Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Low @ Fuzz Live Music Club: Live review

Low @ Fuzz Live Music Club: Live review

Μέσα στον προεκλογικό πυρετό, καθώς κάποιες ώρες μόνο μας χώριζαν από την κατάθεση της ψήφου μας, το κατηφόρισμα της Χαμοστέρνας προμήνυε ένα ιδιαίτερο λάιβ. Ο καιρός ιδανικός για τον ήχο των Low αφού η βροχή μας έκανε παρέα ολόκληρη την ημέρα.

 

Από τον Μιχάλη Χρυσό

 

Η προσέλευση του κόσμου μάλλον μικρή για το μέγεθος της μπάντας. Οι λόγοι που έρχονται αβίαστα στο μυαλό είναι ο καιρός, οι εκλογές, ένα εξίσου δυναμικό λάιβ σε άλλη σκηνή και μια μικρή αμφιβολία για το κατα πόσο μπάντες του είδους ευδοκιμούν στα γεμάτα ταπεραμέντο αυτιά του ελληνικού κοινού.

 

Το πρώτο πράγμα που έκανε εντύπωση ήταν ένα τεράστιο χρονόμετρο που μετρούσε αντίστροφα και προμήνυε την εμφάνιση της μπάντας στη σκηνή. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, ακριβώς με το τελευταίο δευτερόλεπτο, που σήμανε την λήξη, ακούστηκε και η πρώτη νότα απο την κιθάρα, δείγμα μιας αξιόλογης μπάντας που σέβεται το κοινό της!

 

Από το πρώτο τραγούδι καταλάβαινες εύκολα το δέσιμο των μελών της. Σχεδόν υπνωτιστικά αργές μελωδίες απλώνονται και κάπου εκεί ξεκινάει και η βίντεο προβολή που σε έκανε να στρέψεις τα μάτια σου στο βάθος και να αφεθείς στις ασπρόμαυρες εικόνες από μετεωρίζουσες υπάρξεις και αντικείμενα.

 

Τα υπέροχα φωνητικά του Alan Sparhawk και της Mimi Parker σε άφηναν έκπληκτο με την ατμοσφαιρικότητα και το δέσιμο τους. Σαν να ξεπήδησαν ξαφνικά απο τα παρασκήνια δύο σκοτεινοί αφηγητές και εσύ κρεμόσουν από τα χείλη τους για το τέλος κάθε μικρής ιστορίας. Λιτές ενορχηστρώσεις και μία ένταση που δεν ξεπερνούσε το όριο. Κάποιες στιγμές νόμιζες ότι ακούς την βροχή που έπεφτε έξω ή τους ήχους που κάνουν τα μηχανήματα του χώρου.

 

Ο όρος μυσταγωγία -με μια πιο αμερικάνικη προσέγγιση- στα αυτιά πολλών έλαβε τις διαστάσεις που της αρμόζει. Η μελαγχολία και αυτή παρούσα σε όλη την διάρκεια της εμφάνισης, ακόμα και στα δυνατά κομμάτια της μπάντας, καθώς ξεδίπλωνε στιγμές απο την γεμάτη δισκογραφία της.

 

Το ίδιο απλή και ήρεμη ήταν και η σκηνική παρουσία του γκρούπ, χωρίς υπερβολές, κάτι που άλλωστε δεν ταιριάζει και στην φιλοσοφία της μουσικής τους.

 

Φεύγοντας αντίκριζες ζευγάρια πιασμένα χέρι- χέρι, μοναχικούς τύπους σκεπτικούς και συγκρατημένα χαμόγελα. Σίγουρα η εμφάνιση μίλησε στα μυαλά όλων μας, αφού σε άφηνε να κατανοήσεις μελωδίες και κυρίως στίχους. Στόχος επετεύχθη!

 

Cry me a river
So I can float over to you
The bearer to deliver the news
I'm over the moon
And underfoot
All these elixirs would be moot

'Cause if we knew where we belong
There'd be no doubt where we're from
But as it stands, we don't have a clue
Especially me and probably you

You've fallen in a slumber
Just wake one more time
To miss or put asunder
Would be a crime
Some songs feel like butter
Some songs sound like cake
This little number is for your sake

'Cause if we knew where we belong
There'd be no doubt where we're from
But as it stands, we don't have a clue
Especially me and probably you

'Cause if we knew where we belong
There'd be no doubt where we're from
But as it stands, we all need the truth
Especially me and probably you
Definitely you

 

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι “Ευγενείς Αλήτες” στο Σταυρό του Νότου Club
14.12.2016 13:16
Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εμφανίσεις του Νίκου Πορτοκάλογλου παρέα με τους “Ευγενείς Αλήτες” κάθε Σάββατο βράδυ στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club! Ο Βαγγέλης Γκρέκο βρέθηκε εκεί και μεταδίδει το κλίμα και τα highlights του προγράμματος!
Ανταπόκριση: Δάφνη Ζουρνατζή live @ GiocondArt
30.11.2016 12:24
Η Δάφνη Ζουρνατζή με ένα μαντολίνο και ο Κυριάκος Ορθοδόξου στο πιάνο, ξεκινούν την μουσική βραδιά με το «Βαλς των ματιών» του Σ. Λάντσια. Στο διάρκειας 2μιση ωρών live, θα αναμετρηθεί με τις μεγαλύτερες στιγμές της μουσικής μας κληρονομιάς και θα κρατήσει καθηλωμένο και σιωπηλό το κοινό του GiocondArt (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Ζωγράφου).
Ανταπόκριση: Παυλίνα Βουλγαράκη και Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Club
01.11.2016 15:27
Με ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι που δεν ήθελες να τελειώσει, βλέποντας γύρω σου τα χαρούμενα πρόσωπα που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο, ολοκληρώθηκαν οι κοινές εμφανίσεις της Παυλίνας Βουλγαράκη με τη Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Club! Γράφει ο Βαγγέλης Γκρέκο.
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.