ξεδίπλωνε στιγμές απο την γεμάτη δισκογραφία της.

 

Το ίδιο απλή και ήρεμη ήταν και η σκηνική παρουσία του γκρούπ, χωρίς υπερβολές, κάτι που άλλωστε δεν ταιριάζει και στην φιλοσοφία της μουσικής τους.

 

Φεύγοντας αντίκριζες ζευγάρια πιασμένα χέρι- χέρι, μοναχικούς τύπους σκεπτικούς και συγκρατημένα χαμόγελα. Σίγουρα η εμφάνιση μίλησε στα μυαλά όλων μας, αφού σε άφηνε να κατανοήσεις μελωδίες και κυρίως στίχους. Στόχος επετεύχθη!

 

Cry me a river
So I can float over to you
The bearer to deliver the news
I'm over the moon
And underfoot
All these elixirs would be moot

'Cause if we knew where we belong
There'd be no doubt where we're from
But as it stands, we don't have a clue
Especially me and probably you

You've fallen in a slumber
Just wake one more time
To miss or put asunder
Would be a crime
Some songs feel like butter
Some songs sound like cake
This little number is for your sake

'Cause if we knew where we belong
There'd be no doubt where we're from
But as it stands, we don't have a clue
Especially me and probably you

'Cause if we knew where we belong
There'd be no doubt where we're from
But as it stands, we all need the truth
Especially me and probably you
Definitely you

 

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.
Calexico – Moa Bones @ Fuzz Live Music Club: Live review
17.11.2015 10:14
Μια ιδιαίτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου, ήταν ικανή να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανάμικτα συναισθήματα είχαν βρεί χώρο στην σκέψη μας και η πρώτη ματιά στην είσοδο του Fuzz μας έκανε να απορήσουμε για την αφοσίωση των Αθηναίων στους Calexico. Ο κόσμος αρκετός, απο πολύ νωρίς να περιμένει υπομονετικά για την είσοδο. Η εμφάνιση ήταν πολυ πρίν sold out!
Chinese Basement & Στάθης Ντόβας @ Ρομάντσο: Live review
30.10.2015 17:21
Μπαίνοντας στο στενό της Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη εντύπωση ήταν άκρως θετική. Νεαρός κόσμος περίμενε υπομονετικά στα σκαλιά του παλιού τυπογραφείου, μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, για την ζωντανή εμφάνιση των Chinese Basement και του μουσικού συνοδοιπόρου τους για το συγκεκριμένο λαιβ, Στάθη Ντόβα.
Ο Theodore @ Fuzz Live Music Club: Live review
29.10.2015 11:15
Το βράδυ της Παρασκευής ήταν το πρώτο που ο χειμώνας μας καλωσόριζε με δυνατή βροχή και αισθητό κρύο. Στην ιδέα του επικείμενου λάιβ φάνταζε ιδανική μια τέτοια ατμόσφαιρα. Με τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό μας βρεθήκαμε στο Fuzz της Πειραιώς. Ο κόσμος αρκετός παρά την ταλαιπωρία της βροχής. Πρόσωπα που περίμεναν με προσμονή την έναρξη και που απαρτίζονταν από όλο το ηλικιακό φάσμα.