Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Διαχείριση άγχους μέσω της συνειδητής αναπνοής

 Διαχείριση άγχους μέσω της συνειδητής αναπνοής

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «ΑΞΙΖΩ» θα πραγματοποιήσει βιωματικό σεμινάριο με εισηγητή τον Θωμά Φύλιο  Holistic Wellness Coordinator το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 με θέμα: Διαχείριση άγχους μέσω της συνειδητής αναπνοής

 

Γνωρίζετε ότι το σώμα μας έχει τη δική του σοφία και γνώση;

 Η αναπνοή είναι η κύρια πηγή ζωτικής ενέργειας για την ύπαρξή μας. Αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο νου, στα συναισθήματα και στο σώμα μας. 
Μπορείς να φανταστείς τι μπορείς να πετύχεις μέσω της αναπνοής σου; Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να μάθουμε την τέχνη της συνειδητής αναπνοής και να την αξιοποιήσουμε ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την διαχείριση του άγχους της καθημερινότητας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Στην αρχαιότητα έλεγαν: Ο έλεγχος της αναπνοής είναι ο δρόμος για τον έλεγχο του νου και του σώματος !

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μάθει μέσω του σεμιναρίου τα εξής:

-να πετυχαίνει ισορροπία στην καθημερινή του ζωή

-να μπορεί να διαχειρίζεται εύκολα και αποτελεσματικά δύσκολες καταστάσεις πίεσης και άγχους

-να διατηρεί την κυριαρχία του και να πετυχαίνει τους στόχους του

-να βελτιώνει την επικοινωνία  και την αποτελεσματικότητα στις δράσεις του

-να πετύχει και να διατηρεί ψυχοσωματική ισορροπία και ευεξία.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Daniel Roy στο Γαλλικό Ινστιτούτο
27.12.2016 17:13
Το Γαλλικό Ινστιτούτο φιλοξενεί τον Danile Roy, ο οποίος θα δώσει μία ομιλία, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο του κύκλου Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο. Η ομιλία έχει θέμα Δυσφορία στο σχολείο (ταυτόχρονη μετάφραση).
Photocitizens: Κάλεσμα συμμετοχών
03.11.2016 16:21
Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photocitizens στα πλαίσια του project Εθνική Ταυτότητα προσκαλεί φοιτητές και ενήλικες να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους μέσω του Photometria International Photography Festival.
11.10.2016 14:40
Πώς θα είναι η καθημερινή ζωή στις πόλεις του μέλλοντος; Τι αλλαγές θα φέρουν οι ολοένα και πιο έξυπνες συσκευές, οι τεχνολογίες αυτοματοποίησης και η συνεχής συνδεσιμότητα; Ποια νέα οικονομικά μοντέλα ενδέχεται να αναδυθούν και ποιος θα είναι ο ρόλος των ιδιαιτεροτήτων διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών; Πώς θα επηρεάσει η ανάπτυξη των αυριανών πόλεων το περιβάλλον και τη διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη;
Διεπιστημονική προσέγγιση για τα ευρήματα των ανασκαφών του Κέντρου Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
15.04.2016 09:54
Λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας του ευρήματος που αποκαλύφθηκε πρόσφατα κατά τις ανασκαφικές εργασίες στο Κέντρο Πολιτισμού του Φαλήρου – Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Προέδρου του και Γενικής Γραμματέως του ΥΠ.ΠΟ.Α. κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, πραγματοποίησε αυτοψία στις 14 Απριλίου 2016 προκειμένου να ενημερωθεί και στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει για την διαχείριση του θέματος, τακτική που ακολουθείται από το Συμβούλιο σε μείζονος σημασίας ευρήματα.
TEDxUniversityofthAegean: Fight or Flight για 2η χρονιά στη Σύρο
31.03.2016 11:51
“Στην εμφάνιση ενός ερεθίσματος ο οργανισμός μας, ανεξάρτητα από την θέληση και την συνείδησή μας, βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης. Το ερέθισμα αυτό, λαμβάνεται μέσω των 5 αισθήσεων και καταλήγει, μέσω του νευρικού συστήματος, στην αμυγδαλή (εγκέφαλος). Οι σφυγμοί μας ανεβαίνουν, η διαδικασία της πέψης διακόπτεται, και τα ένστικτά μας ενεργοποιούνται.